Heti újdonságok újvilági jelenléttel – 2017. 8. hét

Fátum kontra Reed, egy kicsit másképp

2017. február 25. - The_Maniac

imbanner.jpg

2017 a Marvel NOW! éve! Bizony, a Marvelnél egyre sűrűbben váltanak korszakot, így tavaly még alig szoktuk meg az All-New All-Different Marvel igen hosszúra sikeredett elnevezését, már jött is a váltás a Civil War II eseményeit követően (illetve bizonyos sorozatoknál már azokkal egy időben). Ebben az új ciklusban, ha lehet, még több fiatal hős kerül majd a reflektorfénybe, még multikultibb lesz minden és mindenki, még közelebb kerülnek egymáshoz a képregények és a mozifilmek, illetve még több eseménnyel boldogítanak majd minket, akár egyszerre, egymással párhuzamosan is. Hogy mindez kinek tetszik, és kinek nem, azt mindenki döntse el maga – én a magam részéről kitartok az Újvilág maradékánál, csakis azokra a címekre koncentrálva, amelyek valamilyen úton-módon kapcsolódnak a megsemmisült, egykori Újvilághoz. Ez annyit tesz, hogy a Spider-Man és a Champions maradnak az állandó kiadványaim, és egyelőre semmi más.

Azért persze a két újvilági karakter, Miles Morales (és családja, barátai) és a gonosz Reed Richards időről időre fel-felbukkannak ezen a két sorozaton kívül máshol is, ám amennyiben nincs igazán számottevő szerepük, nem írok róluk teljes, külön elemzést és értékelőt, mindössze egy egészen rövid bemutatót a heti újdonságok keretei között. Sőt, ami azt illeti, valójában itt is már erősen megszűröm, mi kerül terítékre, és mi nem: múlt héten például kimaradt a Monsters Unleashed! 3. száma,  hiszen Miles ugyan benne volt, a szerepe mégis tökéletesen elhanyagolható volt. Ami viszont most nem marad ki, az a Fátum Doktor hőssé válásának rögös útját bemutató sorozat, az Infamous Iron Man, amely immár az 5. számával jelentkezik – méghozzá a gonosz, újvilági Reed Richards rövidke vendégszereplésével. Bizony, itt kezdődik Fátum és Reed örök csatájának újabb fejezete, ezúttal megcserélt felállásban!

marvelnow_1.jpg

INFAMOUS IRON MAN #5

Megmondom őszintén, ha nem lenne a most kezdődő Reed-szál, engem akkor is jobban érdekelne az Infamous Iron Man, mint a másik Vasember-cím, az Invincible Iron Man. Míg utóbbi egy újabb fiatal hősjelöltről szól, aki megpróbál felnőni elődjéhez (hány ilyet láttunk már mostanság a Marvelnél, de komolyan?), az előbbi a Marvel-univerzum talán legnagyobb gonosztevőjének, Fátum Doktornak a jó útra térését mutatja be. Most, hogy már nincs Fantasztikus Négyes, és a Secret Wars után az arcát is visszakapta, a korábban rettegett Victor von Doom gondol egyet, és úgy dönt, márpedig mostantól ő is hős lesz, méghozzá az új Vasember. Vajon mennyire komolyak a szándékai? És ha azok is, képes lesz a világ valaha félelem és gyanakvás nélkül elfogadni ezt a megváltozott Fátumot? Ha engem kérdeztek, itt már az alapsztori is hatványozottabban érdekesebb, mint a másik sorozatban.

Ráadásul a legfrissebb számban végre, némi kihagyás után visszatér az újvilági Reed Richards is, hogy ezúttal ő legyen a gonosztevő a hősi gúnyát magára öltő Fátummal szemben. Még mindig alig merem elhinni, hogy valóra válik az a vágyam, amelyet az új Marvel-univerzum születése óta dédelgetek, nevezetesen ennek a két karakternek a találkozása. Mit szól majd Victor ahhoz, ha egy másik univerzum Reedje áll az útjába? És Reed hogyan fog viszonyulni ehhez a Vasember-Fátumhoz? Ideje volt már, hogy méltó ellenfelet kapjon az Új Bosszú Angyalai után, akik szerintem messze nem érhettek fel hozzá (még ha érthetetlen módon le is győzték…). Szóval tűkön ülve várom a folytatást, Fátum és Reed összecsapását, amely egyfajta kifordult, torz F4-sztorinak ígérkezik (és mivel az igazi F4-nek vége, ennél közelebbit nem is fogunk mostanában kapni a Marveltől)!

Folytatása következik jövő hónapban, reményeim szerint már egy hosszabb, teljes bemutató keretei között.

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr3612293767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása