Újvilági lapszemle – 2021. 41. hét

Félbeszakadt randi, szétszakadt Pók-szerkó

2021. október 13. - The_Maniac

rounded_corners_20.png

Nem telhet el év úgy, hogy a Marvel ne indítson új korszakot több tucatnyi új és újrainduló címmel, visszatérő karakterekkel, illetve számtalan, betarthatatlannak tűnő ígérettel (amelyek nagy részét aztán valóban nem is tartják be). Ezúttal ennek a korszaknak ugyan nincs hivatalos neve, mégis a legtöbb helyen a „Fresh Start” jelzővel illették, szóval nevezzük mi is így. Már ismeritek a dörgést, ugye? Egy rakás 1. szám, amelyek új fejezetet nyitnak, és persze növelhetik az eladásokat…

Újvilági rajongóként sajnos ez a „friss kezdet” korántsem tűnik kecsegtetőnek. Az új Marvel-univerzumban ténykedő újvilági karakterek lassan mind mellékszereplőkké zsugorodtak, vagy eltűntek, vagy legrosszabb esetben elhunytak, magát az újjászületett Újvilágot pedig sehol senki nem használja. Nem lesz tehát könnyű olyan címeket gyűjtenem a lapszemléimben, amelyeknek még van bármiféle újvilági vonatkozásuk, de azért megpróbálom: e héten itt van például a Miles Morales: Spider-Man!

freshstart.png

MILES MORALES: SPIDER-MAN #31

Tartalom: Ahogy várható volt, a Kiképző nem sokat teketóriázik, hamar lecsap a romantikázni vágyó hőseinkre. Látványos csata veszi kezdetét, melyben azonban a két fiatal, Pókember és Starling alulmaradnak harcedzett ellenfelükkel szemben, így a koponyamaszkos zsoldos kereket old a kiszemelt célszeméllyel – aki azonban nem Miles, hanem Tiana. Vajon ki bérelte fel a Kiképzőt, és milyen okból kell neki a szárnyas hölgyemény? Gondolom, a következő fejezetben kiderül.

Újvilági vonatkozás: Miles új szerkója már rögtön az első komoly harcban szétszakad itt-ott, úgyhogy szerintem ne erőltessük, és térjünk vissza az eredeti ruhához… A jelek szerint amúgy sem hoz szerencsét, hiszen épp ezt viselve rabolják el hősünk szívének legújabb választottját. Amúgy vajon miért néz ki most egészen másként a Kiképző, mint mikor Miles először futott össze vele, a Spider-Men II számaiban? Bár ha Pókember ilyen sűrűn váltogathatja a ruciját, miért ne tehetné ezt meg más is… 

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr1016720030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása