Heti újdonságok újvilági jelenléttel – 2017. 39. hét

Rejtve maradt újvilági emlékek

2017. szeptember 30. - The_Maniac

xmb12banner.jpg

2017 a Marvel NOW! éve! Bizony, a Marvelnél egyre sűrűbben váltanak korszakot, így tavaly még alig szoktuk meg az All-New All-Different Marvel igen hosszúra sikeredett elnevezését, már jött is a váltás a Civil War II eseményeit követően (illetve bizonyos sorozatoknál már azokkal egy időben). Ebben az új ciklusban, ha lehet, még több fiatal hős kerül majd a reflektorfénybe, még multikultibb lesz minden és mindenki, még közelebb kerülnek egymáshoz a képregények és a mozifilmek, illetve még több eseménnyel boldogítanak majd minket, akár egyszerre, egymással párhuzamosan is. Hogy mindez kinek tetszik, és kinek nem, azt mindenki döntse el maga – én a magam részéről kitartok az Újvilág maradékánál, csakis azokra a címekre koncentrálva, amelyek valamilyen úton-módon kapcsolódnak a megsemmisült, egykori Újvilághoz. Ez annyit tesz, hogy a Spider-Man, az X-Men Blue és a Champions maradnak az állandó kiadványaim, és egyelőre semmi más.

Azért persze a három újvilági karakter, Miles Morales (és családja, barátai), Jimmy Hudson (és a négy másik újvilági mutáns), valamint a gonosz Reed Richards időről időre fel-felbukkannak ezen a három sorozaton kívül máshol is, ám amennyiben nincs igazán számottevő szerepük, nem írok róluk teljes, külön elemzést és értékelőt, mindössze egy egészen rövid bemutatót a heti újdonságok keretei között. Így történhetett, hogy a Spider-Men II 3. száma teljes egészében kimaradt, hiszen Miles egyáltalán nem volt látható benne (ahogy Peter sem, úgyhogy érthetetlen, miért „Pókemberek” a minisorozat címe, ha egy teljes fejezeten át egyetlen Pókembert sem kapunk…). Nem írtam a Generations: The Americas című különszámról sem, mert az ifjú Pókember szerepe teljességgel jelentéktelen benne, viszont az X-Men Blue 12. száma megérdemel néhány sort Jimmy miatt, úgyhogy ne is húzzuk az időt, katt tovább a Marvel Legacy előtti utolsó heti újdonságokért!

marvelnow_1.jpg

X-MEN BLUE #12

Sajnos bekövetkezett, amitől már legutóbb is féltem: a Koboldkirálynő elleni küzdelem miatt Jimmy nyomozása a múltja darabkái után totálisan háttérbe szorult, és az egészet lezavarják mindössze öt oldalon. Milyen kár érte… Pedig akár izgalmas is lehetett volna ez a mellékszál, tele újvilági utalásokkal, emlékekkel és karakterekkel. Ehelyett Jimmy és Angyal megküzdenek Haspókkal, majd távoznak, anélkül, hogy bármivel is okosabbak lettek volna az újvilági mutánsok származását és Miss Sinister terveit illetően. A borító se tévesszen meg senkit: maga Miss Sinister fel sem bukkan az egész fejezet alatt. Aki azonban inkább arra kíváncsi, hogyan és miért csatlakozik a csapathoz a vad Vérvihar, vagyis Vihar vámpír változata (azta, azért ez menő alliteráció volt), az semmiképp se hagyja ki ezt a számot!

Szomorú hír nekem az is, hogy látszólag végleg elhunyt a másik négy újvilági mutáns, azaz az Új Martalócok egyike, Higanyszál – Jimmyék már csak a holttestét találják meg Miss Sinister laborjában. Úgy tűnik, korán örültem, amikor elkészítettem róla a karakterevolúciós bejegyzést… Nem is értem, ha már valakit meg kellett ölni, miért pont Pietróra esett Bunn választása? Jimmy szempontjából se Nomi, se Derek, se Páncél nem olyan fontosak, mint ő, hiszen a féltestvére volt, még ha erre épp nem is emlékszik. Így már sosem tudjuk meg, hogyan viszonyult volna hozzá, ha kiderül az igazság, ahogy elveszett a két Higanyszál minden bizonnyal érdekes találkozásának a lehetősége is… Ezért igazán felesleges volt visszahozni őt az életbe.

Kissé bánatosan zárom hát soraimat: egy újvilági karakterrel összébb vágunk neki a Marvel Legacy korszakának.

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr812913895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása