Újvilági lapszemle – 2019. 11. hét

A Fekete Párduc húga Brooklynban

2019. március 14. - The_Maniac

shuribanner.png

Nem telhet el év úgy, hogy a Marvel ne indítson új korszakot több tucatnyi új és újrainduló címmel, visszatérő karakterekkel, illetve számtalan, betarthatatlannak tűnő ígérettel (amelyek nagy részét aztán valóban nem is tartják be). Ezúttal ennek a korszaknak ugyan nincs hivatalos neve, mégis a legtöbb helyen a „Fresh Start” jelzővel illették, szóval nevezzük mi is így. Már ismeritek a dörgést, ugye? Egy rakás 1. szám, amelyek új fejezetet nyitnak, és persze növelhetik az eladásokat…

Újvilági rajongóként sajnos ez a „friss kezdet” korántsem tűnik kecsegtetőnek. Az új Marvel-univerzumban ténykedő újvilági karakterek lassan mind mellékszereplőkké zsugorodtak, vagy eltűntek, vagy legrosszabb esetben elhunytak, magát az újjászületett Újvilágot pedig sehol senki nem használja. Nem lesz tehát könnyű olyan címeket gyűjtenem a lapszemléimben, amelyeknek még van bármiféle újvilági vonatkozásuk, de azért megpróbálom: e héten itt van például a Shuri!

freshstart.png

SHURI #6

Tartalom: Megmondom őszintén, amikor elindult a Shuri, nem jósoltam nagy jövőt neki, és úgy gondoltam, pár szám után biztos megszűnik majd. Nos, egyelőre olybá tűnik, tévedtem, hiszen a sorozat már a hatodik fejezeténél jár, és semmi hír arról, hogy egyhamar véget érne. A jelek szerint a Fekete Párduc bombasztikus sikere elég hátszelet adott Shuri karakterének ahhoz, hogy elbírjon egy saját, önálló címmel, és íme, a főhősnő immár Brooklynba is eljutott, ahol nem mással fut össze, mint az ifjabbik Pókemberrel, Miles Moralesszel. Ketten igyekeznek kézre keríteni egy eltévelyedett fiatalt, akinek rémisztő fegyver van a birtokában, ráadásul egy másik, nála sokkal komolyabb fenyegetés is felbukkan a színen… Még jó, hogy a Shuri–Miles duóhoz is csatlakozik egy újabb hős!

Újvilági vonatkozás: Miles tehát teljes hálómintás pompájában jelen van a fejezetben, és csaknem annyi szerepe is van, mint magának Shurinak. Gondolkoztam is, ne írjak-e inkább egy hosszabb kritikát a kiadványról, de végül is a lapszemle mellett döntöttem, mert nem éreztem, hogy ennek a sztorinak olyan komoly jelentősége lenne, inkább csak afféle átvezető ez a következő nagyobb történet előtt. Feltehetőleg Miles életére és sorozatára se lesz semmilyen említésre méltó hatása – ha pedig mégis, az a következő fejezetben lesz csak látható, és akkor arról készül majd kritika, ígérem. Egyelőre tehát ennyi!

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr4514688114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.