Heti újdonságok újvilági jelenléttel – 2016. 34. hét

Az újvilági Reed ennyire amatőr lenne?

2016. augusztus 26. - The_Maniac

na15banner.jpg

Nincs megállás, hétről hétre ezerrel pörög és folyamatosan fejlődik a vadonatúj Marvel-univerzum. Elkezdődött már a legújabb gigaesemény, a Civil War II is, mely a Bosszú Angyalai és az egykori Újvilág Pókembere, Miles Morales révén minket is érint, még ha nem is olyan nagy mértékben. Egyelőre igen csekély újvilági vonatkozása van a történetnek és/vagy mellékszálainak, és amíg ez a helyzet nem változik, addig sok mást nem tudok kínálni, hiszen, mint tudjátok, a korai ígéretekkel ellentétben az új realitás korántsem a klasszikus univerzum és az Újvilág összekeveréséből jött létre – tudniillik a dolgok jelen állása szerint ez inkább csak a klasszikus univerzum, úgy 99%-ban, és talán 1%-ban Újvilág mindeddig összesen két karakterrel abból a világból…

Ez a két karakter, ahogy arról már korábban is beszámoltam több ízben, Miles Morales, az Újvilág Pókembere, valamint a gonosszá lett Reed Richards. Egy hős, egy gonosztevő – egyelőre ennyi, és nem több. A heti újdonságok bemutatójában továbbra is őket követem nyomon, csakis azokra a képregényekre koncentrálva, amelyekben legalább pár képkocka erejéig felbukkannak. Az olyan kiadványoknál azonban, ahol komolyabb szerepet kapnak, netalán főszerepet is, külön elemzéseket készítek majd, ahogy eddig is tettem az Újvilághoz vagy az újvilági karakterekhez szorosabban köthető címek esetében. Ennek fényében jöjjön tehát ez alkalommal a The New Avengers 15. száma, amelyben Reed tovább gonoszkodik bénázik. Katt tovább!

allnew.jpg

THE NEW AVENGERS #15

Miért? Miért kellett így, a sorozat vége felé az egykori Újvilág legzseniálisabb gonosztevőjéből, aki még az univerzuma pusztulását is túlélte, viccet csinálni? Tényleg ő lenne a szuperintelligens, rettegett Reed Richards, akit most pár fiatal hős elintéz a teljes csapatával együtt? Miféle zseni az, aki nem készül fel minden eshetőségre, és akit így az orránál fogva lehet vezetni? Jó, oké, nyilván nem számítottam arra, hogy majd a főgonoszé lesz a végső győzelem, de azért az, hogy ilyen gyorsan és nevetségesen fulladjon kudarcba Reed terve, hát komolyan… Kiábrándító.

Mekkora ziccert hagynának már ki azzal, ha az újvilági Reed itt és most végképp elbukna? Tényleg nem fog találkozni az itteni Fátummal, illetve a már feloszlott Fantasztikus Négyes volt tagjaival? Sosem fog összefutni régi otthona, az Újvilág másik túlélőjével, Miles Moralesszel? Nem értem, én tényleg nem értem, mi szükség volt rá, hogy életben tartsák őt a Secret Wars után, ha most ennyivel lerendezik… Ez van. Nehezen tudom további szavakba önteni a csalódottságomat, úgyhogy erről most csak ennyit, ha nem bánjátok.

Erre a hétre most nincs is más sajnos, szóval sziasztok, további szép hetet nektek!

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr1411653916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása