Spider-Verse Team-Up #2

Amikor a képregény és a rajzfilm találkoznak

2014. december 12. - The_Maniac

Új megjelenés! Ugyan a Spider-Verse Team-Up 1. számát nem olvastam, de ezt nem hagyhattam ki, hiszen a benne található két történet közül az egyik főszereplője a mi újvilági Miles Moralesünk. És ha már „Team-Up”, akkor valakivel társulnia is kell, ugyebár: nem más csatlakozik hozzá, mint az Ultimate Spider-Man című rajzfilmsorozat (magyarul Pókember elképesztő kalandjai) hőse, az ottani fiatal Peter Parker, aki leginkább az újvilági Peter Parkerre hasonlít. Két különböző Ultimate Pókember egy kalandban – fergeteges ötlet, nem?

Ők ketten már a The Amazing Spider-Man legfrissebb számában is megdolgoztatták kicsit a nevetőizmainkat, de amit itt művelnek, az frenetikus! Előismeretnek sem kell túl sok: a Spider-Verse 3. fejezetében azt a feladatot kapták, hogy gyűjtsenek pár Pókembert más világokból, ők pedig ennek megfelelően útra is kelnek, és nem is akárhol kezdik a keresést… Rajzfilmkedvelők előnyben!

SPIDER-VERSE TEAM-UP #2


Univerzum: Marvel-multiverzum
Fejezetcímek: Too Many Spider-Men / A Spider in the Dark
Írta: Christos Gage és Gerry Conway
Ceruzarajz: Dave Williams és Steven Sanders
Borítórajz: Dave Williams

• A SPIDER-VERSE RÉSZE!
• MILES MORALES ÉS AZ ULTIMATE SPIDER-MAN RAJZFILMSOROZAT PÓKEMBERE EGYÜTT!
• A GWEN STACY-PÓKNŐ egy idegen dimenzióba utazik, ahol Peter Parker sosem tudta túltenni magát a lány halálán!

Ez nem egy szokványos képregény, ezt azonnal szögezzük le. Akiben nincs kellő adag humorérzék, az már most tegyen le róla, hogy elolvassa – ezt nem neki találták ki. Aki viszont csípi az elborult humort, bejön neki a Spider-Verse, és ne adj Isten még a rajzfilmeket is kedveli, annak ez a szám maga lesz a Kánaán!

Nem elég, hogy a képregényes Ultimate Pókember, Miles a rajzfilmes Ultimate Pókemberrel, Peterrel került össze, ezt megfejelve még egy másik rajzfilmes Pókember is felbukkan a színen. A két fiatal a '60-as évek Pókember-rajzfilmsorozatának világába kerülnek, és persze összefutnak az ottani Peter Parkerrel és ellenségeivel! Ez a sztori minden szinten működik, méghozzá zseniálisan: az író, Christos Gage tökéletesen ráérzett az akkori beszédstílusra, ahogy a rajzoló, Dave Williams is a képi világra. Oké, elismerem, sosem láttam egy részt sem ebből a régi klasszikusból, ahogy az Ultimate Spider-Man (a rajzfilm, mielőtt összezavarodnátok) is kimaradt az életemből, de azért láttam mindkettőből több jelenetet is, és szerintem telitalálat Gage és Williams fiatal és idősebb Peter Parkere. Az ifjabbik Peter még többször ki is szól az olvasóknak, ahogy teszi ezt a tévénézőkkel is a rajzfilmben – ilyenkor Miles és a másik Peter reakciói pedig talán a legviccesebbek az egész sztoriban.

Baromira átjön, hogy Miles és a fiatal Peter mennyire kilógnak ebből a világból, teljesen idegen a kinézetük és a beszédük is. Míg a '60-as évek karakterei rettenetesen merevek és furák a mai szemnek, addig ők ketten sokkal lekerekítettebbek, a mozgásuk sokkal természetesebb (még ha állóképekről is beszélünk). Az egyetlen problémám, hogy túl gyorsan ért véget a történet, hiszen kellett a hely a Gwen-Póknő sztorijának is. Erre részletesebben nem fogok kitérni, de annyit azért engedjetek meg, hogy a Spider-Verse új alternatív pókjai közül talán ő a kedvencem, és remélem, legalább lesz olyan népszerű a rajongók körében, mint Miles. Az ő története már jóval sötétebb és komolyabb, ám így legalább ellensúlyozza az Ultimate Pókemberek könnyed és humoros fejezetét.

Laza átvezető olvasmánynak tehát tökéletes ez a képregény a Spider-Verse következő részéig, Miles és/vagy Gwen kedvelőinek pedig már-már kötelező. Amilyen komor befejezése volt a The Amazing Spider-Man e heti számának, ránk fér ez a kis vidám kitérő. Kap négy pókfejet az ötből!

heads2.jpg

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr926977283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása