Újvilági lapszemle – 2019. 45. hét

Pókember kontra Ragadozó, sokadik menet

2019. november 09. - The_Maniac

mmsm12banner.png

Nem telhet el év úgy, hogy a Marvel ne indítson új korszakot több tucatnyi új és újrainduló címmel, visszatérő karakterekkel, illetve számtalan, betarthatatlannak tűnő ígérettel (amelyek nagy részét aztán valóban nem is tartják be). Ezúttal ennek a korszaknak ugyan nincs hivatalos neve, mégis a legtöbb helyen a „Fresh Start” jelzővel illették, szóval nevezzük mi is így. Már ismeritek a dörgést, ugye? Egy rakás 1. szám, amelyek új fejezetet nyitnak, és persze növelhetik az eladásokat…

Újvilági rajongóként sajnos ez a „friss kezdet” korántsem tűnik kecsegtetőnek. Az új Marvel-univerzumban ténykedő újvilági karakterek lassan mind mellékszereplőkké zsugorodtak, vagy eltűntek, vagy legrosszabb esetben elhunytak, magát az újjászületett Újvilágot pedig sehol senki nem használja. Nem lesz tehát könnyű olyan címeket gyűjtenem a lapszemléimben, amelyeknek még van bármiféle újvilági vonatkozásuk, de azért megpróbálom: e héten itt van például a Miles Morales: Spider-Man!

freshstart.png

MILES MORALES: SPIDER-MAN #12

Tartalom: Ne haragudjatok, de valami vírus ledöntött a lábamról, úgyhogy ezúttal csak erre a rövid lapszemlére volt erőm… na nem mintha amúgy túl sokat tudnék írni erről a fejezetről. Gyakorlatilag szinte a teljes szám egyetlen hosszú csatajelenet, először Pókember és a Ragadozó között, majd ők ketten kénytelenek összefogni egy klasszikus Pók-gonosztevő ellen. A csihi-puhi közben nem is igazán jut idő semmi másra, Miles és Aaron összecsapásait és egymáshoz fűződő viszonyukat pedig immár kismilliószor kielemeztem, szóval szerintem ne is húzzuk az időt, nincs itt olyan, amit ne láttunk volna már korábban.

Újvilági vonatkozás: Sehol a Zöld Manó, sehol Miles szülei vagy barátai, vagyis az Újvilágot ez alkalommal mindössze hősünk és nagybátyja képviselik, senki más. Reméltem, hogy legalább pár képkocka erejéig láthatjuk Jeffersont és Riót, valamint az újszülött Moralest, de nem így lett, tehát ne várjatok több szálon futó cselekményt. Miles és Aaron sokadik bunyója így önmagában sajnos nekem már meglehetősen unalmas volt… Ha engem kérdeztek, nem ártott volna még valamivel feldobni a sztorit a rájuk lecsapó hegyomlásnyi verőlegényen kívül.

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr2915292882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása