Újvilági lapszemle – 2018. 46. hét

Miles kontra Morlun, Reed kontra Venom

2018. november 17. - The_Maniac

combine_images46.png

Nem telhet el év úgy, hogy a Marvel ne indítson új korszakot több tucatnyi új és újrainduló címmel, visszatérő karakterekkel, illetve számtalan, betarthatatlannak tűnő ígérettel (amelyek nagy részét aztán valóban nem is tartják be). Idén ennek a korszaknak ugyan nincs hivatalos neve, mégis a legtöbb helyen a „Fresh Start” jelzővel illették, szóval nevezzük mi is így. Már ismeritek a dörgést, ugye? Egy rakás 1. szám, amelyek új fejezetet nyitnak, és persze növelhetik az eladásokat…

Újvilági rajongóként sajnos ez a „friss kezdet” korántsem tűnik kecsegtetőnek. Az új Marvel-univerzumban ténykedő újvilági karakterek lassan mind mellékszereplőkké zsugorodtak, vagy eltűntek, vagy legrosszabb esetben elhunytak, magát az újjászületett Újvilágot pedig sehol senki nem használja. Nem lesz tehát könnyű olyan címeket gyűjtenem a lapszemléimben, amelyeknek még van bármiféle újvilági vonatkozásuk, de azért megpróbálom: e héten itt van például a Peter Parker: The Spectacular Spider-Man és a Venom!

freshstart.png

PETER PARKER: THE SPECTACULAR SPIDER-MAN #312

Tartalom: A Spider-Geddon részeként megjelent fejezetben Peter és Morlun összecsapását olvashatjuk, amelyhez Miles és J. Jonah Jameson is csatlakoznak, de hiába minden, úgy tűnik, Morlunhoz még így együtt is kevésnek bizonyulnak. Időrendben egyébként a Spider-Geddon második és harmadik felvonása között járunk, azaz itt hozza meg Peter azt az erősen megkérdőjelezhető döntést, hogy ő egyedül hátramarad megküzdeni Morlunnal, míg a többi Pókember és Póknő közös erővel igyekeznek egyszer s mindenkorra leszámolni az Örökösökkel. Miért is nem távozik Milesszal együtt, hogy erőt gyűjtsön, esetleg kidolgozzanak valami stratégiát a többi Pókkal, vagy hogy netán összetereljék az összes Örököst egy helyre? Felfoghatatlan (ahogy az is, miért kellett ilyen baromi hosszú címet adni ennek a sorozatnak)…

Újvilági vonatkozás: Miles viszonylag hosszú vendégszereplése ugyan adott volna okot külön, teljes bejegyzéses kritikára, gondolkodtam is rajta erősen, ám végül rájöttem, hogy már mindent leírtam a Spider-Geddon kapcsán, amit eddig csak lehetett, és ez a mostani kiadvány nem adott hozzá semmi újat ehhez a meglehetősen gyengén muzsikáló eseményhez. Ifjú Pókemberünk jön, harcol egy kicsit Morlunnal, beszélget Peterrel, majd lelép. Erről a papírvékony cselekményről képtelen volnék összehozni ennél többet, szóval… ennyi, ugorjunk is tovább.

VENOM #8

Tartalom: Folytatódik a legutóbb megkezdett szópárbaj Eddie és Reed között, ami ezúttal már konkrét fizikai párbajjá alakul. Venom persze könnyedén legyűri fogva tartóját, majd sikeresen megszökik a rejtélyes szervezettől, miközben egy másik, még rejtélyesebb szervezet felkészül egyik legősibb ellensége feltámasztására… Izgalmas sztori, látványos rajzok, pörgős akció – röviden tehát egy újabb remek kiadvány a Marvel jelenlegi talán legjobb sorozatában. Csak ajánlani tudom mindenkinek!

Újvilági vonatkozás: Sajnos Reed ezúttal kevesebb szerepet kapott, ezért sem írtam most külön kritikát, de azért ez a kevés legalább ütős. Venom ugyan csúnyán elbánik vele, és arra sem kap választ, ki lopta el tőle a szimbiótamintákat, ám mindez nem billenti ki különösebben szokásos, rideg nyugalmi állapotából. Ez a hajó elment, viszont, mint kiderül, megfigyelés alatt tartja a teljes Marvel-univerzumot, úgyhogy már folytatja is gonoszkodásait a következő projektjével… Vajon mi lesz az?

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr614372519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.