All-New All-Different Avengers #7

A Standoff és a Bosszú Angyalai

2016. március 24. - The_Maniac

anad07bann.jpg

Új megjelenés! Bár már mindenki a Civil War II lázában ég, azért ne felejtsük el, hogy jelenleg még egy másik esemény, a Standoff zajlik gőzerővel elsősorban a Bosszú Angyalaihoz kapcsolható sorozatokban. Természetesen az All-New All-Different Avengers sem maradhatott ki a buliból, így a héten megjelent friss, 7. számmal kiderül, használ vagy árt-e a címnek, ha hozzácsatolják mellékszálként egy éppen futó, nagyobb sztorihoz. Aki nem lenne képben a Standoff cselekményével kapcsolatban, annak kezdésnek nem árthat egy múlt havi bejegyzésem elolvasása, vagy akár a történet eddig megjelent számainak (Avengers: Standoff – Welcome to Pleasant Hill, Avengers: Standoff – Assault on Pleasant Hill Alpha, Agents of S.H.I.E.L.D. #3, illetve The Uncanny Avengers #7) átlapozása sem.

Ha viszont mindezzel nem akartok foglalkozni, akkor is legalább erősen ajánlott egy ezen blogon eddig különösebb szerepet nem kapott sorozat, a The Uncanny Avengers minimális ismerete. Hogy miért? Nos, mert az abban szereplő brigáddal csapnak össze most Miles és a többiek. Igen, két Bosszú Angyalai egymás ellen, és az „Uncanny” változatban olyan hősök kaptak helyet, mint Higanyszál, Doktor Voodoo, Vadóc, Kábel, Fáklya, vagy éppen Deadpool, szóval az már biztos, hogy az „All-New All-Different” csapatnak nem lesz könnyű dolga velük. De vajon miért fordulnak egymás ellen? Mi lehet az oka egy ilyen összezördülésnek? És hogyan kapcsolódik mindez a Standoff eseményeihez? Katt tovább a rövid bemutatóért!

ALL-NEW ALL-DIFFERENT AVENGERS #7


Univerzum: Új Marvel-univerzum
Írta: Mark Waid
Ceruzarajz: Adam Kubert
Borító: Alex Ross
Alternatív borító: Evan Shaner


A STANDOFF része!
• A BOSSZÚ ANGYALAI a BOSSZÚ ANGYALAI ellen! De miért? És hogyan?

Szóval… Ez a bizonyos „nagy” összecsapás a két csapat között csupán pár oldalon át tart, és akkor sem igazán nevezném összecsapásnak, tehát aki látványos, hősök a hősök ellen típusú csatára számít, az csalódni fog. A karakterek eleve mindössze egy félreértés miatt esnek egymásnak, és azt is hamar tisztázzák (úgy-ahogy), utána pedig közös erővel folytatják, amíg hirtelen félbe nem szakad az egész. Ennyi, a borító és az előzetes szöveg most se tévesszen meg senkit.

Rendben, ezt tisztáztuk, úgyhogy ugorjunk is a sztorira… illetve sztorikra, hiszen ez a szám tisztára olyan érzés volt nekem, mintha két különböző történetet olvasnék két különböző írótól a képregény első és második felében. Biztos, hogy ezt az egészet elejétől a végéig Waid írta? Máris kifejtem, mire gondolok: a nyitóoldalakon (nevezzük inkább a képregény első harmadának, nem is a fele) érzelmes, szívmelengető párbeszédeket olvashatunk először Amerika Kapitány és Thor, majd Vízió és Ms. Marvel között. Nekem ez működött, mindkét jelenet logikusan illeszkedett az előzményekhez, jól épített a karakterekre és azok egymáshoz fűződő viszonyára, és úgy egyáltalán, szépen vitte előre a Bosszú Angyalai folyamatosan alakuló csapatdinamikáját. Waid remekül eltalálta, melyik szereplőt miért szeretjük, különösen talán Kamalát illetően, de tetszett Vízió lassú menetelése az érzelmek világába, illetve a már többször pedzegetett Jane–Sam… hmm, hát, hívjuk jobb híján románcnak.

Sajnos amint belépünk a képregény második harmadába, kezdetét veszi a káosz. Érzelmek, karakterépítés és minden hasonló megy a kukába, hogy teret engedjenek a Standoff cselekményének, és valahogy, lehetőleg minél gyorsabban, Pleasant Hillbe kényszerítsék hőseinket. Ja, és közben még kellene valamiféle csata is az „Uncanny” Bosszú Angyalaival, ha már ezt ígérték a jó népnek, szóval nincs idő, pörgetni kell az eseményeket. Először összehozzák a teljes „All-New All-Different” brigádot egy amúgy totál felesleges küzdelemben egy velük bőven nem egy súlycsoportban lévő gonosztevővel (Vasember meg is jegyzi, hogy ezért aztán nem kellett volna mindegyiküknek jönnie, és milyen igaz), csak azért, hogy az illető elüvölthesse a hősökre váró főkonfliktus kulcsszavait, majd irány Pleasant Hill, mert, micsoda véletlen, Amerika Kapitánynak éppen ott akad dolga, és hívja a társait is. Hogy eközben miért és honnan bukkan fel Maria Hill is teljesen egyedül, azt már ne kérdezzétek, mert én sem értettem (még ha az nem is ő, akkor sem volt gyanús senkinek, hogy egymagában érkezett lekapcsolni egy szuperbűnözőt?).

Sebaj, gondoltam még ekkor, legalább Pleasant Hillben jöhet majd a várva-várt összecsapás a másik Bosszú Angyalaival, meg egyáltalán, bekapcsolódhatunk a Standoff amúgy egész érdekes történetébe, még ha így, kicsit kapkodva is. Ám az „összecsapás”, ahogy már fentebb írtam, nem is összecsapás, inkább olyan az egész, mint pár zavarodott, sértődött tinédzser egymásnak esése, amíg rá nem jönnek, hogy hopp, lenne itt most sürgetőbb tennivaló is, mint lezúzni hőstársainkat. Ezen a ponton már tényleg elvesztettem a fonalat, és zsibongtak a fejemben a megválaszolatlan, de úgy vélem, jogos kérdések. Miért kellett a két Bosszú Angyalainak csatájával reklámozni ezt a számot? Hol van a S.H.I.E.L.D. egy S.H.I.E.L.D.-akció közepén? Tényleg csak (a két) Maria Hill képviseli őket? A Föld legnagyobb hőseinek nincs más terve egy láthatatlan erőtér ellen, mint hogy „adjunk neki mind, amivel csak tudunk”? Ó, jaj…

Adam Kubert rajzaival úgy-ahogy elvoltam, de messze nem voltam elragadtatva tőlük ezúttal sem. Azt hiszem, hét fejezet után kijelenthetem, hogy a két állandó rajzoló közül egyértelműen Mahmud Asrart érzem a stabilabbnak, ami azért furcsa, mert kettejük közül mégiscsak Kubert a nagyobb név. Leginkább talán a két csapat találkozásánál vérzett most el nálam a látványvilág, rengeteg átláthatatlan, összecsapott képkocka követte egymást, és nem kevés erőfeszítésbe telt átlátnom, ki mit csinál éppen kivel. Persze, láttam már ennél rosszabbat is, sokkal rosszabbat, de véleményem szerint ez akkor sem volt méltó Kubert hírnevéhez.

A végső kérdésre, hogy javára vált-e a sorozatnak, hogy a Standoff részévé tették, azt hiszem, egyértelmű, mi a válaszom: NEM. Ha ez egy kis vigaszt nyújt, azért még így sem teljesen élvezhetetlen ez a fejezet, és tény, hogy legalább nem feltétlenül szükséges a Standoff korábbi számainak ismerete hozzá, de azért ne tegyük már ilyen alacsonyra a lécet és elégedjünk meg ennyivel egy Avengers-címnél… Ami a legszomorúbb, hogy volt már hasonló alacsony színvonalú fejezet a Standoff előtt is ebben a sorozatban, úgyhogy nem tudom, mennyire leszek még képes megbízni az elkövetkező számokban. Ez nekem most mindössze két és fél Bosszúangyal-jel az ötből. Akit pedig érdekel a teljes esemény, ezeket a további képregényeket keresse majd belőle:

MÁRCIUS
The New Avengers #8
Howling Commandos of S.H.I.E.L.D. #6
Sam Wilson: Captain America #7

ÁPRILIS
The Uncanny Avengers #8
The New Avengers #9
Illuminati #6
Agents of S.H.I.E.L.D. #4
All-New All-Different Avengers #8
The New Avengers #10
Sam Wilson: Captain America #8
Avengers: Standoff – Assault on Pleasant Hill Omega

anad7rev.png

avengers_2.jpg

 

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr188519794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása