Újvilági lapszemle – 2019. 48. hét

Hány Reed kell egy Venom megszelídítéséhez?

2019. november 30. - The_Maniac

venom20.png

Nem telhet el év úgy, hogy a Marvel ne indítson új korszakot több tucatnyi új és újrainduló címmel, visszatérő karakterekkel, illetve számtalan, betarthatatlannak tűnő ígérettel (amelyek nagy részét aztán valóban nem is tartják be). Ezúttal ennek a korszaknak ugyan nincs hivatalos neve, mégis a legtöbb helyen a „Fresh Start” jelzővel illették, szóval nevezzük mi is így. Már ismeritek a dörgést, ugye? Egy rakás 1. szám, amelyek új fejezetet nyitnak, és persze növelhetik az eladásokat…

Újvilági rajongóként sajnos ez a „friss kezdet” korántsem tűnik kecsegtetőnek. Az új Marvel-univerzumban ténykedő újvilági karakterek lassan mind mellékszereplőkké zsugorodtak, vagy eltűntek, vagy legrosszabb esetben elhunytak, magát az újjászületett Újvilágot pedig sehol senki nem használja. Nem lesz tehát könnyű olyan címeket gyűjtenem a lapszemléimben, amelyeknek még van bármiféle újvilági vonatkozásuk, de azért megpróbálom: e héten itt van például a Venom!

freshstart.png

VENOM #20

Tartalom: Ez a szám tulajdonképpen az Absolute Carnage epilógusa, amelyben egyrészt Eddie és Dylan végre kezdenek kialakítani egy igazi apa-fia kapcsolatot, másrészt az újvilági Reed sötét terveiről is lehull a lepel. Már a sztori elejétől kérdéses volt, hogy vajon miért segít a hősöknek Vérontó és szektája ellen, és most megkaptuk a választ: a szimbióták által a gazdatestekben hagyott lenyomatokat felhasználva akart egy használható, engedelmes szimbiótát készíteni magának. Mindezt pedig nem más céllal, mint hogy így tagságot nyerjen a dimenziókon átívelő, más-más realitásokból érkezett Reedek Tanácsába, akik „mindössze” annyit kérnek tőle, hogy hozza helyre valamiképp a saját, jelenleg nem megfelelően „működő” univerzumát…

Újvilági vonatkozás: … amely persze, mint tudjuk, az Újvilág! De vajon mi a baj vele a Reedek Tanácsa szerint? Mit kell rajta „megjavítani”? Talán vissza akarják állítani eredeti, a Secret Wars előtti állapotába? Akárhogy is, az újvilági Reed jelen pillanatban képtelen odautazni, mivel az út túlságosan megviselné a testét és az elméjét, ezért van szüksége egy efféle utazásra alkalmas szimbiótára… melyet az Újvilágból szerzett, és maga az újvilági Venom-szimbióta! Bizony, hosszú-hosszú idő után az újvilági Venom visszatért, egyelőre egy ugyanolyan kis tárolóüvegben, amilyenben először láthattuk az Ultimate Spider-Man oldalain. Aztán emlékszünk, mi lett belőle… Vajon miféle borzalmas lény születhet majd Reed és Venom kereszteződéséből? És vajon tényleg ez lehet az Újvilág visszatérésének kezdete?

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr915329124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.