All-New X-Men #34

Az eredeti X-Men az Újvilágban

2014. december 18. - The_Maniac

Új megjelenés! Az Ultimate-vonal és/vagy az X-Men rajongói bizonyára mind hallottak már az All-New X-Men fiatal hőseinek kiruccanásáról az Újvilágba: jelenleg ez a sztori fut az egyébként a klasszikus univerzumban játszódó sorozatban. Az Új X-Men tagjai a múltból kerültek a jelenbe, majd ha ez még nem lett volna elég, most egy másik realitásban is ragadtak. Szerencsére a cím írója, Brian Michael Bendis otthonosan mozog az Újvilágban, így minden adott egy emlékezetes, világokon átívelő sztorihoz!

Megmondom őszintén, amikor elindult az All-New X-Men, ez a sorozat érdekelt a leginkább az akkori újdonságok közül, így párat el is olvastam a kezdeti számokból. Nem csalódtam bennük, és hasonló érzést vártam ettől a történettől is. Bendis, X-Men, Újvilág, Miles Morales… Minden és mindenki a helyén, úgyhogy nem is szaporítom a szót katt tovább a bemutatóért!

ALL-NEW X-MEN #34


Univerzum: Ultimate Marvel (Újvilág)
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruza- és borítórajz: Mahmud Asrar
Alternatív borítórajz: Jock

• Az ÚJ X-MEN kalandja az Újvilágban folytatódik!
• Vendégszerepben Miles Morales és sok más újvilági karakter!
• Vajon ezt követően hogyan változik majd meg a két világ?

Emlékszem, amikor először hallottam a klasszikus univerzum Új X-Menének és az Újvilág Miles Moralesének találkozásáról, pár pillanatra fennakadt a szemöldököm. Féltem, hogy mi fog kisülni ebből, de aztán eszembe jutott az író, az Újvilág guruja, Brian Michael Bendis két korábbi alkotása, a Spider-Men és a Cataclysm, amelyekben szintén egymásnak eresztette ezt a két realitást. Azok pedig jók voltak. Nem kiemelkedően jók, de jók. Kábé így tudnám jellemezni eddig az All-New X-Men aktuális sztoriját is: nem kiemelkedően jó, de jó.

Sajnos már eddig is meglehetősen lassan vánszorgott előre a sztori, és ez most sincs másképp – az pedig végképp nem segít a dolgon, hogy a legutóbbi szám óta csaknem két hónap telt el. Ez bizony rányomja a bélyegét a történetre, bár legalább a karakterek és a párbeszédek feldobják a fejezetet, ahogy az eddigieket is. Az pedig, hogy Bendis mindent megtesz, hogy életben tartsa az Újvilágot, különösen nagy pozitívum a szememben, szóval tengermély tisztelet neki! Kicsit félek ugyan, hogy túl sok helyen szerepeltetik Milest mostanság, és a srác nem fog ennyit elbírni, de inkább ne fessük az ördögöt a falra.

A fiatal X-ek tehát továbbra is keresik egymást, mind az Újvilág más-más sarkaiban. Talán Jégember vonala a legélvezetesebb (és nem utolsó sorban a legakciódúsabb): a Vakondember seregei után most két enyhén mutánsellenes rendőrrel fut össze. Bestia sem unatkozik persze Fátumnál, bár kettejük beszélgetésén kívül náluk most nem sok minden történik. Ettől függetlenül örülök, hogy Bendis is látja a Fátumban rejlő lehetőségeket, és élénken remélem, hogy Victor egyre több szerepet kap majd az Újvilág történéseiben, hiszen eddig vagy hanyagolták őt az írók, vagy halottnak hittük. Sajnos X-23 és Angyal szála még mindig elég gyengécske, nagyon nem tudnak túllendülni a vitájukon Jimmyvel, hogy akkor most honnan is származnak a mutánsok (bár X-23 számára végre leesik, hogy egy másik Földön vannak épp időben).

A fejezet központi karakterei kétségkívül a két Jean Grey, akik igen erős érzelmi vonalat is hoznak a sztoriba. A klasszikus, fiatal Jean épp kezdett egyre inkább összezavarodni és elveszíteni önmagát, de végül az újvilági Jeanben igaz és megértő barátra lel. Megható pillanat kettejük egymásra találása, és nagyon jót tett az egész számnak, hogy Bendis leginkább e köré építette most az eseményeket.

Mahmud Asrar rajzai eddig is megállták a helyüket, és ez ezúttal sem változott. Tény, hogy még messze van Stuart Immonen vagy épp David Marquez profizmusától, de akad jó pár oldal, amelyek olyan részletességgel vannak kidolgozva, vagy épp olyan dinamikusak, hogy el is feledtetik azt a néhány kevésbé jól sikerült képkockát. Jégember jelenetei egyértelműen viszik a pálmát rajzügyileg, szóval összességében elismerésem Asrar úrnak. Még az arckifejezéseken kéne kicsit dolgoznia, különösen a hosszú párbeszédek közben, és teljesen rendben is lesz.

Nincs nagy változás és előrelépés tehát az előző számhoz képest, de a karakterek még elviszik a sztorit. Mindenesetre most már tényleg fel kéne pörgetni a dolgokat, mielőtt unalomba fulladna ez az egyébként kiválóan is elsülhető találkozás a két világ hősei között. Csak a szívem ne fájna úgy, hogy az újvilági X-Men tagjait már nem láthatom a saját sorozatukban… Lesz még valaha vajon újvilági X-képregény? Ez most mindenesetre kap négy X-logót az ötből.

x_1.jpg

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr736995345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása