Előzetesek – 2017. október

Ismét új korszak veszi kezdetét

2017. július 19. - The_Maniac

oct2017_banner.jpg

Marvel Legacy – ezzel a címmel veszi majd kezdetét októberben a Marvel legújabb korszaka. Igen, egy újabb korszak, és igen, ilyen hamar… Lassan jobban járnék, ha inkább évadoknak nevezném őket, hiszen a jelek szerint egy évnél tovább már nem is próbálják húzni ezeket a ciklusokat, és amint jön az ősz, váltanak, hogy fenntartsák az olvasók érdeklődését. Érdekes stratégia, ám egyelőre, minden negatív visszhang ellenére, úgy tűnik, többé-kevésbé működik… Bár a nagy konkurens, a DC mostanság általában kedvezőbb kritikákat kap képregényeire, az eladási listákon mégis mindig a Marvelnek sikerül megszereznie a vezető helyet. Ezek szerint tehát valamit nagyon jól csinálnak, és az egyre gyakoribb korszakváltások nem rázzák meg annyira a kemény rajongói magot, hogy elpártoljanak kedvenc sorozataiktól. Például én is itt vagyok, még mindig, várva az Újvilág valószínűtlen visszatérését… 

Hogy pontosan miből is áll majd a Marvel Legacy, arról már itt-ott nagy vonalakban beszámoltam: visszatérés a gyökerekhez, a régi, klasszikus hősökhöz, a sorozatok eredeti számozásához, illetve ahhoz, hogy kevesebb legyen az esemény és a „hősök a hősök ellen” típusú sztori. Aha. Na, majd meglátjuk… Én szokásomhoz híven mindössze pár címet vonultatok most fel a bejegyzésben, de már ezt a néhányat olvasva is megdőlni látszanak ezek az ígéretek. Két újvilági karakter, Miles és Jimmy lesznek a középpontban, mindketten rögtön négy-négy kiadvánnyal képviseltetve magukat. Pókember a Spider-Men II, a Spider-Man, a The Avengers és a Champions, míg Rozsomák fia az ezúttal is duplázó X-Men Gold és X-Men Blue oldalain bukkan majd fel, kisebb-nagyobb szerepet kapva. Ja, és persze az Újvilág újjászületését most se várja senki… Talán majd a következő korszakban/évadban.

SPIDER-MEN II #4

Írta: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz és borító: Sara Pichelli
Alternatív borító: Jesus Saiz

• Miles Miles ellen!
• A kialakuló káoszban Peter élete kezd teljesen széthullani. Vajon engedheti ezek után, hogy Miles Pókember maradjon?
• Van egyáltalán Peternek választása?

spidermen4_thb.jpg

SPIDER-MAN #21

Írta: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz: Nico Leon
Borító: Patrick Brown

• Miles Moralesnek sosem ment könnyen a Pókemberként töltött idő és a tanulmányai közötti egyensúlyozás, de most még ráadásul a magánélete is kezd tönkremenni!
• Ganke, Goldballs, Bombázó és a szülei miatt Miles már millió irányba szakad egyszerre… és ezt nem fogja sokáig bírni.

spiderman21_thb.jpg

X-MEN GOLD #13

Írta: Marc Guggenheim
Ceruzarajz: Mike Mayhew
Borító: Arthur Adams
Alternatív borítók: Ben Caldwell, Mike McKone, John Tyler Christopher, Arthur Adams és Chip Zdarsky

MOJO WORLDWIDE – 1. rész
Mojo, a tébolyodott teremtmény, aki megszállottan igyekszik összeolvasztani a valóságot gyilkos tévéműsorokkal, a Földet szemelte ki célpontjaként, és ezúttal szükség lesz mindkét X-MEN egyesített erejére ellene! De vajon hogyan reagálnak majd hőseink, amikor egyenesen a múltjukból felbukkanó fenyegetésekkel kell szembenézniük? ŐRÖK, SZÖRNYEK és ROSSZ EMLÉKEK lesnek rájuk minden sarkon, mialatt KITTY és JEAN csapatai Manhattanért harcolnak! Vagy lehet, hogy ez is csak egy MOJO ravasz trükkjei közül a nézettség növelésére? VALAMINT: egy háromoldalas bónusz történet! 

xmengoldxmenblue_thb.jpg          xmengold13_thb.jpg

X-MEN BLUE #13

Írta: Cullen Bunn
Ceruzarajz: Jorge Molina
Borító: Arthur Adams
Alternatív borítók: David Lopez, Mike McKone, Arthur Adams és Jack Kirby

MOJO WORLDWIDE – 2. rész
Az X-Men tagjai ezúttal talán túl nagy fába vágták a fejszéjüket! Mojo folytatja bizarr és beteges ostromát MANHATTAN ellen, miközben JEAN GREY és KITTY PRYDE csapataikkal próbálják útját állni… de vajon legyőzhető egyáltalán MOJO oldalán az X-Men legveszélyesebb ellenségeivel? Vagy netán szükség lesz egy nem várt szövetségesre a harcban? VALAMINT: egy háromoldalas bónusz történet! 

xmengoldxmenblue_thb.jpg 

xmenblue13a_thb.jpg          xmenblue13b_thb.jpg

X-MEN GOLD #14

Írta: Marc Guggenheim
Ceruzarajz: R.B. Silva
Borító: Dan Mora

MOJO WORLDWIDE – 3. rész
SZÖRNYEK, a SÖTÉT FŐNIX és MOJO – atyaég! Mojo folytatja MANHATTAN megszállását! Csak csettintenie kell vézna, undorító ujjaival, és máris a rendelkezésére áll a valóságtorzítás ereje is… így pedig könnyen lehet, hogy ezúttal ő marad felül kedvenc mutánsainkkal szemben.

xmengold14_thb.jpg

X-MEN BLUE #14

Írta: Cullen Bunn
Ceruzarajz: Jorge Molina
Borító: Arthur Adams

MOJO WORLDWIDE – 4. rész
JEAN GREY és KITTY PRYDE csapatai egyesítik erőiket! De vajon megállítható MOJO most, hogy a múlt minden hatalma a kezében van? Egy nem mindennapi szövetségesre is szüksége lehet hőseinknek a győzelemhez!

xmenblue14_thb.jpg

THE AVENGERS #672

Írta: Mark Waid
Ceruzarajz: Jesus Saiz
Borító: Alex Ross
Alternatív borítók: Michael Allred, Mike McKone és Jack Kirby

WORLDS COLLIDE – 1. rész
A GENERATIONS eseményeit követően végre itt van a már rég beharangozott összecsapás a Bosszú Angyalai és a Bajnokok között! A visszaszámlálás elkezdődött, miközben egy őrült tudós azon dolgozik, hogy mindenáron létrehozzon egy jobb világot – a pusztulás szélére sodorva ezzel a Földet! A Bosszú Angyalai és a Bajnokok készen állnak szembenézni ezzel az új fenyegetéssel – ám lehet, hogy közben elhanyagolják eredeti céljukat, amiért megalakultak? VALAMINT: egy háromoldalas bónusz történet!

avengers672a_thb.jpg          avengers672b_thb.jpg  

avengers672c_thb.jpg          avengers672d_thb.jpg

CHAMPIONS #13

Írta: Mark Waid
Ceruzarajz és borító: Humberto Ramos
Alternatív borítók: Dan Mora, Mike McKone, Chip Zdarsky és John Tyler Christopher

WORLDS COLLIDE – 2. rész
Folytatódik a gigászi küzdelem a Bajnokok és a Bosszú Angyalai között! Amióta csak tudnak a Bosszú Angyalairól, a Bajnokok azóta bálványozzák a Föld legnagyobb hőseit. Most a két csapat tagjai egyenlő felekként kerülnek szembe egymással – és a Bajnokoknak egykori mentoraik oldalán kell bizonyítaniuk! De vajon a GENERATIONS eseményei során szerzett tapasztalataik segítik majd őket ebben, vagy épp hogy azok vezetnek majd a végleges szétszakadáshoz? VALAMINT: egy háromoldalas bónusz történet!

champions13a_thb.jpg          champions13b_thb.jpg

Mik is a Marvel Legacy reklámszövegei…? Visszatérés a gyökerekhez, a régi, klasszikus hősökhöz, a sorozatok eredeti számozásához, illetve ahhoz, hogy kevesebb legyen az esemény és a „hősök a hősök ellen” típusú sztori. No, az, hogy nem lesz „hősök a hősök ellen”, már most megbukni látszik a The Avengers és a Champions előzetesei alapján, és a kevesebb eseményt illetően pedig szintén kétségeim vannak, hiszen a Worlds Collide és a Mojo Worldwide kapásból afféle minieseményeknek tűnnek nekem, de persze ne legyen igazam…

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr1312674257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása