Újvilági lapszemle – 2017. 48. hét

Elveszve az időben

2017. november 30. - The_Maniac

xmenblue16banner.png

Legacy – azaz magyarul 'örökség', 'hagyaték'. Ez a Marvel Legacy, a Marvel aktuális korszakának kulcsszava. A cél: visszatérés a gyökerekhez, a hagyományok és a múlt tisztelete, miközben az új irányokról és karakterekről sem feledkeznek meg. Ahol csak lehet, újra a sorozatok eredeti számozását használják, halottnak hitt vagy rég nem használt szereplőket hoznak vissza, valamint klasszikus történeteket támasztanak fel új köntösben és új hősökkel. Ahogy azt egykor tették az Újvilágban…

Az eladási számok feltornászásának érdekében a Marvel mindent bevet: események események hátán, több címen átívelő közös kalandok, vadiúj és visszatérő sorozatok, és így tovább, és így tovább. Hogy mindebben mekkora jelentőséget kapnak majd a még aktív újvilági karakterek, azt nem tudhatjuk, mindenesetre e héten az X-Men Blue oldalain láthatjuk újfent Jimmyt, sajnos ez alkalommal is mindössze egy kisebb szerep erejéig. Ennek fényében jöjjön hát a 48. hét egyetlen rövid bemutatója!

legacy.jpg

X-MEN BLUE #16

Tartalom: Az X-Men és az időutazás mindig is elválaszthatatlanok voltak, és ez persze különösen igaz az öt eredeti tagra, akiket a múltból cibáltak át a jelenbe. Úgy tűnik, az ezzel járó időparadoxonok végül utolérték hőseinket, akik így kénytelenek visszatérni saját idősíkukra, ha véget akarnak vetni az időfolyamot sújtó, egyre komolyabb anomáliáknak. Nyilván nem megy minden simán, és ifjú mutánsaink végül teljesen más helyen és időben kötnek ki, mint ahogy azt tervezték.

Újvilági vonatkozás: Hogy szerencsétlen Jimmyt és Vérvihart miért rángatják magukkal a többiek, amikor ők nem is a múltból jöttek, azt ne kérdezzétek, mindenesetre valamiért mindketten az eredeti ötössel tartanak az idősíkokon átívelő kalandra. Nem okoz majd még nagyobb galibát, ha ők ketten a múltban ragadnak, miközben egyikük sem odavaló? No mindegy, a lényeg, hogy Jimmy legalább nem marad majd ki a sztoriból. Van még egy érdekes jelenet vele amúgy, amelyben épp Polaris próbálja előcsalogatni a valódi erejét, ám ennek hamar vége szakad… Kár, mert én sem bánnám, ha a srác végre az apjához méltó módon harcolna.

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr6613405909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása