Újvilági lapszemle – 2021. 21. hét

Klónok minden mennyiségben!

2021. május 26. - The_Maniac

rounded_corners_10.png

Nem telhet el év úgy, hogy a Marvel ne indítson új korszakot több tucatnyi új és újrainduló címmel, visszatérő karakterekkel, illetve számtalan, betarthatatlannak tűnő ígérettel (amelyek nagy részét aztán valóban nem is tartják be). Ezúttal ennek a korszaknak ugyan nincs hivatalos neve, mégis a legtöbb helyen a „Fresh Start” jelzővel illették, szóval nevezzük mi is így. Már ismeritek a dörgést, ugye? Egy rakás 1. szám, amelyek új fejezetet nyitnak, és persze növelhetik az eladásokat…

Újvilági rajongóként sajnos ez a „friss kezdet” korántsem tűnik kecsegtetőnek. Az új Marvel-univerzumban ténykedő újvilági karakterek lassan mind mellékszereplőkké zsugorodtak, vagy eltűntek, vagy legrosszabb esetben elhunytak, magát az újjászületett Újvilágot pedig sehol senki nem használja. Nem lesz tehát könnyű olyan címeket gyűjtenem a lapszemléimben, amelyeknek még van bármiféle újvilági vonatkozásuk, de azért megpróbálom: e héten itt van például a Miles Morales: Spider-Man!

freshstart.png

MILES MORALES: SPIDER-MAN #26

Tartalom: Miles klónjai, élükön a vezetőjükkel, Selimmel (igen, ez a „Miles” név visszafelé, roppant elmés…), hősünk életének minden szegletét pokollá teszik. Az ifjú hálószövő tehát se szuperhősként, se a magánéletében nincs már biztonságban, de szerencséjére legalább a másik Pókember, Peter és legjobb barátja, Ganke kitartanak mellette. Ám hiába minden, a túlhajszolt Miles végül alulmarad a rejtélyes klónokkal szemben, mi pedig retteghetünk a következő fejezetig, hogy vajon Selim milyen sorsot szán neki.

Újvilági vonatkozás: Tény, hogy nem Miles a Marvel hőseinek legokosabbja, de azért az esetek többségében helyén szokott lenni az esze. Nos, ezúttal viszont nagyon nem, és igazából csakis saját magát okolhatja, amiért fogságba esik: Peter több ízben is figyelmezteti, hogy ne menjen neki a klónoknak egyedül és kimerülten, mire ő persze pontosan ezt teszi. Pedig még barátja, Ganke is figyelmeztette, ám mindhiába. Úgy rémlik, ilyen durva hibát talán még fiatalabb, kezdő szuperhős korában sem láttam tőle anno az Újvilágban.

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr816572518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása