Újvilági lapszemle – 2019. 37. hét

Szimbióta a bébicsősz, apának egy szót se!

2019. szeptember 15. - The_Maniac

venom18banner.png

Nem telhet el év úgy, hogy a Marvel ne indítson új korszakot több tucatnyi új és újrainduló címmel, visszatérő karakterekkel, illetve számtalan, betarthatatlannak tűnő ígérettel (amelyek nagy részét aztán valóban nem is tartják be). Ezúttal ennek a korszaknak ugyan nincs hivatalos neve, mégis a legtöbb helyen a „Fresh Start” jelzővel illették, szóval nevezzük mi is így. Már ismeritek a dörgést, ugye? Egy rakás 1. szám, amelyek új fejezetet nyitnak, és persze növelhetik az eladásokat…

Újvilági rajongóként sajnos ez a „friss kezdet” korántsem tűnik kecsegtetőnek. Az új Marvel-univerzumban ténykedő újvilági karakterek lassan mind mellékszereplőkké zsugorodtak, vagy eltűntek, vagy legrosszabb esetben elhunytak, magát az újjászületett Újvilágot pedig sehol senki nem használja. Nem lesz tehát könnyű olyan címeket gyűjtenem a lapszemléimben, amelyeknek még van bármiféle újvilági vonatkozásuk, de azért megpróbálom: e héten itt van például a Venom!

freshstart.png

VENOM #18

Tartalom: Folytatódik Reed, Dylan és Normie küzdelme a szimbióták ellen, és a Venom-rajongók jó, ha tudják, hogy a címszereplő sajnos ebben a számban sem teszi tiszteletét. Bár első körben Reednek sikerül ártalmatlanítania a rájuk támadó rémségeket, a két kölyök megelégeli az újvilági gonosztevő erősen megkérdőjelezhető módszereit, és ellene fordítják őket. Innentől kezdve pedig elszabadul a pokol: a szimbióták egyesített erővel, mindnyájan megszállják Reedet, létrehozva egy minden eddiginél veszélyesebb hibridet, amely immár ráadásul rendelkezik a sötét zseni tudásával is. Még szerencse, hogy felbukkan pár nagyágyú hős a srácok megmentésére! 

Újvilági vonatkozás: Igaz, hogy Reednek ezúttal is komoly szerepe van, ám korántsem annyi, mint legutóbb, tudniillik a fejezet felében már nem is ura önmaga cselekedeteinek. A szimbióták fogságában rémisztő hibriddé változik, egy igazi horrorfilmbe illő szörnyeteggé. Ha belegondolok, ezzel mindhárom fontosabb újvilági túlélő gazdatestté vált… Először Jimmy Hudson, aztán nemrég Miles, most pedig Reed. Azta, vajon miért vonzzák ennyire az újvilági karakterek a szimbiótákat? No mindegy, remélem, hamar visszakapjuk a régi Reedet, és akkor újra jöhet egy kritika, nemcsak lapszemle.

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr6715090340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása