Újvilági lapszemle – 2017. 50. hét

Vissza a jövőből

2017. december 15. - The_Maniac

xmenblue17banner.png

Legacy – azaz magyarul 'örökség', 'hagyaték'. Ez a Marvel Legacy, a Marvel aktuális korszakának kulcsszava. A cél: visszatérés a gyökerekhez, a hagyományok és a múlt tisztelete, miközben az új irányokról és karakterekről sem feledkeznek meg. Ahol csak lehet, újra a sorozatok eredeti számozását használják, halottnak hitt vagy rég nem használt szereplőket hoznak vissza, valamint klasszikus történeteket támasztanak fel új köntösben és új hősökkel. Ahogy azt egykor tették az Újvilágban…

Az eladási számok feltornászásának érdekében a Marvel mindent bevet: események események hátán, több címen átívelő közös kalandok, vadiúj és visszatérő sorozatok, és így tovább, és így tovább. Hogy mindebben mekkora jelentőséget kapnak majd a még aktív újvilági karakterek, azt nem tudhatjuk, mindenesetre e héten az X-Men Blue oldalain láthatjuk újfent Jimmyt, sajnos ez alkalommal is mindössze egy kisebb szerep erejéig. Ennek fényében jöjjön hát az 50. hét egyetlen rövid bemutatója!

legacy.jpg

X-MEN BLUE #17

Tartalom: Folytatódnak hőseink kalandjai az időben: először 2099-ben találkoznak az ottani X-Mennel, majd visszatérnek a múltba, ahol pedig a „Generation X” tagjaival futnak össze. Természetesen mindkét idősíkon rejtélyek és összecsapások várják őket, viszont a cselekmény ettől függetlenül elég soványka… Valahogy a Marvel Legacy kezdete óta mintha ennek a sorozatnak erősen visszaesett volna a színvonala, legalábbis én így érzem. Remélem, ez csupán átmeneti állapot.

Újvilági vonatkozás: Szegény Jimmy továbbra is ugyanolyan elveszett és jelentéktelen figura a csapatban, mint a Mojo Worldwide alatt volt… Itt-ott látjuk őt, néha még egy-két mondata is van, de igazából minek? Összességében szinte a nullával egyenlő a szerepe, ráadásul ha végre akciózik valamit, akkor is pillanatok alatt kiütik őt. Sosem jön neki össze egy támadás sem, és értem én, hogy ez lehet az amnéziája miatt is, de azért az Újvilágban ennél ezerszer profibb volt a srác, és már rossz nézni, ahogy itt folyamatosan bénázik. Mikor talál végre magára?

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr3213498437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása