Karakterevolúció: Derek Morgan

Szárnyas helyvadász

2017. szeptember 15. - The_Maniac

dmbanner.jpg

Most, hogy az új Marvel-univerzum hirtelen öt újvilági mutánssal is gazdagodott, nem is kérdés, hogy folytatnom kell a rájuk fókuszáló karakterevolúciós bejegyzéseket. Mint tudjuk, az Újvilág létezése alatt számos katasztrófán esett túl viszonylag rövid időn belül, hogy aztán végül teljesen meg is semmisüljön, és ezen események során bizony nem kímélték a karaktereket sem – úgyhogy nagyon meg kell becsülnünk azokat, akik még élnek, és szinte a kezdetektől velünk vannak. A karakterevolúciók bemutatása során ezekre a szereplőkre koncentrálok kisebb-nagyobb képgalériák formájában, mindig kiemelve egyet, akivel először még az Újvilágban találkozhattunk, ám szerencsésen túlélte annak pusztulását.

Az ilyen régi, nagy nevek persze elkerülhetetlenül is rengeteg változáson estek át első megjelenéseik óta, hiszen aki túlél olyan globális pusztításokat, mint az Ultimatum, a Cataclysm, illetve a mindennek véget vető Secret Wars, hogy csak a három legnagyobbat említsem, az nyilvánvalóan lelkileg és testileg is átalakul. Nem kivétel ez alól mai karakterünk, Derek Morgan sem, aki ugyan csak az Újvilág második korszakában lépett színre, ám azóta folyamatosan jelen van – általában a háttérben meghúzódva, nem sok vizet zavarva, na de akkor is. Sikerült mindig helyet kapnia valamelyik X-csapatban, és végül valahogy még az univerzuma megsemmisülését is megúszta ép bőrrel. Jöjjön hát az ő története képekben!

ADATLAP


Teljes neve: Derek Morgan
Egyéb neve: Guardian
Állampolgársága: Amerikai
Családi állapota: Nőtlen
Szeme színe: Barna (a képessége használata közben sárgán világít)
Haja színe: Fekete
Faj: Mutáns
Első megjelenése: Ultimate X #3 (2010)

  

II. KORSZAK (2009-2011)

Ultimate X

 

III. KORSZAK (2011-2014)

Tian / World War X

  

MARVEL NOW! (2016-2017)

Visszatérés az Új Martalócok tagjaként

Látható, hogy Derek eddig valóban egészen minimális szerepet játszott csupán az Újvilágban, majd az új Marvel-univerzumban – még nekem is komoly kutatómunkát kellett végeznem a fenti képekért, ugyanis a srác legtöbb felbukkanását egy az egyben elfelejtettem. Nem beszél túl sokat, elrepked magában itt-ott, néha nem is látjuk… és mégis, az egykori Újvilág legtöbb lakójával ellentétben ő még mindig életben van. Talán ez elsősorban annak köszönhető, hogy egyedi figura, azaz nincs klasszikus megfelelője, mert lássuk be, ezt leszámítva nem egy igazán izgalmas karakter. Sebaj, még válhat belőle az, csak lássuk őt egy kicsit többet ezentúl!

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr2212830302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása