Újvilági lapszemle – 2017. 40. hét

Két-két csapat küzdelme a világvége ellen

2017. október 06. - The_Maniac

avengers672xmengold13banner.jpg

Legacy – azaz magyarul 'örökség', 'hagyaték'. Ez a Marvel Legacy, a Marvel aktuális korszakának kulcsszava. A cél: visszatérés a gyökerekhez, a hagyományok és a múlt tisztelete, miközben az új irányokról és karakterekről sem feledkeznek meg. Ahol csak lehet, újra a sorozatok eredeti számozását használják, halottnak hitt vagy rég nem használt szereplőket hoznak vissza, valamint klasszikus történeteket támasztanak fel új köntösben és új hősökkel. Ahogy azt egykor tették az Újvilágban…

Az eladási számok feltornászásának érdekében a Marvel mindent bevet: események események hátán, több címen átívelő közös kalandok, vadiúj és visszatérő sorozatok, és így tovább, és így tovább. Hogy mindebben mekkora jelentőséget kapnak majd a még aktív újvilági karakterek, azt nem tudhatjuk, mindenesetre e héten a The Avengers és az X-Men Gold oldalain láthatjuk Milest és Jimmyt, egy-egy kisebb szerep erejéig. Ennek fényében jöjjenek a 40. hét rövid bemutatói!

legacy.jpg

THE AVENGERS #672

Tartalom: A Bosszú Angyalai és a Bajnokok összefognak a Marvel Legacy egyik első, nagy, két címen átívelő közös kalandjában, mely során két világ egymásba csapódását kell megakadályozniuk (mintha már láttunk volna ilyesmit Jonathan Hickman Time Runs Out című eseményében nem is olyan régen…). Persze nem megy minden zökkenőmentesen a felnőttek és a fiatalok között, hamar kijönnek az ellentétek, és kisebb-nagyobb súrlódások zavarják a két csapat együttműködését.

Újvilági vonatkozás: Ha már a Bajnokok jelen vannak, akkor természetesen Miles sem maradhat ki a buliból, még ha egyelőre nincs is különösen nagy szerepe. Sebaj, talán majd legközelebb többet kap pár sornál és oldalnál.

X-MEN GOLD #13

Tartalom: Mojo visszatér, hogy egy minden eddiginél ördögibb és gyilkosabb játékba kényszerítse kedvenc mutánsainkat, miközben a küzdelmüket az egész világon élőben sugározza. Az X-Men Gold és X-Men Blue hősei összefognak, hogy együttes erővel vessenek véget az őrületnek, ám nem megy minden zökkenőmentesen a felnőttek és a fiatalok között, hamar kijönnek az ellentétek, és kisebb-nagyobb súrlódások zavarják a két csapat együttműködését… Igen, ez így az egyben ugyanolyan, mint fentebb a Bosszú Angyalai és a Bajnokok között leírt viszony, nem is véletlenül másoltam ki onnan.

Újvilági vonatkozás: Bár Jimmy is jelen van végig, ennyi karakter közepette nem maradt sok idő szegényre, egyelőre inkább csak afféle jelentéktelen mellékszereplőként funkcionál a háttérben. Viszont a rövid, ám annál velősebb párbeszéde az öreg Logannel, na, az nekem nagyon bejött! Minden idők egyik „legrozsomákosabb” beszélgetése.

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr312933361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása