Karakterevolúció: Reed Richards

Hősből gonosztevő

2015. április 26. - The_Maniac

Mint tudjuk, az Újvilág már számos katasztrófán esett túl viszonylag rövid idő alatt, és az események során nem kímélték a karaktereket sem – úgyhogy nagyon meg kell becsülnünk azokat, akik még élnek, és szinte a kezdetektől velünk vannak. A karakterevolúciók bemutatása során ezekre a szereplőkre koncentrálok kisebb-nagyobb képgalériák formájában, mindig kiemelve egyet, aki már régóta visszatérő figura a Ultimate-címekben.

Az ilyen régi, nagy nevek persze elkerülhetetlenül is rengeteg változáson estek át első megjelenéseik óta, hiszen aki túlél olyan globális pusztításokat, mint az Ultimatum vagy a Cataclysm, hogy csak a két legnagyobbat említsem, az nyilvánvalóan lelkileg és testileg is átalakul. Nem kivétel ez alól mai karakterünk, Reed Richards sem, akinek zseniális elméje nem sokáig bírta a hősök útját, és sötétebb vizekre evezett. A Fantasztikus Négyes vezetőjéből az Újvilág egyik legkomolyabb gonosztevője lett, akivel már nem egyszer gyűlt meg a Különítmény baja. Jöjjön hát az ő története képekben!

ADATLAP


Teljes neve:
Reed Richards
Egyéb nevei: Mr. Fantasztikus, Teremtő

Állampolgársága: Amerikai

Családi állapota: Nőtlen

Testmagassága: 184 cm
Testsúlya: 77 kg

Szeme színe: Kék

Haja színe: Barna

Faj: Ember

Első megjelenése Amerikában: Ultimate Fantastic Four #1 (2001)
Első megjelenése Magyarországon: Újvilág: Fantasztikus Négyes #1 (2005)

 

I. KORSZAK (2000-2009)

Mr. Fantasztikus

 

II. KORSZAK (2009-2011)

A gonosz Reed

 

III. KORSZAK (2011-2014)

A Holnap Gyermekei

 

A Sötét Különítmény

 

Galactus érkezése

 

IV. KORSZAK (2014-)

A Secret Wars előtt

És itt tart jelenleg Reed ellentmondásos, hősi és gonosz tettekkel egyaránt telített életpályája. Azt már tudjuk, hogy legalább a Secret Wars idején találkozunk még vele, hiszen a hírek szerint ő lesz az esemény egyik nagy gonosztevője (tán épp a legnagyobb?), de hogy mi lesz vele utána, az kérdéses. Vajon a Marvel életben hagyja őt, vagy túl sok lenne két Reed az új univerzumban? Én mindenesetre sajnálnám, ha veszni hagynák őt, hiszen egy bitang jó és félelmetes negatív figuráról beszélünk, aki bármely realitásban megállná a helyét. Az pedig külön izgalmas lenne, ha mondjuk a klasszikus Reed és Fantasztikus Négyese egyik új főellensége lenne. Nem?

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr577400244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása