Újvilági lapszemle – 2022. 3. hét

Miles és az elvarázsolt kastély esete

2022. január 20. - The_Maniac

rounded_corners_25.png

Nem telhet el év úgy, hogy a Marvel ne indítson új korszakot több tucatnyi új és újrainduló címmel, visszatérő karakterekkel, illetve számtalan, betarthatatlannak tűnő ígérettel (amelyek nagy részét aztán valóban nem is tartják be). Ezúttal ennek a korszaknak ugyan nincs hivatalos neve, mégis a legtöbb helyen a „Fresh Start” jelzővel illették, szóval nevezzük mi is így. Már ismeritek a dörgést, ugye? Egy rakás 1. szám, amelyek új fejezetet nyitnak, és persze növelhetik az eladásokat…

Újvilági rajongóként sajnos ez a „friss kezdet” korántsem tűnik kecsegtetőnek. Az új Marvel-univerzumban ténykedő újvilági karakterek lassan mind mellékszereplőkké zsugorodtak, vagy eltűntek, vagy legrosszabb esetben elhunytak, magát az újjászületett Újvilágot pedig sehol senki nem használja. Nem lesz tehát könnyű olyan címeket gyűjtenem a lapszemléimben, amelyeknek még van bármiféle újvilági vonatkozásuk, de azért megpróbálom: e héten itt van például a Miles Morales: Spider-Man!

freshstart.png

MILES MORALES: SPIDER-MAN #34

Tartalom: Hősünk és nem túl szószátyár klónja bejutottak az ellenség központjába, és nekiállnak megkeresni az életüket mostanság rendesen megkeserítő öltönyös főgonoszt, akire igencsak ráférne amúgy egy kis napozás. Igen ám, de az épület telis-tele van csapdákkal, ellenséggel és fura ajtókkal, amelyek mintha magát a valóság szövetét manipulálnák. Mi zajlik itt? Titkos, nem evilági kísérletek? Mágia? Vagy mindkettő? Akárhogy is, a sztori sajnos nem halad túl sokat, az egész kiadvány Pókjaink ide-oda futkosásával van tele, és csupán az utolsó oldalon érik el a végcélt, tehát folyt. köv. jövő hónapban…

Újvilági vonatkozás: Ezen a téren semmi extra. Mileson kívül más újvilági karakterrel nem találkozunk, a cselekmény egyetlen helyszínen és egyetlen idősíkon csordogál előre, mindenféle mellékszál nélkül. Ám most mintha felcsillant volna egy halovány reménysugár, hogy hamarosan ennél többről is írhatok: a márciusi, 36. számban elvileg az ifjú Pókember elkavarodik majd a multiverzumban, és talán, hangsúlyozom, talán látni fogjuk magát az Újvilágot is! Kíváncsian várom.

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr9916819720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása