Secret Wars – A Csatavilágból jelentjük XII.

Ultronok és zombik szövetsége

2015. augusztus 01. - The_Maniac

Még mindig ezerrel dübörög a Titkos Háború, és persze a hozzá kapcsolódó mellékszálak is. A már bemutatott Thors 2. számán kívül ezek közvetlenül nem kapcsolódnak az Újvilághoz vagy újvilági karakterekhez, így nem térek ki rájuk részletesebben, de azért egy-egy rövid bemutatót megejtek az új megjelenésekről a mai bejegyzésemben is, hogy ezzel is bővítsem a Csatavilággal kapcsolatos érdekességek és tudnivalók listáját. Természetesen most is nagyon érdekel a ti véleményetek is, szóval aki olvasta valamelyiket, vagy akár mindegyiket a felsorolt címek közül, az hajrá, ne fogja vissza magát!

Ha még emlékeztek, eredeti terveim szerint hetente jelentkeznék A Csatavilágból jelentjük aktuális összefoglalójával, mindig az adott héten megjelent kiadványokban látott, bemutatott vagy említett területek felvonultatásával és rövid elemzésével. Ám ahogy általában, ezúttal is inkább magukra a képregényekre koncentrálnék, nem az azokban szerepelt területekre, mert így talán könnyebben átlátható lesz az összefoglaló nektek is és nekem is. Azért persze Hickman-szintű részletességre most se számítsatok, de igyekszem összeszedni minden fontos infót, amit már tudhatunk. Kezdjük hát!

bw_1.jpg1602: WITCH HUNTER ANGELA #2

A héten végre folytatódott a Secret Wars egyik legegyedibb hangulatú minisorozata, amelynek már az 1. száma zavarba hozott engem, mert nem igazán tudtam eldönteni, tetszik-e vagy sem. Nem volt ez másképp ezúttal sem: ugyan a történet egész érdekes, jól megtömve korhű helyszínekkel és karakterekkel, misztikummal, akcióval és humorral (például a Galaxis Őrzőinek 1602-es változatával), de a kétféle, egymástól meglehetősen eltérő rajzstílus továbbra sem nyerte meg a tetszésemet. Bár az egészen elborult kinézetű, 1602-es Venom bejött.

Akárhogy is, Angelára még sok kaland vár a Secret Wars után is új sorozatában, amely az Angela: Queen of Hel címet viseli majd. Meglátjuk, mit hoznak ki belőle.

angela-queen-of-hel-1-promo_small.jpg

A 1602: Witch Hunter Angela pedig legközelebb augusztusban, vagyis már e hónapban jelentkezik a 3. számmal.

england.jpg

AGE OF ULTRON VS. MARVEL ZOMBIES #2

Eshet eső, fújhat szél, a zombik mindig népszerűek maradnak, legalábbis a múlt heti szavazás alapján az Age of Ultron vs. Marvel Zombies 2. száma érdekelt titeket a leginkább ezen a héten (holtversenyben a Thors 2. számával). Nincs ebben persze semmi meglepő, hiszen a nyitány is egészen korrekt volt, a rajongók megkapták tőle, amit vártak, még ha nem is a robotokra és élőhalottakra koncentrált elsősorban a sztori. Ami azt illeti, most is inkább Hank Pym és új társai, Jim Hammond, Vízió és Energikon vannak a középpontban. Megismerhetjük az élők utolsó menedékét, a Megváltást, és kiderül, mi lenne Pym szerepe ebben az egészben, mialatt Ultron baljós szövetségre lép a zombikkal…

Az akciójelenetet ezúttal csupán a Megtorló egyik változata szolgáltatja pár rövid oldal erejéig, úgyhogy remélem, az e havi folytatásban több vérengzést kapunk, ha már zombis és gyilkos robotos minisorozatról van szó…

shield.jpg

M.O.D.O.K. ASSASSIN #3

Nahát, már a 3. számánál jár ez a meglepően élvezetes minisorozat? Igen, tény, hogy az előző fejezet óta már eltelt egy hónap, úgyhogy lássuk, ezúttal kikkel kell szembeszállnia M.O.D.O.K.-nak szíve hölgyéért: felbukkan többek között Bumeráng, Lámpás Jack, a Fekete Özvegy, Rozsomák, de még a Vezér, Kaine és Elektra is, mind-mind vérszomjas bérgyilkosokként, ahogy azt Killville-ben már megszokhattuk. Ráadásul Doomgardban még Strange is felfigyel az eseményekre, úgyhogy lesz itt még móka és kacagás!

Ez a fejezet gyakorlatilag szinte végig egy hatalmas, látványos akciójelenet M.O.D.O.K., Angela és a rájuk vadászó bérgyilkosok között, és én totálisan vevő voltam rá, úgyhogy várom az e hónapra esedékes utolsóelőtti felvonást! Hiába, nem lehet betelni M.O.D.O.K. szerencsétlen próbálkozásaival arra, hogy romantikus legyen két gyilkolás között.

killville.jpg

X-MEN '92 #2

Robog tovább a '90-es évek nosztalgiavonata az X-Men '92 legfrissebb fejezetével, amely meglepő és kissé bizarr fordulatot vesz az 1. számhoz képest! A főgonosz, Cassandra Nova, azaz az Árnykirálynő elmetrükkjei veszik át a főszerepet, és a sztori átvált pszichés síkra, ahol gyakorlatilag bármi megtörténhet. Szegény mutánsaink teljesen ki vannak szolgáltatva Cassandra felsőbbrendű elméjének, és ugyan a színes, pörgős stílus megmaradt, azért a tehetetlenség érzete elég sötét, már-már ijesztő hangulatot kölcsönöz itt-ott a cselekménynek. Még szerencse, hogy felbukkan a felmentősereg az X-Force személyében, és így a humor lassan visszamászik a képkockák közé (nem kis mértékben hála Deadpoolnak, akinek még nincs sok szövege, de már az a kevés is üt).

Szerencsére a korszakra jellemző főbb stílusjegyek még mindig megvannak, bőségesen, úgyhogy én még mindig vevő vagyok erre az 1992-es évet felidéző minisorozatra, és biztosan nem hagyom ki az e havi fejezetet sem.

westchester.jpg

Erre a hétre ennyi! Kicsit szűkösebb volt most a kínálat, tudom, de jövő héten újra felpörögnek az események az Age of Apocalypse, a Civil War, a Future Imperfect, a Giant-Size Little Marvel: AVX, a Guardians of Knowhere, a Red Skull, a Siege, a Spider-Island, a The Amazing Spider-Man: Renew Your Vows, a The Infinity Gauntlet, valamint az Ultimate End legújabb számaival. Nektek melyik lesz a nyerő?

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr287670810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása