Ultimate End – Az Újvilág vége

Az utolsó újvilági esemény

2015. január 29. - The_Maniac

Nagy hírek érkeztek a Marvel tegnapi sajtótájékoztatójáról (amiről sajnos nem tudtam előre, így most elmaradt az élő közvetítés, bocs) az Újvilág végével kapcsolatban! Úgy tűnik, most már valóban tényként kezelhetjük, hogy az Ultimate-vonal a jelenlegi formájában végképp megszűnik a Secret Wars során, de hogy hogyan és mi várható utána, annak a részleteiről az Újvilág atyja, Brian Michael Bendis, valamint egyik állandó rajzolótársa, Mark Bagley beszéltek tegnap. Hozzájuk csatlakozott még Mark Paniccia és Ralph Macchio szerkesztők, Chris D'Lando PR-szakember, valamint pár lelkes rajongó, akik kérdésekkel bombázták őket.

Ha még emlékeztek, a múlt heti bejelentésükben a Marvel fejesei felfedték, hogy az Újvilág összeütközik majd a klasszikus Marvel-univerzummal, és a kettőből létrejön egy új Marvel-univerzum – vagyis a két világ a jelek szerint egybe fog olvadni. Azt is megtudtuk, hogy új sorozatok/minisorozatok is indulnak majd a Secret Wars alatt, és most eljött az ideje, hogy kiderüljön, az Újvilág milyen címmel fogja képviseltetni magát a Csatavilág forgatagában. Nem is szaporítom a szót, katt tovább a legutolsó újvilági esemény leleplezéséhez!

01_39.jpg

A Secret Wars elején a klasszikus Marvel-univerzum és az Újvilág tehát össze fognak ütközni, ezt már tudjuk, és nincs mit tenni, ez elkerülhetetlen. Ezzel könnyes búcsút kell majd vennünk az Ultimate-világtól, de egy kis szerencsével kedvenc karaktereink közül páran azért túlélhetik az eseményt.

D'Lando így nyilatkozott: „Egy tizenöt éves történelemmel rendelkező univerzumról van szó, ami nem mellesleg beindította Bendis karrierjét a Marvelnél. Úgy illik tehát, hogy májusban Bendis és Bagley ismét összeálljanak egy ötrészes minisorozat erejéig, amely az Ultimate End címet kapja majd, és amely értelemszerűen az Újvilág végét fogja elmesélni.”

Bendis és Bagley persze örömmel dolgoznak ismét együtt, és felidézték az első találkozásukat, amely mindkettejük számára rendkívül előnyösnek bizonyult a későbbiekben. Az Ultimate Spider-Man mérföldkő volt az életükben: az eredetileg minisorozatként indult cím végül a legtöbb számot megélt, rekorddöntő újvilági sorozat lett, melyet végig Bendis írt, Bagley pedig a 111. számig maradt (annak ellenére, hogy már jóval korábbra be volt tervezve egy rajzolóváltás). Ők ketten azóta is az Újvilág két talán legfontosabb alkotója. Bagley persze más sorozatokban is dolgozott Bendisszel, de mégiscsak az Újvilág az ő igazi „otthonuk”, és Bendis el sem tudná képzelni az Ultimate End megírását Bagley rajzai nélkül.

A résztvevők külön köszönetet mondtak még Joe Quesadának, aki annak idején kitalálta a BendisBagley párosítást, valamint Ralph Macchiónak, az Ultimate Spider-Man első szerkesztőjének. Bendis még megemlítette a korábbi Marvel-alelnök, Bill Jemas segítségét is, valamint nem maradhatott ki Mark Paniccia, a Miles Morales: The Ultimate Spider-Man szerkesztője sem, aki immár hét éve igazgatja az újvilági képregényeket.

A dicső múlt felidézése után Bendis áttért a sötét jövőre: „Sajnos túl sokat még nem árulhatunk el az Ultimate End cselekményéről, de annyit igen, hogy már itt lefektetjük majd a Secret Wars utáni világ alapjait. Ez nem egy átlagos mellékszál lesz, hanem egy rendkívüli fontossággal bíró sztori a Marvel-univerzum jövőjét illetően. Gyakorlatilag egy esemény egy nagyobb eseményen belül. Egy epikus méretű történet, amely során minden örökre megváltozik. Nem is lehetne ennél kisebb, hiszen egy tizenöt éves múltra visszatekintő realitás lezárását írjuk meg, és a sztorinak ehhez méltónak kell lennie.”

Bagley hozzátette: „A Cataclysm során egyszer már kis híján megsemmisült az Újvilág, és emlékszem, már azt is nagyon izgalmas volt megrajzolni. Kíváncsi vagyok, mely karakterek kapnak majd központi szerepet mármint Mileson kívül, azt tudom, hogy ő szinte végig jelen lesz majd.”

02_38.jpg

Bendis persze azonnal ugrott a Miles-témára: „Elképesztő, hogy Miles népszerűsége milyen gyorsan az egekbe szökött, szinte már az első megjelenésekor. Egyébként aki azt hiszi, hogy az én kérésemre került a Secret Wars főszereplői közé, az nagyon téved! Engem is meglepett, amikor megtudtam, milyen komoly szerepet szánnak neki, és persze rendkívül büszke voltam rá. Nap mint nap érkeznek róla újabb rajzok a rajongóktól, illetve üzenetek, melyekben azt taglalják, milyen sokat jelent nekik Miles. Nem kérdés, hogy többek között az is a karakter varázsa, hogy még rettentő fiatal és tapasztalatlan, így minden új neki, mindenre rácsodálkozik, ez pedig egy írónak igen hálás téma. A Bosszú Angyalai már szinte mindent láttak, de Miles még nem.”

Arra a kérdésre, hogy mire emlékeznek vissza a legszívesebben az Újvilág múltjából, Bendis azonnal rávágta, hogy az alkotókra, akikkel együtt dolgozhatott. Mark Bagley, Stuart Immonen, David Lafuente, Sara Pichelli és David Marquez mind-mind kiemelkedő rajzolók szerinte. Emellett persze leginkább a Milesra kapott reakciók maradtak emlékezetesek számára. Bagley is kiemelte ismét, hogy milyen csodás élmény volt együtt dolgozni Bendisszel, és hogy biztos nem maradt volna 111 számig, ha nem így lett volna.

Macchio arra emlékszik vissza szívesen, ahogy az Újvilág lassan, de biztosan kinőtte magát egy teljes univerzummá. Először csak az Ultimate Spider-Man volt, aztán jött a többi cím, és kialakulhatott egy önálló realitás, amelyet teljesen az alapoktól építhettek fel. Idővel pedig a Bagley által rajzolt Pókember lett a Marvel legismertebb Pókembere, ami persze óriási megtiszteltetés volt akkoriban.

Visszatérve az Ultimate End cselekményére, Bendis még annyit elárult, hogy a Secret Wars eseményeivel egyidejűleg fog játszódni. Ennél több információt tényleg nem mondhatott, de megígérte, hogy a végére minden a helyére kerül majd.

03_38.jpg

Bendis egyébként természetesen már rég tudott a Secret Wars terveiről, ezért írta meg gyorsan még előtte az All-New X-Men újvilági kalandját. Ezt a történetet mindenképp el akarta még mesélni, ahogy persze a Miles Morales: The Ultimate Spider-Man is megkapja majd a maga kis lezárását. Ez persze korántsem jelenti azt, hogy nem fog még Milesról írni valahol, valamilyen formában.

Bagley elárulta, hogy az egyik kedvenc újvilági karaktere Kitty Pryde, mindig is nagyon szerette különféle módokon ábrázolni őt. Azt is elismerte, hogy Miles álruháját kicsit nehezebb megrajzolni, mint Peterét – az új szerkó ötlete pedig magától Joe Quesadától jött még anno.

Ha már kedvenc újvilági karaktereknél tartunk, Bendis hozzátette, hogy az övéi J. Jonah Jameson és Venom voltak. Arra a karakterfejlődésre, amelyen Jameson átesett az évek során, különösen büszke. Az is szép teljesítmény, hogy olyan régi, kevésbé népszerű sztorikat, mint mondjuk a Clone Saga, sikeresen ültettek át az Újvilágba.

Végül, de nem utolsó sorban, Bendis nem felejtette el, hogy Peter Parker(?) nemrég visszatért a Miles Morales: The Ultimate Spider-Man lapjain. Természetesen ez a vonal is le fog záródni, úgy, ahogy kell, szóval igen, Peter is szerepet kap majd az Ultimate End során.

Az Ultimate End 1. száma májusban jelenik meg – és egyelőre most ennyi!

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr727119915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kálmán Zoltán Budai 2015.04.12. 22:00:44

Hm , háát nem tudom mi történt a Marvel kiadóval . De pont azt az univerzumot szünteti meg amelyik a legjobb volt. Na meg ez az univerzum fúzió vagyis a 616 és az Ultimate egybe olvasztása { magán } véleményem szerint nem túl jó ötlet . Lehet hogy 2016-ban az 55. év fordulóra az lesz a meglepetés ,hogy sikerül egy kissé lecsúsznia a második helyre . Lehet hogy elbukni nem fog sem be csődölni ahhoz túl nagy . De tartók attól hogy, 55 év után ,a tervezet siker helyet a merész tervek miatt , mert egy-egy új ötlet ami kockázattal is járhat. Nem biztos hogy minden olvasónak bejön .Remélem azért még sikerül . Ha már teljesen újra akarják az alapoktól kezdeni az új Marvel univerzumot akkor 1. a mindig feltámadó karakterektől , 2 a klón mániáról , 3. a DC és a Marvel egymás majmolássáról le kellene mondani .
süti beállítások módosítása