Heti újdonságok újvilági jelenléttel – 2015. 41. hét

Miles és Reed is felbukkantak egy-egy új címben

2015. október 09. - The_Maniac

Véget ért a hosszú várakozás: itt a vadonatúj Marvel-univerzum! Ugyan a Secret Wars még javában zajlik, az új világ (nem Újvilág, sajnos…) megszületése nem várhatott tovább, így már el is indult pár azokból a teljesen új vagy újrainduló sorozatokból, amelyeknek a címeit folyamatosan fedik fel hónapok óta. Hogy pontosan hogyan fest az ezeknek otthont adó új realitás minden részletében, azt persze még nem tudhatjuk, de ha minden igaz, a klasszikus univerzum és az Újvilág összekeveréséből jött létre a Titkos Háború eseményeit követően – bár a dolgok jelen állása szerint ez inkább csak a klasszikus univerzum, úgy 99%-ban, és talán 1%-ban Újvilág mindeddig összesen két karakterrel abból a világból…

Ez a két karakter, ahogy arról már korábban is beszámoltam több ízben, Miles Morales, az Újvilág Pókembere, valamint a gonosszá lett Reed Richards. Egy hős, egy gonosztevő – egyelőre ennyi, és nem több. A heti újdonságok bemutatójában őket fogom tehát nyomon követni, csakis azokra a képregényekre koncentrálva, amelyekben legalább pár képkocka erejéig felbukkannak. Az olyan kiadványoknál azonban, ahol komolyabb szerepet kapnak, netalán főszerepet is, külön elemzéseket készítek majd, ahogy eddig is tettem az Újvilághoz vagy az újvilági karakterekhez szorosabban köthető címek esetében. Ennek fényében a vadonatúj Marvel-univerzum első hetében az Avengers 0. száma, valamint a The Amazing Spider-Man nyitánya kerül most középpontba. Katt tovább!

allnew.jpg

AVENGERS #0

Ahogy az illik minden nagy korszak / sorozat / esemény nyitányakor, ezúttal is kaptunk egy nulladik számot, egy afféle prológust, méghozzá az új univerzumban ténykedő Bosszú Angyalaihoz, vagyis az All-New, All-Different Avengers, a Squadron Supreme, az A-Force, a The New Avengers, a The Uncanny Avengers, valamint a (brr, de utálom ezt leírni azzal a tudattal, hogy egy újvilági karakter sem lesz benne…) The Ultimates számaihoz.

Meglepő módon Miles itt most nem jut szerephez (annak ellenére, hogy ő ugye az All-New, All-Different Avengers egyik állandó szereplője lesz), Reed viszont annál inkább, méghozzá a The New Avengers rövidke előzménysztorijában. Illetve nem is igazán előzmény ez, hiszen épp hogy a jövőbe enged bepillantást, egész pontosan az Új Bosszú Angyalainak jövőjébe, amelyet főként Reed fog majd megkeseríteni (ahogy azt persze már eddig is tudtuk). Új és meglehetősen gusztustalan csatlósokat szerzett maga mellé, a vigyora pedig ördögibb, mint valaha. Érdekes lesz látni, hogy jut majd el ide a Secret Wars után, illetve hogy életben marad-e rajta kívül az eredeti, klasszikus Reed Richards is.

A The New Avengers 1. száma, ha minden igaz, már jövő héten érkezik.

THE AMAZING SPIDER-MAN #1

Hanyadik 1. szám is ez már a The Amazing Spider-Man történetében? A negyedik, ugye? Mindegy is, ne ezzel foglalkozzunk, hanem a színvonallal, amely szerencsére maradt a régiben – de azért akik abban reménykedtek, hogy a The Amazing Spider-Man: Renew Your Vows sikere után Peter majd most újra házas lesz, azokat sajnos ki kell ábrándítanom. Se Mary Jane, se Annie, viszont valaki más az említett minisorozatból nagyon is jelen van, bár az még nem tisztázott, hogyan jutott ki az illető a Csatavilágról. Ja, és Peter a fejezet elején Nick Furyval beszélget, aki akár lehetne az újvilági Fury is… de amíg ez nem biztos, addig inkább óvatosan kezelem ezt a feltételezésemet.

Na de nem is Peter érdekel most minket elsősorban, hanem Miles, aki kap egy rettentő rövid, tényleg csupán pár oldalas jelenetet. Semmi extra, mindössze lever egy rosszfiút, aztán hálóhintázik is tovább, de legalább láthatjuk, hogy igen, ő is itt van, él és virul, és egyike a sok-sok Pók-karakternek, akik az új univerzumban szaladgálnak (Pókember 2099, Póknő, Selyem, Pók-Gwen és még sokan mások szerte a multiverzumból). Viszont felmerült bennem egy kérdés: ha létezik a multiverzum, tehát megmaradt a rengeteg alternatív realitás, akkor az Újvilágnak miért is kellett megsemmisülnie…? Ez így azért nem teljesen igazságos, és némi magyarázatra szorul…

Erre a hétre ennyi, és mint mindig, most is várom a hozzászólásaitokat alul! Ha esetleg kihagytam valahol valamilyen újvilági jelenlétet, szóljatok, és igyekszem pótolni!

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr297952486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása