Heti újdonságok újvilági jelenléttel – 2016. 17. hét

Standoff, még egyszer, utoljára…

2016. május 01. - The_Maniac

spidonly.jpg

Nincs megállás, hétről hétre ezerrel pörög és folyamatosan fejlődik a vadonatúj Marvel-univerzum. Egy ideje már zajlik az egyik legfrissebb esemény, a Standoff, melynek fináléja épp a napokban jelent meg. A Bosszú Angyalai és az egykori Újvilág Pókembere, Miles Morales révén minket is érint ez a lezárás, még ha csak minimálisan is. Ennél többet sajnos ez alkalommal nem tudok kínálni, hiszen, mint tudjátok, a korai ígéretekkel ellentétben az új realitás korántsem a klasszikus univerzum és az Újvilág összekeveréséből jött létre – tudniillik a dolgok jelen állása szerint ez inkább csak a klasszikus univerzum, úgy 99%-ban, és talán 1%-ban Újvilág mindeddig összesen két karakterrel abból a világból…

Ez a két karakter, ahogy arról már korábban is beszámoltam több ízben, Miles Morales, az Újvilág Pókembere, valamint a gonosszá lett Reed Richards. Egy hős, egy gonosztevő – egyelőre ennyi, és nem több. A heti újdonságok bemutatójában továbbra is őket követem nyomon, csakis azokra a képregényekre koncentrálva, amelyekben legalább pár képkocka erejéig felbukkannak. Az olyan kiadványoknál azonban, ahol komolyabb szerepet kapnak, netalán főszerepet is, külön elemzéseket készítek majd, ahogy eddig is tettem az Újvilághoz vagy az újvilági karakterekhez szorosabban köthető címek esetében. Ennek fényében jöjjön tehát most az Avengers: Standoff – Assault on Pleasant Hill Omega. Katt tovább!

allnew.jpgAVENGERS: STANDOFF – ASSAULT ON PLEASANT HILL OMEGA

Jól tudjátok, hogy különösebben nem voltam oda a Standoff számaiért, sőt az All-New All-Different Avengers hetedik és nyolcadik fejezetének szerintem kifejezetten rosszat tett ez a sztori. Valahogy az egész olyan erőltetett és sűrű volt, főleg így, a Civil War II küszöbén, amikor már szinte mindenki arra a jóval nagyobb léptékű gigaeseményre készül. Kissé szerencsétlen így tehát az időzítés, bár értem, hogy szükség volt gyorsan valamire, amely során Steve Rogers visszanyeri régi külsejét és fizikumát, hogy újból (az egyik) Amerika Kapitány lehessen (már csak az Amerika Kapitány: Polgárháború mozis startja miatt is). De akkor is, nem lehetett volna ezt egyetlen minisorozatban levezényelni anélkül, hogy minden Avengers-címet bevonnak a buliba?

Mindegy, ez van, így legalább jelentéktelen mellékszereplőként, de Miles is jelen lehetett a zárófejezetben, amelyben a Bosszú Angyalai („Uncanny” és „All-New All-Different” egyaránt) egyesített erővel lezúzhatták a gonoszokat. Persze csak miatta azért nem érdemes végigrágnotok magatokat a teljes képregényen, hiszen a hangsúly, mint már írtam, inkább Steve-en van, illetve pár előrevetített új fenyegetésen (Zémó és a Vörös Koponya jóvoltából). Hogy mindez átível-e majd valamilyen módon a Civil War II számaiba, nos, az nem is olyan sokára kiderül.

Részemről a Standoff ennyi volt, köszönjük, vége, függöny!

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr608676256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása