Karakterevolúció: Higanyszál

Szélsebesen az Újvilágból az új Marvel-univerzumba

2017. június 17. - The_Maniac

quick.jpg

Most, hogy az új Marvel-univerzum hirtelen öt újvilági mutánssal is gazdagodott, nem is kérdés, hogy folytatnom kell a rájuk fókuszáló karakterevolúciós bejegyzéseket. Mint tudjuk, az Újvilág létezése alatt számos katasztrófán esett túl viszonylag rövid időn belül, hogy aztán végül teljesen meg is semmisüljön, és ezen események során bizony nem kímélték a karaktereket sem – úgyhogy nagyon meg kell becsülnünk azokat, akik még élnek, és szinte a kezdetektől velünk vannak. A karakterevolúciók bemutatása során ezekre a szereplőkre koncentrálok kisebb-nagyobb képgalériák formájában, mindig kiemelve egyet, akivel először még az Újvilágban találkozhattunk, ám szerencsésen túlélte annak pusztulását.

Az ilyen régi, nagy nevek persze elkerülhetetlenül is rengeteg változáson estek át első megjelenéseik óta, hiszen aki túlél olyan globális pusztításokat, mint az Ultimatum, a Cataclysm, illetve a mindennek véget vető Secret Wars, hogy csak a három legnagyobbat említsem, az nyilvánvalóan lelkileg és testileg is átalakul. Nem kivétel ez alól mai karakterünk, Pietro Lensherr, azaz Higanyszál sem, aki annak idején még az Újvilág legelső korszakában lépett színre, majd oszlopos tagja lett a Különítménynek, hogy aztán végül újra a gonosztevők oldalán lelje látszólagos halálát. Valahogy azonban mégis sikerült visszatérnie az élők közé, és most ő is átkeveredett az új Marvel-univerzumba. Jöjjön hát az ő története képekben!

ADATLAP


Teljes neve: Pietro Lensherr
Egyéb neve: Higanyszál
Állampolgársága: Amerikai
Családi állapota: Nőtlen
Szeme színe: Kék
Haja színe: Ősz
Faj: Mutáns
Első megjelenése: Ultimate X-Men #1 (2001)

  

I. KORSZAK (2000-2009)

A Mutáns Testvériség tagjaként

 

A Különítmény tagjaként

 

Látszólagos halála és visszatérése

 

II. KORSZAK (2009-2011)

Újra a Testvériségben

 

III. KORSZAK (2011-2014)

Ismét gonosztevőként és újabb látszólagos halála

 

MARVEL NOW! (2016-)

Visszatérés az Új Martalócok tagjaként

Pietro története tehát innen folytatódik, feltehetőleg elsősorban az X-Men Blue oldalain. Kétszer is „meghalt” már, de mindkétszer visszatért, sőt túlélte az univerzuma pusztulását is – ezzel pedig egyértelműen kiérdemelte az Újvilág az élethez legelszántabban ragaszkodó karaktere címet. Rengeteg lehetőség rejlik még benne (találkozás a másik Higanyszállal, találkozás Magnetóval és/vagy a Skarlát Boszorkánnyal, féltestvéri viszonyának rendezése Jimmyvel…), valamint több izgalmas rejtély is kapcsolódik hozzá (második feltámadásának körülményei, átkerülése az új Marvel-univerzumba, a viszonya Miss Sinisterrel és a többi Martalóccal…), szóval én a magam részéről rendkívül örülök az újabb színre lépésének. Kíváncsian várom, mit hoznak majd ki belőle!

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr4612599727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása