Heti újdonságok újvilági jelenléttel – 2016. 20. hét

Az Ezüst Utazó és a Bosszú Angyalai

2016. május 22. - The_Maniac

ss04.jpg

Nincs megállás, hétről hétre ezerrel pörög és folyamatosan fejlődik a vadonatúj Marvel-univerzum. Elkezdődött már a legújabb gigaesemény, a Civil War II is, mely a Bosszú Angyalai és az egykori Újvilág Pókembere, Miles Morales révén minket is érint majd, még ha egyelőre nem is foglalkoztam részletesebben a sztorival. Amint valami újvilági vonatkozása lesz a történetnek és/vagy mellékszálainak, bekapcsolódunk, ám addig sok mást nem tudok kínálni, hiszen, mint tudjátok, a korai ígéretekkel ellentétben az új realitás korántsem a klasszikus univerzum és az Újvilág összekeveréséből jött létre – tudniillik a dolgok jelen állása szerint ez inkább csak a klasszikus univerzum, úgy 99%-ban, és talán 1%-ban Újvilág mindeddig összesen két karakterrel abból a világból…

Ez a két karakter, ahogy arról már korábban is beszámoltam több ízben, Miles Morales, az Újvilág Pókembere, valamint a gonosszá lett Reed Richards. Egy hős, egy gonosztevő – egyelőre ennyi, és nem több. A heti újdonságok bemutatójában továbbra is őket követem nyomon, csakis azokra a képregényekre koncentrálva, amelyekben legalább pár képkocka erejéig felbukkannak. Az olyan kiadványoknál azonban, ahol komolyabb szerepet kapnak, netalán főszerepet is, külön elemzéseket készítek majd, ahogy eddig is tettem az Újvilághoz vagy az újvilági karakterekhez szorosabban köthető címek esetében. Ennek fényében jöjjön tehát ez alkalommal a Silver Surfer 4. száma. Katt tovább!

allnew.jpgSILVER SURFER #4

Rendhagyó bemutató ez, ugyanis egy olyan sorozatról lesz szó, amit soha nem olvastam, annak ellenére, hogy legelőször még anno a '60-as évek végén indult, aztán az évtizedek alatt többször újra és újra nekikezdtek. Ez a Silver Surfer, azaz az Ezüst Utazó önálló, saját címe, aminek már a puszta létezése is kész csoda, hiszen mostanság meglehetősen ellenséges a légkör a Marvelnél a Fantasztikus Négyes és a hozzájuk köthető karakterek irányában – az Utazó márpedig ilyen. Sőt, ez az Utazó még mindig az eredeti Utazó, vagyis Norrin Radd, tehát nem lett belőle se „All-New”, se „All-Different”. Hihetetlen, nem?

Mindez engem is arra sarkallt, hogy nekikezdjek legalább ennek a legfrissebb felvonásnak az Utazó kalandjaiból – ám nem most. Várok még néhány számot, addig pedig a változatosság kedvéért ezúttal titeket kérlek meg, hogy ha arra érdemesnek tartjátok, írjatok hozzászólásban rövid ismertetőt és/vagy véleményt erről a felvonásról. Én nyilván azért vettem most elő, mert vendégszerepel benne Miles Morales is a Bosszú Angyalaival együtt (sőt, talán már az előző fejezetben is benne volt, ha jól tudom), de azért olyan nagy szerepe nincs, hogy részletesebben is foglalkozzak a képregénnyel.

Szóval, mit gondoltok? Érdemes belekezdeni a Silver Surfer sokadszor újraindult sorozatába, vagy felejtős?

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr838738142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása