Újvilági előretekintő – NYCC 2018

A New York-i képregényfesztiválról jelentjük

2018. október 07. - The_Maniac

nyccbanner.png

Rég nem olvashattatok előretekintőt errefelé, és ez nem véletlen. Miles saját sorozatának megszűnése óta alig-alig találni bármiféle újvilági vonatkozást a Marvel háza táján, úgyhogy nemes egyszerűséggel feladtam, és leálltam az előzetesek fordításával. Aztán a héten kezdetét vette a tengerentúlon az idei New York Comic Con, és az ott tett bejelentések alapján végre úgy tűnik, felkavarják kicsit az állóvizet Miles körül, úgyhogy ismét eljött az ideje egy rövidke előretekintőnek.

A Miles körüli felhajtás nyilván a decemberben érkező animációs mozifilmnek köszönhető – mint bizonyára sokan tudjátok, ebben ő (illetve az ő egyik alternatív verziója) lesz a főszereplő. Emellett ott van még a nemrég megjelent videojáték, a Spider-Man is, melyben szintén komoly szerep jutott neki (illetve megint csak egy alternatív verziójának). Nem csoda hát, hogy az egykori Újvilág Pókemberét épp most hozzák ismét előtérbe, ami azt illeti, már rögtön a jövő héttől kezdve!

Első körben vessünk egy gyors pillantást Miles önálló sorozatára, amely ezúttal Miles Morales: Spider-Man címmel indul majd újra decemberben. Ezt már persze bejelentették múlt hónapban, de sebaj, ami késik, nem múlik, íme az előzetese:

MILES MORALES: SPIDER-MAN #1

Írta: Saladin Ahmed
Ceruzarajz: Javier Garrón
Borító: Brian Stelfreeze
Alternatív borítók: Javier Garrón, Elizabeth Torque és Marko Djurdjevic

Civil élete, iskolája, szülei és a szuperhősködés között egyensúlyozni sosem volt könnyű Miles számára, ám amikor Rínó és egy rakás rejtélyes bűnöző lecsapnak Brooklynra, a dolgok még sötétebb fordulatot vesznek. És ez még csak a kezdet! Saladin Ahmed és Javier Garrón elhozzák nektek a Marvel-univerzum legmenőbb karakterének következő korszakát!

mm01_thb.jpg          mm02_thb.jpg

Ahmed lesz az első író Bendis után, aki saját sorozatot ír Milesnak… Komoly kihívás, de bízzunk benne, hogy nem okoz majd csalódást! Addig is pedig vár még egy hiper-mega-giga, univerzumokon átívelő esemény az ifjú hálószövőre, a Spider-Geddon, amely a nagy sikerű Spider-Verse folytatása lesz újfent egy nagy rakás Pókemberrel és Póknővel. Igazából ez sem új hír, a legkevésbé sem, hiszen már hónapok óta tudunk róla, viszont azt csak a képregényfesztiválon árulták el, hogy a sztori központi alakja ez alkalommal nem Peter, hanem Miles lesz. Nocsak, ha így állunk, akkor persze nekem is írnom kell majd róla – már jövő héten, amikor is érkezik az 1. szám!

SPIDER-GEDDON #1

Írta: Dan Slott ötlete alapján Christos Gage
Ceruzarajz és borító: Jorge Molina
Alternatív borítók: Julian Totino Tedesco, In-Hyuk Lee, Mark Bagley, Mike McKone, Pasqual Ferry, David Nakayama, Will Sliney, Todd Nauck, Jay Fosgitt, Gerald Parel, Javier Garrón és George Pérez

A SPIDER-VERSE FOLYTATÁSA!
2014-ben a SPIDER-VERSE összehozott minden létező Pókembert és Póknőt. Ez az új esemény annak a folytatásaként most mindnyájukat megsemmisíti! Az Örökösök valahogy kitörtek radioaktív börtönbolygójukról, és eljutottak a Marvel-univerzumba. Egy teljes Pókseregre lesz szükség, ha nem akarják, hogy MINDENT ELVEGYENEK! Főszerepben Pókember, Doktor Octopus, Pók-Gwen, Miles Morales, a Póknő, a nagy sikerű videojáték Pókembere, valamint, nos, az összes Pókember és Póknő, köztük pár sosem látott, vadonatúj is! Jorge Molina rajzaival A PÓKOK VÉGE csodálatosan szép lesz!

sg_thb.jpg          sg2_thb.jpg

Nekem korábban nem úgy tűnt, mintha ebben Milest szánnák főszereplőnek, azért sem írtam még róla, de ezek szerint tévedtem. Meglátjuk, felér-e majd a történet a Spider-Verse szintjéhez, mindenesetre élénken remélem, hogy igen – ahogy azt is, hogy az univerzumok közti ugrabugrálás közepette esetleg benéznek hőseink az újjászületett Újvilágba is… Csak nem kéne kihagyni a buliból az újvilági Peter Parkert és Jessica Drew-t, nem? Meglátjuk, most pedig nézzük az utolsó Milesszal kapcsolatos hírt New Yorkból: bejelentették, hogy a tini hősökből álló csapat, a Champions új 1. számmal fog jelentkezni januárban, ha minden igaz, egy kibővült csapattal és (legalábbis a borító alapján erre következtetek) több szereppel Milesnak.

champs.jpg

Erről egyelőre mindössze ezt a homályos, kis felbontású képet tudom mutatni, de talán már ezen is látjátok, mennyivel többen lesznek a fiatalok, és mintha az egész társaságot szó szerint Miles tartaná a hátán. Talán ő lesz az új vezetőjük…?

Ennyi lenne tehát minden, amit Milesról össze tudtam szedni a New York Comic Con hírei közül. Sajnos se Jimmy, se a gonosszá lett Reed, se senki más az Újvilágból nem szerepelt egyetlen bejelentésben sem, úgyhogy a jelek szerint továbbra is az ifjú Morales marad az egyedüli aktív újvilági túlélő – persze én már ennek is örülök.

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr3814286747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása