Újvilági lapszemle – 2018. 13. hét

A Bajnokok és az X-Men is új tagokkal bővülnek

2018. március 29. - The_Maniac

champ18xmblue24banner.png

Legacy – azaz magyarul 'örökség', 'hagyaték'. Ez a Marvel Legacy, a Marvel aktuális korszakának kulcsszava. A cél: visszatérés a gyökerekhez, a hagyományok és a múlt tisztelete, miközben az új irányokról és karakterekről sem feledkeznek meg. Ahol csak lehet, újra a sorozatok eredeti számozását használják, halottnak hitt vagy rég nem használt szereplőket hoznak vissza, valamint klasszikus történeteket támasztanak fel új köntösben és új hősökkel. Ahogy azt egykor tették az Újvilágban…

Az eladási számok feltornászásának érdekében a Marvel mindent bevet: események események hátán, több címen átívelő közös kalandok, vadiúj és visszatérő sorozatok, és így tovább, és így tovább. Hogy mindebben mekkora jelentőséget kapnak majd a még aktív újvilági karakterek, azt nem tudhatjuk, mindenesetre e héten a Champions és az X-Men Blue oldalain láthatjuk Milest, Jimmyt és az Új Martalócokat, egy-egy kisebb szerep erejéig. Ennek fényében jöjjenek a 13. hét rövid bemutatói!

legacy.jpg

CHAMPIONS #18

Tartalom: Egy korszak lezárult a Champions történetében: a sorozatot elindító író-rajzoló páros, Mark Waid és Humberto Ramos 18 szám után távoznak, hogy másokra bízzák a Marvel ifjú hőseinek további sorsát. Fináléjukban Viv duplázódását gyorsan visszacsinálják azzal, hogy az emberi Viv az elméjét áttölti régi, szintezoid testébe, így Vízió lánya újra egykori önmagaként állhat vissza a csapatba, míg az X-Mennel túlságosan elfoglalttá vált Küklopsz kénytelen otthagyni a Bajnokokat. Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen jön helyette Riri és Nadia, azaz Vasszív és a Darázs, hogy így, együtt, új felállásban folytatódjanak hőseink kalandjai. Kíváncsian várom, mi vár a fiatalokra jövő hónaptól!

Újvilági vonatkozás: Ahogy már megszokhattuk a Marvel Legacy kezdete óta, Miles most sem kapott különösebben nagy szerepet, hiszen a fókusz inkább a testcserén áteső Viven és a csapatból kilépő Küklopszon van végig. Sajnálatos, hogy Waid ennyire háttérbe szorította az újvilági falmászót, ám most, hogy új író érkezik Jim Zub személyében reménykedhetünk, hogy talán ő majd többet kihoz Pókember karakteréből, és mellékszereplőből ismét főszereplőt csinál belőle. Bízzunk benne, hogy így lesz…

X-MEN BLUE #24

Tartalom: A Cry Havok második fejezetében tovább kuszálódik a rengeteg mellékszálból és szereplőből építkező sztori, miközben a hősök és a gonosztevők egyaránt készülnek az érezhetően közelgő végső összecsapásra. Jimmy és Vérvihar Xornnal és a Martalócokkal futnak össze, Magnetónak Sebastian Shaw-val gyűlik meg a baja, Polarisnak pedig az őt megszálló Malícia befolyását kell leküzdenie. Azt tehát nem mondhatjuk, hogy nem pörögnek az események, de hogy hogyan áll majd össze egy értelmes egésszé mindez, arról egyelőre fogalmam sincs. Mindenesetre érdeklődve várom a következő felvonásban esedékes vadiúj X-Men színre lépését.

Újvilági vonatkozás: Sajnos ezúttal sem vitték túlzásba sem Jimmy, sem a Martalócok szerepeltetését, pedig már épp kezdett kibontakozni egy érdekes, az Újvilágra utaló párbeszéd Jimmy és Mach-2 között, amikor… hőseink egyszerűen odébbállnak. Öhm, oké, akkor, gondolom, várunk tovább arra, hogy az ifjabb Rozsomák emlékei végre visszatérjenek. Nem tudom, meddig kívánják húzni ezt az amnéziás vonalat, de részemről már kezdem baromira unni.

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr613788582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása