Újvilági lapszemle – 2019. 32. hét

Abszolút vérontás

2019. augusztus 08. - The_Maniac

ac1.png

Nem telhet el év úgy, hogy a Marvel ne indítson új korszakot több tucatnyi új és újrainduló címmel, visszatérő karakterekkel, illetve számtalan, betarthatatlannak tűnő ígérettel (amelyek nagy részét aztán valóban nem is tartják be). Ezúttal ennek a korszaknak ugyan nincs hivatalos neve, mégis a legtöbb helyen a „Fresh Start” jelzővel illették, szóval nevezzük mi is így. Már ismeritek a dörgést, ugye? Egy rakás 1. szám, amelyek új fejezetet nyitnak, és persze növelhetik az eladásokat…

Újvilági rajongóként sajnos ez a „friss kezdet” korántsem tűnik kecsegtetőnek. Az új Marvel-univerzumban ténykedő újvilági karakterek lassan mind mellékszereplőkké zsugorodtak, vagy eltűntek, vagy legrosszabb esetben elhunytak, magát az újjászületett Újvilágot pedig sehol senki nem használja. Nem lesz tehát könnyű olyan címeket gyűjtenem a lapszemléimben, amelyeknek még van bármiféle újvilági vonatkozásuk, de azért megpróbálom: e héten itt van például az Absolute Carnage!

freshstart.png

ABSOLUTE CARNAGE #1

Tartalom: Alig ért véget a The War of the Realms, már itt is a következő esemény, az Absolute Carnage, amely, ahogy a címből is sejthető, a pszichopata, sorozatgyilkos szimbiótát, Vérontót helyezi középpontba. A vörös veszedelem ezúttal még halálosabb fenyegetést jelent, mint korábban bármikor, és persze szokásához híven első számú célpontjai most is Venom és Pókember. Kettejüknek minden segítségre szükségük lesz, ha szembe akarnak szállni újjászületett ellenségükkel, aki újdonsült hatalmával akár az egész Marvel-univerzumot vértengerbe boríthatja… Izgalmas sztori, bámulatosan gyönyörű rajzok, szimbióták, Pókember – és ez még csupán a kezdet!

Újvilági vonatkozás: Aki nyomon követte a Venom számait mostanság, az tudhatja, hogy Eddie és szimbiótája egy ideje afféle kényszeredett szövetségben állnak az újvilági Reed Richardsszal – nem meglepő hát, hogy ebben az új krízishelyzetben is hozzá fordulnak segítségért, bármennyire is nem bíznak benne. Reed persze már előre gondolkodott, és sebtiben prezentálja is a megoldást a maga arrogáns, nyugtalanító stílusában. Bármennyire is visszataszító alak, én mindig rettenetesen élvezem a jeleneteit, így rendkívül hálás vagyok, hogy a Secret Wars után újfent komolyabb szerepet kaphatott egy eseményben. Talán végre az a vágyam is beteljesedik, hogy ő és a másik újvilági túlélő, Miles újra találkozzanak…?

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr6515000866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása