Újvilági lapszemle – 2018. 9. hét

Ember a gép ellen

2018. február 28. - The_Maniac

champions17banner.png

Legacy – azaz magyarul 'örökség', 'hagyaték'. Ez a Marvel Legacy, a Marvel aktuális korszakának kulcsszava. A cél: visszatérés a gyökerekhez, a hagyományok és a múlt tisztelete, miközben az új irányokról és karakterekről sem feledkeznek meg. Ahol csak lehet, újra a sorozatok eredeti számozását használják, halottnak hitt vagy rég nem használt szereplőket hoznak vissza, valamint klasszikus történeteket támasztanak fel új köntösben és új hősökkel. Ahogy azt egykor tették az Újvilágban…

Az eladási számok feltornászásának érdekében a Marvel mindent bevet: események események hátán, több címen átívelő közös kalandok, vadiúj és visszatérő sorozatok, és így tovább, és így tovább. Hogy mindebben mekkora jelentőséget kapnak majd a még aktív újvilági karakterek, azt nem tudhatjuk, mindenesetre e héten a Champions oldalain láthatjuk újfent Milest, sajnos ez alkalommal is mindössze egy kisebb szerep erejéig. Ennek fényében jöjjön hát a 9. hét egyetlen rövid bemutatója!

legacy.jpg

CHAMPIONS #17

Tartalom: A megduplázódott Viv szintetikus változata megpróbál az emberi változat életére törni, miközben a Bajnokok az új tagjelöltekkel igyekeznek megakadályozni egy tömegbalesetet. Igazából… nagyjából ennyi az egész. A soron következő számok előzeteseiből már tudhatjuk, hogy a szintetikus Viv végül valamiképp rendbejön majd, ahogy az sem titok egy ideje, hogy Vasszív és a Darázs fognak csatlakozni a csapathoz, szóval… van még egyáltalán miért izgulni? Talán csak az emberi Viv sorsa és Küklopsz távozásának körülményei nem ismertek egyelőre, aztán jöhet végre az új író-rajzoló páros, akiket személy szerint tűkön ülve várok!

Újvilági vonatkozás: Nem értem, hogy a Marvel Legacy kezdete óta miért került ennyire előtérbe Viv és ennyire háttérbe az összes többi csapattag, köztük Miles is, de ha Waidet ilyen nagyon érdekelte az ifjú szintezoid, szerintem inkább indítani kellett volna vele egy saját sorozatot, ahol kizárólag rá fókuszálhatott volna. Sajnos a Champion For a Day eddig nem több a két Viv testvérharcánál, amelyben Miles és a többiek mindössze statisztálhatnak… Élénken remélem, hogy Jim Zub áprilistól újra a teljes csapatról írt sztorikkal örvendeztet majd meg minket, ahogy azt kellene.

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr7413705346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása