Planet Hulk – A Secret Wars világai V.

Hulk zúz a Csatavilágban is!

2014. december 27. - The_Maniac

Ahogy arról már korábban írtam, a jövő évi megaesemény, a Secret Wars köré a Marvelnél már idén óriási reklámkampányt kezdtek építeni, így már láthattunk például jó párat a Csatavilágon helyet kapó realitások közül kedvcsináló képek formájában. Ezeket próbálom ehhez kapcsolódó bejegyzéseimben minél részletesebben bemutatni, hiszen az Újvilág is részt vesz majd a sztoriban, és nagy valószínűséggel kapcsolatba fog kerülni ezekkel a világokkal valamilyen formában.

Jómagam azonban messze nem vagyok szakértője az itt bemutatásra kerülő címeknek, sztoriknak és univerzumoknak, ezért előre is elnézést, ha valamit rosszul tudok – ilyenkor bátran javítsatok ki! Igyekeztem minél több forrásból utánanézni az adatoknak, hogy ne valljak szégyent, és csak remélni merem, hogy sikerült. Ma egy Hulk-központú eseményt mutatok be, amely a mai napig a zöld óriás egyik legismertebb története: ez a Planet Hulk!

h1_1.jpg

Miről szólt?

A bűntettek nem maradhatnak büntetlenül, legalábbis így mondják. Miután Hulk az űrben nyújtott segítséget társainak, a Bosszú Angyalainak, az úgynevezett „hősök” úgy döntöttek, hogy ideje egyszer s mindenkorra megszabadulniuk a dühöngő izomkolosszustól. Csapdába ejtették hát egy űrhajóban, és kilőtték a mélyűrbe, a lehető legtávolabb a Földtől, egy olyan lakatlan bolygóra, ahol Hulk talán végre békét lelhet egymagában.

Persze nem minden alakult terv szerint. Hulk hajója végül egy másik bolygón, a Sakaaron kötött ki, amely korántsem volt lakatlan, sőt nagyon is népes volt. Az ott élők civilizációja leginkább a földi Római Birodalomhoz volt hasonlítható, egy őrült diktátorral a trónon, aki könyörtelen vasmarokkal uralkodott.

Hulk először gladiátor lett, majd felszabadított minden rabszolgát, és egycsapásra a sakaariak forradalmának vezetőjévé vált.

Magyarul is megjelent?

Sajnos nem.

Milyen volt a fogadtatása?

Egész jó. Manapság sokan tekintenek Hulkra hősként, aki a Bosszú Angyalainak egyik oszlopos tagja, de ez nem volt mindig így. Kétségtelen, hogy a zöld óriás az egyik legnehezebben megfogható karakter az írók számára, hiszen egy szuperhősöktől hemzsegő univerzumban él, de ő maga nem igazán nevezhető szuperhősnek. Stan Lee és Jack Kirby eredetileg a régi idők szörnyképregényeinek népszerűségét próbálták meglovagolni vele, így Hulk inkább áll közelebb a szörnyetegek világához, mint mondjuk Supermanhez.

Nem csoda, hogy Hulk maga sem találja gyakran a helyét a Marvel-univerzumban. Mivel szörny, nehéz hősként beállítani anélkül, hogy ne változtatnák meg a karakter főbb tulajdonságait – mint mondjuk amikor megkapta Bruce Banner intelligenciáját, de közben megtarthatta Hulk testét. A Planet Hulk során az író, Greg Pak és a rajzolók, Carlos Pagulayan és Aaron Lopresti teljesen hátrahagyták a szuperhősök világát. A Sakaar tele van vérengző szörnyetegekkel, pont olyanokkal, mint Hulk, így ez tökéletes lehetőség volt a számára, hogy egyszerre legyen hős és tomboló óriás. Ez adta a sztori magvát is: bemutatta, hogyan lehet egy szörny gyakran emberibb, mint egy sokkal emberszerűbb megjelenésű karakter.

A rajzok ugyan nem voltak tökéletesek, de jól visszaadták ezt a hangulatot (Pagulayan fejezetei talán még jobban is, mint a Lopresti által rajzoltak), és sikeresen mutatták be, hogyan nézne ki Hulk egy kardoktól és vértől hemzsegő gladiátorkalandban.

h2_1.jpg

Elhunyt valaki?

Mivel a történet messze játszódott a Földtől, így senki a fontosabb Marvel-karakterek közül ugyanakkor mindenképp meg kell említeni Hulk ottani felesége, Caiera és a sok bolygólakó halálát, akik a Hulkot szállító űrhajó felrobbanásakor vesztek oda. Ennek a későbbiek szempontjából volt kiemelt jelentősége: ez az esemény dühítette fel Hulkot annyira, hogy kezdetét vegye…

h3.jpg

Hosszú távú következmények

… a World War Hulk. A közvetlenül a Planet Hulk történetét követő esemény sztorija szerint Hulk a Bosszú Angyalait okolta felesége haláláért és a Sakaar nagy részének pusztulásáért. A bosszúszomjas óriás könnyedén le is igázta a Föld hőseit, majd felállított egy arénát, ahol kedve szerint nézhette, hogyan harcolnak egymás ellen egykori társai.

h4.jpg

Caiera ráadásul terhes is volt halála pillanatában, de a gyermekek túlélték a robbanást. Hulknak fiúikrei születtek: Skaar, aki idővel eljutott a Földre is, majd a Vadföldön felügyelte a sakaari menekülteket, valamint a kegyetlenebb és ambiciózusabb Hiro-Kala, aki azóta látszólag elhunyt.

h5.jpg

Secret Wars

A Mukesh Singh által rajzolt előzetes egyáltalán nem emlékeztet a Planet Hulk eredeti történetére. Mintha ezúttal nem is Hulk bolygójáról, hanem egy Hulkokból álló bolygóról lenne szó, amelyen egy jócskán megtépázott Amerika Kapitány próbál helytállni. Lehet, hogy egy olyan alternatív Földet kapunk majd, ahol Steve az egyik utolsó túlélő egy Hulkok által uralt szörnyvilágban?

A kedvcsináló videó és a térkép még azt is elárulják, hogy a Planet Hulk világa kapja majd az egyik legtekintélyesebb szeletet a Csatavilágból, a bolygó teljes északi részét elfoglaló, 1-es számmal jelölt, találó nevű „Zöldföldet”. Így ránézésre mintha ez lenne a legnagyobb vagy legalábbis a második legnagyobb terület a Secret Wars bolygóján, így csekély az esélye annak, hogy újvilági kedvenceink végig elkerüljék az ottaniakat. Vajon hogyan reagálna az újvilági Hulk, ha eljutna erre a földrészre? Átállna a többi Hulkhoz, vagy maradna az Újvilággal?

battleworld_thb.jpg

A Planet Hulk az előzetes szerint 2015 nyarán kezdődik vagy kap majd szerepet, a Secret Wars pedig 2015 májusában indul.

Erről ennyit, de hamarosan újabb világot mutatok be nektek!

(Elsődleges forrás: Comicbook.com)

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr137014855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása