Secret Wars – Amit eddig tudunk VI.

Új térkép új címekkel

2015. március 09. - The_Maniac

Ahogy már megszokhattátok, folytatódik a Secret Wars legújabb címeinek, híreinek rövid összefoglalója az első részben megkezdett koncepció alapján. Emlékeztetőül: még nem mutattam be nektek az összes világot, csupán azokat, amelyekről külön előzetest is kaptunk – olyan részletesen nem is fogom a többit, de azért ejtek róluk pár szót, már amelyikről tudok a Marvel interaktív térképe segítségével. Továbbá összegezzük, amiket eddig tudunk, visszautalok a világbemutatós sorozatom részeire, és ahol lehet, ott leírom azt is, mikor várható az adott realitással kapcsolatban bármi hír, újdonság vagy egyéb.

Terveim szerint hetente-kéthetente térnék majd vissza a Csatavilághoz, hogy mindig összegezzük, amit már tudunk, kiegészítve persze minden alkalommal az aktuális újdonságokkal. Tekintve, hogy a Marvel marketinggépezete ezerrel száguld a Secret Wars kapcsán, attól nem félek, hogy hírek és friss infók nélkül maradunk és persze a ti véleményetekre is nagyon kíváncsi vagyok, szóval pörögjenek azok a kommentek is! Ennyi bevezetőnek szerintem elég is volt, szokás szerint katt a továbbiakért, köztük a vadonatúj Csatavilág-térképért!

sw_thb_1.jpg

1. Zöldföld
Kapcsolódó cím: Planet Hulk (Sam Humphries / Marc Laming)
Várható kezdés: 2015. május

Egy világ, amelyet elárasztottak a Hulkok és az egyetlen ember, aki szembe mer szállni ezzel a megállíthatatlannak tűnő sereggel, Steve Rogers, a gladiátor! Vele tart még mindig hűséges társa, az Ördögi Dinoszaurusz is, hogy egyszer s mindenkorra legyőzzék a Vörös Királyt.

2. Disztópia
Kapcsolódó cím:
Future Imperfect
(Peter David / Greg Land)
Várható kezdés: 2015. június

3. Apokalipszis Birodalma
Kapcsolódó cím:
Age of Apocalypse

Várható kezdés: 2015. nyár

4. Egyptia
Kapcsolódó cím: Forever Yesterday
Az új Szfinx arra használja a Ka-kő erejét, hogy a kedve szerinte formálja át a valóságot. Az Új Harcosok így egy olyan világban találják magukat, ahol Egyiptom a legfőbb hatalom már több ezer éve. A Bosszú Angyalainak vezetője Asszíria Kapitány, a legnagyobb ellenségük pedig a Mutáns Felszabadítási Szövetség, egy csapatnyi szabadságharcos élükön Magnetóval, Buldózerrel és Sebastian Shaw-val.

5. Technopolis
Kapcsolódó cím:
Armor Wars

Várható kezdés: 2015. nyár

6. TITKOSÍTOTT TERÜLET

7. Póksziget
Kapcsolódó cím:
Spider-Island

New Yorkot MEGFERTŐZTÉK, és a háló szálai egyesülnek a SPIDER-ISLAND című eseményben! Az átlagos emberek is pókerőre tesznek szert! Ám sajnos nem mindegyikük használja ezt a nagy erőt nagy… A többit tudjátok. Persze, sokszor hallottátok már, hogy Peter Parker élete örökre megváltozik, de figyeljetek: ezúttal tényleg komolyan gondoljuk! Pókerővel rendelkező hősök és gonosztevők lepik el Manhattant, ám senki sem tudja, hogyan lehetséges ez.

8. A Kormányzóság
Kapcsolódó cím: The Amazing Spider-Man – Renew Your Vows / One More Day
Várható kezdés: 2015. nyár

9. Jakab király Angliája
Kapcsolódó világ: 1602
1602-t írunk, és különös dolgok történnek Angliában. Az Erzsébet királynő szolgálatában álló udvari mágus, dr. Stephen Strange úgy érzékeli, hogy az elmúlt időszak furcsa időjárási jelenségei nem természetes eredetűek. Őfelsége királyi kémje, Sir Nicholas Fury megakadályoz egy gyilkossági kísérletet, amelyet egy őrült, Fátum nevezetű egyén eszelt ki. Mindezen káosz közepette egy ifjú hölgy, Virginia Dare érkezik a tengerentúlról. Vajon képesek lesznek Fury és az emberei kapcsolatot találni a látszólag különálló események között?

10. Furavilág
Kapcsolódó cím: Weirdworld (Jason Aaron / Mike Del Mundo)
Várható új információk: 2015. március 10.
Várható kezdés: 2015. június
Barbárok, mágikus teremtmények, különös fenevadak, varázslók, óriásgyíkok, repülő dinoszauruszok – minden, ami kicsit is fura, itt megtalálható! Arkon, a hadurak vezetője és egy királyság uralkodója egyetlen kardjával és pajzsával nekivág, hogy felfedezze a Furavilág minden szegletét – és közben megpróbál életben maradni!

11. K'un-Lun
Kapcsolódó cím: Master of Kung Fu (Haden Blackman / Dalibor Talajic)
Kapcsolódó karakterek: Vasököl, Shang-Chi

Várható kezdés: 2015. május
Üdvözlünk K'un-Lunban, a harcművészetek tudományának földjén! Itt mindenki nagy tudású harcmester, de vajon mi lesz egy részeges, bukott harcossal? Egykor Shang-Chi volt a legmegbecsültebb tanítványa K'un-Lun szinte összes iskolájának, de ma már csupán egy lecsúszott senki, aki az utcákat járja. A társadalom kiközösítette, ezért Shang-Chi más bukott harcosokkal szövetkezik, hogy megfosszák trónjától a gonosz Zu császárt. Csak egy probléma van: Zu Shang-Chi apja! Ez nem lesz könnyű menet.

12. Utopolis
Várható új információk: 2015. március 10.

13. Új-Mars
Kapcsolódó karakter: Killraven
A nem is olyan távoli jövőben a marslakók megszállták a Földet és elpusztították a civilizációt. Az egyetlen, aki még gátat szabhat a totális megsemmisülésnek, az csakis Jonathan Raven lehet, akit gladiátorként Killraven néven ismernek!

14. TITKOSÍTOTT TERÜLET

15. Felsőbb Avalon
Kapcsolódó karakter: Britannia Kapitány
Brian Braddock a híres Britannia Kapitány, az Egyesült Királyság legfőbb békefenntartója, valamint az Excalibur korábbi vezetője. Miután megérintette a mágikus Igazság Amulettjét, Brian párját ritkító emberfeletti hatalomra tett szert. Legyetek tanúi ti is a multiverzumban átélt legnagyobb kalandjainak!

16. Arachnia
Kapcsolódó cím: Spider-Verse (Mike Costa / Andre Araújo)
Várható kezdés: 2015. május
A SPIDER-VERSE eseményeit követően egy csapatnyi Pók a Csatavilág kellős közepén találja magát! Főszerepben PÓK-GWEN, NOIR PÓKEMBER, az INDIAI PÓKEMBER, MAYDAY PARKER, a BRIT PÓKEMBER és a PÓKMALAC!

17. Marville
Kapcsolódó cím: Avengers vs. X-Men
Várható kezdés: 2015. nyár
Ki maradhat fenn lámpaoltás után? Kinek kell majd csicsikálnia? A Marville-bébik összecsapnak a Skottie-verzumban, és a végén kiderül, hogy melyikük totyog el győztesen az A-BABIES VS. X-BABIES csata után! 

18. Agamotto Szeme
Kapcsolódó karakter: Doktor Strange
Stephen Strange egykor sebész volt, ám a karrierje hirtelen félbeszakadt, amikor a biztos kezei súlyos sérüléseket szenvedtek egy balesetben. Semmiféle átlagos gyógymód nem segíthetett rajta, ezért útra kelt, hogy ráleljen egy ősi, nagy tudású mesterre, aki lehetőséget látott benne, és megtette őt a misztikus tudományok doktorává! Strange megesküdött, hogy megóvja a világát más létsíkok fenyegetéseitől, és ő lett a Föld első számú mágikus védelmezője.

19. TITKOSÍTOTT TERÜLET

20a. Attilan
Kapcsolódó cím: Inhumans – Attilan Rising
(Charles Soule / John Timms)
Várható új információk: 2015. március 10.
Várható kezdés: 2015. május

20b. ManhattanKlasszikus Marvel-univerzum
Várható új információk: 2015. március 10.

20c. ManhattanÚjvilág
Kapcsolódó cím: Ultimate End (Brian Michael Bendis / Mark Bagley)
Várható új információk: 2015. március 10.
Várható kezdés: 2015. május

20d. Szörnymetropolisz
Lidércek, sárkányok, vérfarkasok és Drakula. A túlvilág és a mocsárvidék teremtményei. Ezek a szörnyek az éjszaka gyermekei, a rémek, akik ott ólálkodnak, mikor lecsukod a szemed. Fedezzétek fel a Marvel teljes szörnytárát, és merüljetek el a sötét vermek és létsíkok legmélyében, miközben felvonultatjuk nektek a legveszedelmesebb lényeinket! Lépjetek be a Szörnymetropoliszba… már ha van hozzá merszetek.

21. A Város
Kapcsolódó cím: Korvac Saga (Dan Abnett / Otto Schmidt)
Várható kezdés: 2015. június
Michael Korvac átlagos informatikus volt a 31. században. Ám amikor elképesztő erejű kiborggá változott, ő lett a jövő első számú közellensége. Vajon mi történik, amikor ez a rettenetes lény kozmikus hatalomra tesz szert, és így egy istenhez hasonlatos galaktikus entitássá növi ki magát?

22. Háborús Zóna
Kapcsolódó cím: Civil War
Várható kezdés: 2015. nyár

23. New Quack City
Kapcsolódó karakter: Howard, a kacsa
Csőrre töltve! Egy olyan világ foglyaként, amelyhez semmi köze, a ravasz, olykor elviselhetetlen Howard, a kacsa szembenéz bármivel és bárkivel, és bármilyen helyzetből kihápogja magát!

24. Távol-Kelet
Kapcsolódó cím: Where Monsters Dwell (Garth Ennis / Russ Braun)
Várható kezdés: 2015. május
Ádáz harcok! Dinoszauruszok! Bajba jutott hölgyek! Itt minden van! Üdvözlünk a Lángok Völgyében, a Csatavilág leghalálosabb, őskori teremtményeinek otthonában. Elveszve egy pterodaktiluszoktól hemzsegő égbolton? Karl Kaufman, a mesterpilóták ásza, más néven a Fantomsas épp ilyen helyzetbe került! Társával, Clementine Franklin-Coxszal, olyan veszélyekkel kell szembenézniük, mint a dinoszauruszok, kannibálok, valamint a Csatavilág legszörnyűbb rémségei, és mindezt a pilótafülkéjükből. Kezdődik a repülők és őskori vadállatok összecsapása!

25. Lángok Völgye
Kapcsolódó karakter: Ördögi Dinoszaurusz
Ismerjétek meg az Ördögi Dinoszaurusz legendáját! A Lángok Völgyének mélyén a félelmetes rém nem mindennapi barátságot köt, és kiderül, hogy a vörös dínó talán nem is annyira ádáz és vérszomjas, mint amilyennek korábban gondolták…

26. Hidra Birodalom
A Hidra a Marvel legrejtélyesebb és legördögibb szervezete, a békefenntartó S.H.I.E.L.D. legkomolyabb ellensége, és nem is véletlenül: a technológiájuk és fegyvereik megelőzik a korukat, és kegyetlen módszereik mindenkit megrémítenek. A nevüket egy mitológiai lényről kapták, melynek fejei mindig újranőnek. Így működik a Hidra is: ha levágják az egyik fejüket, két másik nő a helyére. Éljen a Hidra!

27. 2099
Kapcsolódó cím: Secret Wars 2099 (Peter David / Will Sliney)
Várható kezdés: 2015. május
2099-ben a Marvel-univerzumnak még mindig szüksége van hősökre. Ebben a sötét jövőben a társadalmat nagyvállalatok irányítják, és minden korábbinál nehezebb bármilyen változást elérni. Ám még itt is van remény! Ugorjatok előre az időben 2099-be, és nézzétek meg, mi vár kedvenc hőseitekre! Hiszen amikor minden véget ér, ideje visszatérni a jövőbe, hogy egy egészen új oldaláról is megismerhessétek azt. Olyan karakterek lépnek majd színre, akiket még soha sehol nem láthattatok korábban – mint például A BOSSZÚ ANGYALAI 2099! De vajon mihez kezdhetnek ők egy olyan világban, ahol vasmarkú megavállalatok uralnak mindent?

28. Hala-mező
Kapcsolódó karakter: Marvel Kapitány
Hős! Pilóta! A Bosszú Angyalainak tagja! Marvel Kapitány, a Föld leghatalmasabb hőse halált megvető erővel és bátorsággal visszatér, hogy egy vadonatúj szerepkörben is megmutassa, mit tud: Carol Danvers ezúttal egy csillagközi védelmi egység vezetője lesz!

29. M Királysága
Kapcsolódó cím: House of M
Várható kezdés: 2015. nyár

30. Az Őrök Területe
Kapcsolódó cím: Years of Future Past
Várható kezdés: 2015. nyár

31. Pusztaság
Kapcsolódó cím: Old Man Logan (Brian Michael Bendis / Andrea Sorrentino)
Várható kezdés:
2015. május
Íme a Pusztaság Egy világ, amelyben a gonosztevők szinte minden hőssel végeztek, és most ők uralnak mindent. Ebben a sötét, sivár jövőben talán csak egyetlen ember van, aki változást hozhat egy megkeseredett harcos, aki egykor az egyik legnagyobb mutáns volt Egy öregember, akit úgy hívnak: LOGAN.

32. Mutopia
Kapcsolódó cím: E is for Extinction (Chris Burnham / Ramon Villalobos)
Várható kezdés: 2015. június
Vajon mi történik, ha kiderül, hogy a mutánsok valóban az emberek FELETT állnak? Mi lesz az X-Mennel egy olyan világban, ahol nem félik és gyűlölik őket, hanem sokkal inkább olyanok akarnak lenni, mint ők? És hogy lehet Magneto a Xavier-iskola vezetője??

33. Westchester
Kapcsolódó cím: X-Men '92
Várható kezdés: 2015. nyár
Izgalmas, új korszak kezdődik a Marvel mutánsai számára! Több csapattaggal, mint valaha bármikor, az X-Men hősei olyan ismerős gonosztevőkkel néznek szembe, mint Magneto, vagy olyan újakkal, mint Vörös Omega, valamint minden eddiginél komolyabb fenyegetésekkel is meg kell birkózniuk a ’90-es évek stílusában!

34. Killville
Kapcsolódó cím: M.O.D.O.K. Assassin (Chris Yost / Amilcar Pinna)
Várható új információk: 2015. március 10.
Várható kezdés: 2015. május
A legfélelmetesebb tolvajok, gyilkosok és gaztevők lakta világban csakis egy FEJ van, aki mindenek fölött áll… Színre lép M.O.D.O.K., a GYILKOLÁSRA tervezett organizmus! Killville véres kezű zsoldosa várja az ügyfeleket! Bár lehet, hogy a következő munkája több lesz, mint amivel meg tudna birkózni…

35. Árkádia
Kapcsolódó cím: A-Force (G. Willow Wilson és Marguerite Bennett / Jorge Molina)
Várható kezdés: 2015. május
Árkádia, a Csatavilág leghatalmasabb női hőseinek birodalma, ahol csakis olyan nők élhetnek, akik már kiérdemelték a védelmező, megmentő és szuperhős jelzőket! Ők a Csatavilág bajnokai, akik semmilyen körülmények között nem hajlandóak eltűrni az elnyomást, és akik mindig bátran szembeszállnak a gonosz seregeivel.

36. Bar Sinister
Várható új információk: 2015. március 10.

37. Limbo
Kapcsolódó cím: Inferno (Dennis Hopeless / Javier Garrón)
Várható kezdés: 2015. május
Öt év telt el azóta, hogy Manhattant elárasztották a pokoli démonok. Kolosszus és néhány életben maradt mutáns elkeseredett harcukat vívják, hogy megmentsék a férfi húgát, Iljanát – csakhogy ő már rég nem egy ártatlan kislány, aki a szabadulására vár. A Koboldkirálynő, N'astirh, S'ym, Küklopsz, Jean Grey és Plazma mind visszatérnek ennek a klasszikus X-sztorinak a feldolgozásában!

38. Holtföldek
Kapcsolódó cím: Marvel Zombies (Si Spurrier / Kev Walker)
Várható kezdés: 2015. június

39. Tökéletesség
Kapcsolódó cím: Age of Ultron vs. Marvel Zombies (James Robinson / Steve Pugh)
Várható kezdés: 2015. június

40. Új-Xandar
Kapcsolódó cím: The Infinity Gauntlet (Gerry Duggan / Dustin Weaver)
Várható kezdés: 2015. május
Azt hiszed, a te életed nehéz? Anwen Bakian és családja egy posztapokaliptikus pusztaságban élnek, ahol minden egyes falatért meg kell küzdeniük, miközben a rájuk vadászó óriásbogarak elől menekülnek. Az édesanyja évekkel ezelőtt csatlakozott a Nova-osztaghoz, de sosem tért vissza. Már csak Anwen, az édesapja, a kishúga és a nagyapja maradtak szemben a hatalmas rovarokkal. Ám mindez megváltozik, amikor a lány egy rejtélyes kőre lel, amely könnyen lehet, hogy elképesztő kozmikus hatalommal bír. Ki ne hagyjátok ezt a vadonatúj sorozatot, amely megalapozza a Marvel-univerzum kozmikus színterét az elkövetkező évekre!

41. A Fal
Várható új információk: 2015. március 10.

Bónusz infók
Szokásomhoz híven ezúttal is azokkal a címekkel zárom a bejegyzést, amelyeket egyelőre nem tudtam semmilyen területhez kötni. Ezek közül alul elsőként egy klasszikus sztori, az X-Tinction Agenda újragondolásának borítóját láthatjátok, majd jön a nemes egyszerűséggel 1872 címre keresztelt Marvel-western. Az utolsó a sorban a Guardians of Knowhere, amely az előzetes hírek szerint nem is a Csatavilágon játszódik majd, hanem körülötte, az űrben. Nos, hogy tetszenek?

agenda.jpg

1872.jpg

guardians.jpg

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr137251345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.