Újvilági lapszemle – 2018. 21. hét

Bajnokok a globális felmelegedés ellen

2018. május 26. - The_Maniac

champions20banner.png

Legacy – azaz magyarul 'örökség', 'hagyaték'. Ez a Marvel Legacy, a Marvel aktuális korszakának kulcsszava. A cél: visszatérés a gyökerekhez, a hagyományok és a múlt tisztelete, miközben az új irányokról és karakterekről sem feledkeznek meg. Ahol csak lehet, újra a sorozatok eredeti számozását használják, halottnak hitt vagy rég nem használt szereplőket hoznak vissza, valamint klasszikus történeteket támasztanak fel új köntösben és új hősökkel. Ahogy azt egykor tették az Újvilágban…

Az eladási számok feltornászásának érdekében a Marvel mindent bevet: események események hátán, több címen átívelő közös kalandok, vadiúj és visszatérő sorozatok, és így tovább, és így tovább. Hogy mindebben mekkora jelentőséget kapnak majd a még aktív újvilági karakterek, azt nem tudhatjuk, mindenesetre e héten a Champions oldalain láthatjuk újfent Milest, sajnos ez alkalommal is mindössze egy kisebb szerep erejéig. Ennek fényében jöjjön hát a 21. hét egyetlen rövid bemutatója!

legacy.jpg

CHAMPIONS #20

Tartalom: Nem kellett sokat várni, hogy a Bajnokok ismét egy komoly, a való világot is érintő problémával kerüljenek szembe – ezúttal a globális felmelegedés kérdésével, illetve azzal, hogy megbízhatnak-e egy alapvetően sötét szándékoktól vezérelt alakban, ha a célja jelen pillanatban egybeesik az övékével. Érdekes alapfelállás, és egyelőre nálam működik, de tény, hogy már most kezd kissé leülni a sztori az elhúzott morális dilemmázással. Talán majd Marvel Kapitány és az Alfa Különítmény feldobják a dolgokat a folytatásban.

Újvilági vonatkozás: Miles itt-ott beszél egy kicsit, van néhány akciójelenete, sőt még láthatatlanná is válik, hogy észrevétlenül fel tudja térképezni új „szövetségesük” jókora komplexumát, ám ezúttal sem zavar ennél több vizet. Nagy kár, pedig reméltem, hogy a sorozat új írója több szerepet ad majd neki… Hiába van ott még az Invincible Iron Man 600. és a The Incredible Hulk 717. számaiban is, mindkettőben annyira elenyésző a jelenléte, hogy még lapszemlézni sem érdemes róluk. Ennyi.

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr8514000704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása