Heti újdonságok újvilági jelenléttel – 2017. 3. hét

Legendás szörnyek és megölésük

2017. január 20. - The_Maniac

mu1banner.jpg

2017 a Marvel NOW! éve! Bizony, a Marvelnél egyre sűrűbben váltanak korszakot, így tavaly még alig szoktuk meg az All-New All-Different Marvel igen hosszúra sikeredett elnevezését, már jött is a váltás a Civil War II eseményeit követően (illetve bizonyos sorozatoknál már azokkal egy időben). Ebben az új ciklusban, ha lehet, még több fiatal hős kerül majd a reflektorfénybe, még multikultibb lesz minden és mindenki, még közelebb kerülnek egymáshoz a képregények és a mozifilmek, illetve még több eseménnyel boldogítanak majd minket, akár egyszerre, egymással párhuzamosan is. Hogy mindez kinek tetszik, és kinek nem, azt mindenki döntse el maga – én a magam részéről kitartok az Újvilág maradékánál, csakis azokra a címekre koncentrálva, amelyek valamilyen úton-módon kapcsolódnak a megsemmisült, egykori Újvilághoz. Ez annyit tesz, hogy a Spider-Man és a Champions maradnak az állandó kiadványaim, és egyelőre semmi más.

Azért persze a két újvilági karakter, Miles Morales (és családja, barátai) és a gonosz Reed Richards időről időre fel-felbukkannak ezen a két sorozaton kívül máshol is, ám amennyiben nincs igazán számottevő szerepük, nem írok róluk teljes, külön elemzést és értékelőt, mindössze egy egészen rövid bemutatót a heti újdonságok keretei között. Sőt, ami azt illeti, valójában itt is már erősen megszűröm, mi kerül terítékre, és mi nem: múlt héten például kimaradt a Rocket Raccoon 2. száma,  hiába szerepelt benne Miles, mert nem éreztem a jelenlétét annyira érdekesnek és fontosnak, inkább csak afféle poénforrás volt. Hasonló okokból kifolyólag hagytam ki két hete a Nova 2. számát, illetve e héten az Invincible Iron Man 3. számát is – Miles nyúlfarknyi szerepeinek különösebb jelentősége egyikben sem volt. Ami viszont most nem marad ki, az egy vadiúj esemény, a Monsters Unleashed! nyitánya, szintén Miles vendégszereplésével!

marvelnow_1.jpg

MONSTERS UNLEASHED! #1

Nos. Ha már olvastatok pár bemutatót és elemzést tőlem, jól tudjátok, hogy általában nem igazán rajongok a címeken átívelő eseményekért, főképp ha olyan nagy iramban tolják le őket a torkunkon, ahogy mostanság a Marvel teszi. Egy kezemen meg tudnám számolni, hány giga-megaesemény tetszett eddig úgy istenigazából, és úgy érzem, a Monsters Unleashed! nem kerül majd be ezek közé. Ez persze ne riasszon el titeket, tegyetek vele egy próbát, hiszen úgy összességében a nagy többség egész jó véleménnyel van az első fejezetről (a rajzok szerintem is fantasztikusak, ezt aláírom), és igen, ha más nem, az nekem is bejött, hogy a Marvel-hősök végre nem egymás ellen, hanem együttes erővel, a közös ellenséggel harcolnak. A Bosszú Angyalai, az X-Men, a Nememberek, a Bajnokok és a Galaxis Őrzői mind egy oldalon – ilyet se láttunk már egy ideje!

Ami pedig Miles jelenlétét illeti, sajnos az meglehetősen csekély, gyakorlatilag elhanyagolható. A legtöbb hős csupán felbukkan, ütlegeli egy kicsit a szörnyeket, majd megyünk is tovább, hogy mindenkire jusson legalább pár oldal. Csakis azért döntöttem úgy, hogy ennek ellenére is szentelek pár sort ennek a kiadványnak, mert mégiscsak egy nagyobb esemény nyitányáról van szó, amelyben még bőven kaphat komolyabb szerepet Miles vagy bárki más, és amely a legfrissebb hírek szerint ráadásul áprilistól teljes, önálló sorozatként folytatódik majd. Meglátjuk, de egyelőre nem vagyok elragadtatva.

Ez volt tehát a szörnyek első eljövetele és rombolásuk kezdete, legközelebb innen folytatjuk (már ha úgy érzem majd, hogy érdemes folytatni)!

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr1012140025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása