Death of Spider-Man, 1. rész – Újvilági események IX.

Búcsú Peter Parkertől

2015. január 11. - The_Maniac

Az első korszakhoz képest igencsak rövidke második egyetlen komoly eseményét legutóbb lezártuk, így nem is maradt más ebből az időszakból, mint a korszakzáró: a baljós című Death of Spider-Man. Érdekes módon ezúttal már magával a címmel lelőtték a sztori végét, vagyis Pókember halálát, ám ettől függetlenül a rajongók nagy része egészen a lezárásig nem volt biztos benne, hogy tényleg meglépik-e ezt. Hitegettek már minket hasonlóval az Ultimatum során is, de ott Peter végül életben maradt, és újult erővel folytatta újrainduló sorozatában.

Azonban Bendis most komolyan gondolta: megölte Peter Parkert, hogy aztán egy vadonatúj Pókember vegye át a helyét egyszer s mindenkorra. Úgy tűnik, a Marvelnél nem tettek le arról, hogy egy újvilági korszakzáró akkor az igazi, ha legalább egy-két ikonikus karakter az életét veszti benne, de szerencsére a Death of Spider-Man magasan túlszárnyalta az Ultimatum borzalmait – szóval ezúttal sokkal inkább bejött ez a húzás. Hogy mennyire, azt az első korszakzáróhoz hasonlóan most is több részletben mutatom majd be, ebben a bejegyzésben tehát most ismét csupán a fontosabb adatokat vettem sorra, a hosszú távú következmények és az összegzés a következő részre maradt. Vegyünk hát végső búcsút Peter Parkertől!

DEATH OF SPIDER-MAN, 1. RÉSZ


Mikor és hol jelent meg?

2011 áprilisától 2011 októberéig az alábbi kiadványokban:

Death of Spider-Man: Prelude (előzmények):

  • Ultimate Spider-Man #153-155 Brian Michael Bendis / Sara Pichelli, David Lafuente, Chris Samnee, Lan Medina és Elena Casagrande

Maga az esemény:

  • Ultimate Spider-Man #156-160 Brian Michael Bendis / Mark Bagley
  • Ultimate Avengers vs. New Ultimates #1-6 Mark Millar / Leinil Francis Yu és Stephen Segovia

Spider-Man No More (epilógus):

  • Ultimate Fallout #1-6 Brian Michael Bendis, Jonathan Hickman és Nick Spencer / Mark Bagley, Gabriel Hardman, Bryan Hitch, Lee Garbett, Steve Kurth, Eric Nguyen, Carlo Pagulayan, Sara Pichelli, Salvador Larroca, Clayton Crain, Luke Ross, Billy Tan és Mitch Breitweiser

És magyarul?

Sajnos nem jelent meg.

Miről szólt?

A halottnak hitt Norman Osborn visszatért, és újfent kiszabadult, sőt, vitte magával Pókember több ellenségét is: Doktor Octopust, a Homokembert, Kravent, Elektrót és a Keselyűt. Tovább súlyosbítva a helyzetet, a S.H.I.E.L.D.-en belül is harcok dúltak a Különítmény és egy másik csapat, a Bosszú Angyalai között, amelybe Pókember is belekeveredett, és lövést kapott az oldalába. Ezt ugyan még túlélte, de rettenetesen legyengült és sok vért vesztett, ám pihennie nem volt ideje, mert Osbornék végső csapásra készültek ellene. A Bosszú Angyalaival zajló csata miatt Peter most a Különítmény segítségére sem számíthatott, így végül egyedül nézett szembe vérszomjas ellenségeivel. Peter még a maszkját is elveszítette, és a szomszédok szeme láttára, Peter Parkerként küldte padlóra egymás után Elektrót, a Homokembert, a Keselyűt és Kravent is. A feldühödött Zöld Manó ellen azonban mindez kevésnek bizonyult: aki csak jelen volt, próbált segíteni, és Peter minden utolsó erejét felhasználta, de még így is csak eszméletlenné tudták verni Osbornt. Korábbi sérülése és a csata mindent kivett Peterből, aki a házuk kertjében végleg kilehelte a lelkét.

Kik szerepeltek benne?

Pókember / Peter Parker
Fáklya / Johnny Storm
Jégember / Bobby Drake

Különítmény

  • Amerika Kapitány / Steve Rogers
  • Thor
  • Óriás / Scott Lang
  • Fekete Özvegy / Monica Chang
  • Vasember / Tony Stark

A Bosszú Angyalai

  • Megtorló / Frank Castle
  • Sólyomszem / Clint Barton
  • Penge / Eric Brooks
  • Hadigép / James Rhodes

S.H.I.E.L.D.

  • Carol Danvers
  • Nick Fury

Zöld Manó / Norman Osborn
Doktor Octopus / Dr. Otto Octavius

Homokember / Flint Marko

Elektró / Max Dillon

Kraven / Szergej Kravinoff

Keselyű / Blackie Drago

Gregory Stark

Tyrone Cash / Leonard Williams

Pók

Mary Jane Watson
May Parker

Gwen Stacy

Ben Urich

Pléhsuszter / Elijah Stern

Julius Chang

Deacon Frost

Britannia Kapitány / Jamie Braddock

Jane Foster

Pepper Potts

Elhunyt valaki?

Pókember, nem meglepő módon ugyanakkor ebben a sztoriban halt meg Doktor Octopus is, ráadásul Peterhöz hasonlóan ő is a Zöld Manó által. Norman ezúttal nem fogta vissza magát, az biztos! Rajtuk kívül az Ultimate Avengers vs. New Ultimates cselekménye során elhunyt még Gregory Stark, Tyrone Cash és a Pók, vagyis Millar saját karakterei közül sem sok maradt talpon.

Folytatása következik hamarosan!

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr317058793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása