Secret Wars – Feltárul a Csatavilág!

Az Újvilág is helyet kap a közelgő eseményben

2014. december 06. - The_Maniac

Ahogy arról már bizonyára minden rajongó értesült, jövőre egy dimenziókon átívelő gigaesemény veszi majd kezdetét a Marvelnél egy újabb Secret Wars, azaz Titkos Háború formájában. A sztorit Jonathan Hickman vezényli majd, akinek a neve többek között az Ultimate-címek olvasóinak sem lehet ismeretlen, a rajzolója pedig Esad Ribic lesz, aki szintén „járt már” az Újvilágban. Ha hinni lehet a híreknek, az esemény 2015 májusában indul majd útjára, és egészen 2016-ig fog tartani.

Egy ilyen nagy ívű, epikus történethez persze hasonló méretű reklámkampány is dukál, így a Marvel már októberben elkezdte a hangulatfokozó előzetesek terjesztését – az elejtett infómorzsák pedig természetesen megindították a vadabbnál vadabb találgatásokat. Vajon ez az esemény zár majd le minden jelenlegi Marvel-sorozatot, hogy aztán mind újrainduljon? Hogyan alakulnak majd át a különféle címek, csapatok és karakterek? Ki éli majd túl, és ki fog odaveszni? Eddig csupán pár dolgot tudunk biztosan, de mivel az eseményben az Újvilág is feltehetően nagy szerepet kap majd, ezért persze nekünk is foglalkoznunk kell vele!

sw_thb.jpg

Alex Ross csodaszép előzetes képei és a készítőktől kapott beharangozók alapján ez a Titkos Háború most nem csupán hősöket és gonosztevőket állít majd szembe egymással, hanem egyenesen egész világokat! A Marvel-multiverzum legeldugottabb dimenziói is részt kapnak az eseményből, amely során egy vadonatúj Csatavilágban a párhuzamos világok egy-egy kisebb-nagyobb területet kapnak majd a kialakított földrészeken, és így afféle ellenséges és szövetséges nemzetekként fogják benépesíteni a bolygót. Merész gondolat, nemde?

És hogy – többek között – mely univerzumok, világok lesznek a Háború résztvevői, azt első körben azokról a kedvcsináló képekről tudhattuk meg, amelyeket a Marvel szép sorban hozott nyilvánosságra a legnépszerűbb rajzolóitól:

Bizony, jól látjátok: a Mark Bagley által rajzolt előzetes, amelyen az Újvilág lakói láthatók, (ismét) az Ultimate-univerzum végét jósolja… Ez sajnos nem túl jó előjel, de persze nem ez az első eset, hogy a teljes Újvilág pusztulásával fenyegetnek, szóval azt mondom, várjuk ki a végét, ebből még bármi lehet. Az egyik legnépszerűbb teória szerint például egyes újvilági karakterek átkerülnek majd a klasszikus univerzumba, és így túlélik az univerzumuk pusztulását, míg mások szerint a Secret Wars után egyszerűen ismét új Ultimate-sorozatok kezdődnek majd. Akárhogy is, az előzetesek alapján több kedvenc újvilági szereplőnk felbukkan majd az esemény során, élükön minden jel szerint (nem meglepő módon) Miles Moralesszel.

sw2_thb.jpg

Arról, hogy melyik realitás hol is helyezkedik majd el a Csatavilág térképén, a Marvel először kiadott egy igazán hangulatos kis videót:

Ebből már láthattuk, hogy az Újvilág elég aprócska szeletet kap majd a Csatavilágból, és azon is az Inhumans: Attilan Rising címmel kell majd osztoznia. Ezt követően pedig megkaptuk a bolygó teljes, részletes térképét is:

battleworld_thb.jpg

Érdekes, nem igaz? Mielőtt nekiesnétek, hogy részletesen átvizsgáljátok, milyen világok is lesznek még jelen a már beharangozott univerzumokon kívül, vessünk egy gyors pillantást a videóban is látott apró területre, amely az Újvilágnak is otthont ad majd… vagy legalábbis egy részének, hiszen a 20-as számmal jelölt földdarab neve Manhattan, tehát egyelőre úgy tűnik, csak New York egy része kerül a Csatavilágba az Ultimate-univerzumból. Közvetlenül mellette pedig ott lesz a klasszikus Marvel-univerzum Manhattane is, tehát ez a két realitás bizonyosan igen hamar kapcsolatba fog kerülni egymással. E két világnak persze nem ez lesz az első találkozása: gondoljunk csak a Spider-Men című minisorozatra, vagy az All-New X-Men jelenleg futó számaira, vagy akár a Hunger és a Cataclysm fejezeteire.

Közvetlenül a két Manhattan alatt kap majd helyet a „Szörnymetropolisznak” elkeresztelt föld alatti világ, szintén a klasszikus Marvel-univerzumból – ez egyelőre nem kecsegtet semmi jóval, ahogy a felettük tornyosuló Attilan sem, ha visszagondolunk az Inhumans: Attilan Rising előzetesén látott képre. Lehet, hogy a Nememberek átveszik az irányítást az esemény idejére a két Manhattan fölött? Az Újvilág főként fiatal hősei ellen sajnos nem lenne nehéz dolguk, ez tény.

És hogy milyen világok lakói határolják majd a két Manhattant? Nos, tőlük nyugatra lesz a 15-ös számmal jelölt „Higher Avalon”, amely feltehetően a brit legendákat életre keltő Otherworld (Túlvilág) nevű Marvel-realitáshoz kapcsolódik majd, míg tőlük délre a 21-es számmal jelölt „The City”. Megmondom őszintén, ez utóbbiról egyelőre fogalmam sincs, mi lehet, de akinek van ötlete, az bátran világosítson fel! A keletre és északra elhelyezkedő területek egyelőre a CLASSIFIED besorolást kapták, azaz még mindkét hely titkosítva van. Nevezzetek paranoiásnak, de szerintem nem túl biztató, hogy a három még titkosított világrész közül kettő éppen az Újvilággal határos

Mindezek alapján már most azt tanácsolnám újvilági kedvenceinknek, hogy piszok gyorsan kezdjenek el azon filózni, kikkel lépnek majd szövetségre a Háborúban, mert segítség nélkül gyakorlatilag pillanatok alatt kiirthatják őket, és akkor az előzetes képen fenyegető vég tényleg bekövetkezik!

Egyelőre ennyi, amint új infók birtokába jutok, jelentkezem!

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr106963097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása