FCBD: Secret Wars #0

Itt a Titkos Háború prológusa!

2015. május 04. - The_Maniac

Új megjelenés! Az idei Free Comic Book Day múlt hét szombatra, azaz május 2-ra esett, és ezen jeles nap alkalmából természetesen a Marvel is jelentkezett pár újdonsággal. Az egyik ezek körül a Secret Wars 0. száma volt, amely afféle prológusként funkcionál a nagy eseményhez a tényleges kezdés előtt. A kiadvány írója nem meglepő módon Jonathan Hickman, aki majd levezényli magát a várva várt, mindent örökre megváltoztató sztorit is az e héten megjelenő 1. számmal kezdve, a rajzoló pedig Paul Renaud.

Aki esetleg nem tudná, a Free Comic Book Day lényege, hogy a kiadók évről évre ingyenes képregényekkel örvendeztetik meg a rajongókat – már persze azokat, akik még időben eljutnak egy képregényboltba, és lecsapnak a hőn áhított füzetekre. Ez még odakint, a tengerentúlon sem mindig könnyű feladat, hát még nekünk, idehaza… de azért a szemfülesebbek szert tehetnek ilyen kiadványokra, ha a megfelelő helyen keresik őket a megfelelő időben. Persze csak azért, mert valami ingyenes, még egyáltalán nem biztos, hogy jó is, sőt… Lássuk, hogyan teljesít ilyen téren a Secret Wars bevezetője!

SECRET WARS #0


Univerzum: Marvel-multiverzum
Írta: Jonathan Hickman
Ceruzarajz: Paul Renaud
Borító: Alex Ross

Készüljetek fel az általatok ismert Marvel-univerzum utolsó napjaira! Kezdetét veszi az év legnagyobb képregényes eseménye, amikor a romokban heverő multiverzum hamvaiból létrejön… a Csatavilág! A különös, más-más realitásokból összerakott bolygón a megsemmisült univerzumok menekültjei küzdenek a túlélésért. Még ha át is tudják vészelni a Csatavilág rémségeit, szeretett otthonuk már soha többé nem lesz olyan, mint eddig! Elfogyott az idő, és elérkezett a Titkos Háború nyitánya. De vajon mi lesz így a Marvel-univerzum sorsa?

Legutóbb, az Avengers utolsó számában Hickman már egész szépen bevezette a Végső Ütközést, valamint a klasszikus és újvilági karakterek vészjósló összecsapását. Aki azt olvasta, abban joggal merülhet fel a kérdés, hogy mi szükség lehet még ezek után egy újabb prológusra. A válasz: szükség talán nem feltétlenül volt rá, de tény, ami tény, Hickman és Renaud odatették magukat ebben a pár oldalas, nyúlfarknyi fejezetben is, már amennyire lehetett.

Lássuk be, egy efféle ingyenes kiadvány elsődleges célja nyilván az, hogy minél több érdeklődőt szerezzen magához a nagy eseményhez, és véleményem szerint ezt a szerepet ez a képregény maradéktalanul betölti. A középpontban ezúttal szinte végig a klasszikus Marvel-univerzum áll, azon belül is Valeria Richards és a Jövő Alapítvány (Future Foundation). Rajtuk keresztül ismerkedünk meg a Secret Wars alapfelállásával: az ütközésekkel, a világvégével és a hősök elkeseredett, utolsó tervével az emberiség fennmaradására. Azért nem kell megijedni, Hickman nem merül el a részletekben, és az előzmények felvázolásánál inkább hagyatkozik Renaud rajzaira, mintsem a tengernyi szövegre – egy ilyen rövidke kiadványnál ez szerintem kifejezetten jó. Épp annyit kapunk, amennyi felkelti az érdeklődésünket, se többet, se kevesebbet.

És ha már szóba került Renaud, elmondhatjuk, hogy Hickman bátran hagyatkozhatott rá, nem kellett aggódnia. Minden képkocka letisztult, jól értelmezhető, világos és persze látványnak sem utolsó (főleg a zárásként szolgáló dupla oldal!). Ha Esad Ribic is hasonló stílust alkalmaz majd a Secret Wars további számaiban, akkor az esemény egészen biztosan szép lesz, ezt már most kijelenthetjük.

Sajnos az Újvilág ezúttal szinte semmilyen szerepet nem kap, csupán a fejezet legvégén bukkannak fel az ottani karakterek a nagy csata kezdetén. Itt szeretném még megjegyezni, hogy remélem, többi is lesz a két világ találkozásából, mint szimplán egy gigantikus és látványos háború, de az eddigi előzetesek alapján szerintem nem kell félnünk, Hickman (és persze Bendis az Ultimate End oldalain) valószínűleg kihozza a történetből és a karakterekből, amit csak lehet.

Végső soron ez a kis ingyenes szösszenet hozta a papírformát, kedvcsinálónak épp elég volt. Semmi extra, de nem is rossz, szóval három és fél Secret Wars-logó jár neki.

sw_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr867427594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása