Karakterevolúció: Kitty Pryde

Egy Árnymacska története

2015. január 07. - The_Maniac

Mint tudjuk, az Újvilág már számos katasztrófán esett túl viszonylag rövid idő alatt, és az események során nem kímélték a karaktereket sem – úgyhogy nagyon meg kell becsülnünk azokat, akik még élnek, és szinte a kezdetektől velünk vannak. A karakterevolúciók bemutatása során ezekre a szereplőkre koncentrálok kisebb-nagyobb képgalériák formájában, mindig kiemelve egyet, aki már régóta visszatérő figura a Ultimate-címekben.

Az ilyen régi, nagy nevek persze elkerülhetetlenül is rengeteg változáson estek át első megjelenéseik óta, hiszen aki túlél olyan globális pusztításokat, mint az Ultimatum vagy a Cataclysm, hogy csak a két legnagyobbat említsem, az nyilvánvalóan lelkileg és testileg is átalakul. Nem kivétel ez alól mai karakterünk, Kitty Pryde sem, aki volt már az X-Men tagjaként Árnymacska, csuklyás bosszúálló, valamint a mutánsok nehéz sorsú vezetője. Jöjjön hát az ő története képekben!

ADATLAP


Teljes neve:
Katherine Pryde
Egyéb nevei: Árnymacska, Csuklya

Állampolgársága: Amerikai

Családi állapota: Hajadon

Testmagassága: 162 cm
Testsúlya: 54 kg

Szeme színe: Barna

Haja színe: Barna

Faj: Mutáns

Első megjelenése Amerikában: Ultimate X-Men #21 (2002)
Első megjelenése Magyarországon: A Csodálatos Pókember #43 (2007)

 

I. KORSZAK (2000-2009)

A kezdetek

 

Románc Pókemberrel

 

Az X-Men után

 

II. KORSZAK (2009-2011) / III. KORSZAK (2011-2014)

A Csuklya

 

III. KORSZAK (2011-2014)

Tiszta fehérben

 

Utópia vezetője

 

Galactus ellen

 

IV. KORSZAK (2014-)

Az Új Különítmény tagja

És itt tartunk jelenleg, az All-New Ultimates aktuális sztorijában – ám sajnos úgy néz ki, ez a sorozat is hamarosan megszűnik, és Kittynek ismét új helyet kell találnia magának. Ez persze nem lesz könnyű, hiszen így már csak a Miles Morales: The Ultimate Spider-Man marad az újvilági kínálatból, márpedig Kitty teljes kiiktatása szerintem óriási veszteség lenne. Hányan mondhatják el magukról, hogy puszta kézzel nekimentek Galactusnak? Ugye? Én mindig is elfogult voltam vele kapcsolatban, de már ha csak a fenti kis képes történelmét nézzük végig, abból is egyértelmű, milyen sokoldalú karakterrel van dolgunk, akiben még temérdek lehetőség rejlik. Drukkoljunk érte, megérdemli!

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr837050341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása