Scarlet Spiders #3

A Vörös Pókok utolsó csatája

2015. január 27. - The_Maniac

Új megjelenés! Az utolsó múlt heti megjelenés bemutatása következik nem más, mint a Scarlet Spiders fináléjának személyében. Igen, finálé: három szám, és már véget is ért ez a Spider-Verse alatt játszódó mellékszál Kaine, Ben Reilly és az újvilági Jessica Drew főszereplésével. Nem is baj, hiszen nem arról ismerszik meg egy jó sztori, hogy hosszú, nem igaz? Lássuk be, a Vörös Pókok történetét nem is lehetett volna tovább húzni, ez így lett szép kerek egész.

Követve az előző fejezetek stílusát, ezúttal nem meglepő módon a harmadik Pók, Ben Reilly kerül a középpontba, hiszen Jessica és Kaine már mindketten túl vannak egy-egy rájuk koncentráló számon. Mint írtam a The Amazing Spider-Man 13. számának kritikájában, az itt zajló események végkifejlete az ottaniakra is hatással van, ezért sorrendet tekintve azt javaslom, ezzel kezdjétek, és csak utána folytassátok a Spider-Verse fővonalával. Hanem most már lássuk végre, hogy mi is az a bizonyos végkifejlet…

SCARLET SPIDERS #3


Univerzum: Marvel-multiverzum
Fejezetcím: The Hero
Írta: Mike Costa
Ceruzarajz: Paco Diaz
Borítórajz: David Nakayama

• A SPIDER-VERSE FOLYTATÓDIK!
• A Vörös Pókok kalandja a SPIDER-VERSE forgatagában elérkezett a megrázó fináléhoz!
• Minden univerzum Pókjának a sorsa az ő kezükben van, de vajon képes lesz-e Kaine, Jessica Drew és Ben Reilly megállítani Jennixet pusztító hadjáratában?
• A Vörös Pókok egyike kénytelen lesz meghozni a lehető legnagyobb áldozatot a győzelemért!

Ahogy a Spider-Verse a végéhez közeledik, úgy kell lezárni lassacskán az összes hozzá kapcsolódó mellékszálat – így például ezt a minit is. Ahogy már említettem, nem attól lesz igazán jó egy történet, hogy olyan hosszúra nyújtják, amilyenre csak lehet, de ha már véget ér valami, akkor kell egy méltó befejezés, ez azért alap, még egy ilyen rövid mini esetében is. Nos, barátaim, ezt a méltó befejezést megkaptuk, nem is akárhogyan!

Igaz, nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy kisakkozzuk, mi lesz a lezárás, még mielőtt elolvasnánk. A borító, az előzetes szöveg, és a tény, hogy ezúttal Reilly kapta a központi szerepet, mind-mind az ő végső sorsára utalnak. Ezúttal őt ismerhetjük meg közelebbről a narrációból, és bepillantást nyerhetünk a múltjába is. Egy igazi hős a srác, akinek tényleg mindig minden sikerült, és sosem döntött rosszul szuperhősi pályafutása során. Nemcsak klónja volt Peter Parkernek, de egy nála jobb, minden szempontból profibb Pókember is, aki soha semmilyen kihívással szemben nem veszített. Nem nehéz megkedvelni őt, és Costának nyilvánvalóan éppen ez volt a célja, hiszen minél közelebb kerül a szívünkhöz, annál fájdalmasabbnak érezzük az elvesztését. Igen, akinek még mindig nem esett le: szegény Reilly feláldozza magát a Jennix elleni harcban, hogy a társai győzhessenek.

Paco Diaznak gyakorlatilag most egy szinte egész fejezeten át elhúzódó, bitang hosszú csatajelenetet kellett megalkotnia, hosszabb-rövidebb kitérőkkel, de örömmel jelenthetem, hogy nem bukta el ezt a feladatot sem. Reilly hősies ábrázolása nem kis szerepet játszik abban, hogy igazán át tudjuk érezni a halálát, annak ellenére, hogy egész végig azt vetítik előre, és így nem lepődünk meg annyira, mint kéne. Jennix továbbra is fenyegető ellenfél, Kaine átalakulása pedig igazán félelmetesre sikeredett, szóval Diaz tényleg kitett magáért.

Mivel egy nagyobb eseményhez kellett igazodnia, így Costa nem választhatta meg a gonosztevő és a hősök személyét, pedig az itt nyújtott teljesítménye alapján kíváncsi lennék egy olyan alkotására is, amiben szabadabb kezet kap. Azt hiszem, ebből a mellékszálból kihozta a legtöbbet, amit lehetett, és egy tényleg szép, megható befejezést írt nekünk. Jessica és Kaine története persze még nem ért véget, de Reilly hősi halála talán az egyik legemlékezetesebb, amit eddig a teljes Spider-Verse alatt láthattunk. Szép volt. Semmi okom rá, hogy ne adjam meg ismét a négy Vörös Pók-fejet, mint legutóbb.

sc.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr577114113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása