Újvilági lapszemle – 2018. 22. hét

Az Új Martalócok végzete

2018. június 02. - The_Maniac

xmenblue28banner.png

Legacy – azaz magyarul 'örökség', 'hagyaték'. Ez a Marvel Legacy, a Marvel aktuális korszakának kulcsszava. A cél: visszatérés a gyökerekhez, a hagyományok és a múlt tisztelete, miközben az új irányokról és karakterekről sem feledkeznek meg. Ahol csak lehet, újra a sorozatok eredeti számozását használják, halottnak hitt vagy rég nem használt szereplőket hoznak vissza, valamint klasszikus történeteket támasztanak fel új köntösben és új hősökkel. Ahogy azt egykor tették az Újvilágban…

Az eladási számok feltornászásának érdekében a Marvel mindent bevet: események események hátán, több címen átívelő közös kalandok, vadiúj és visszatérő sorozatok, és így tovább, és így tovább. Hogy mindebben mekkora jelentőséget kapnak majd a még aktív újvilági karakterek, azt nem tudhatjuk, mindenesetre e héten az X-Men Blue oldalain láthatjuk újfent Jimmyt és az Új Martalócokat, bár mindössze kisebb szerepek erejéig. Ennek fényében jöjjön hát a 22. hét egyetlen rövid bemutatója!

legacy.jpg

X-MEN BLUE #28

Tartalom: Sokáig húzódott a Cry Havok, de immár ennek is a végére értünk. A gonosztevők megbűnhődtek, Plazma visszatért régi önmagához, és innentől talán még Emma Frost is újra a hősök sorát fogja erősíteni – már ha Magneto hajlandó megbocsátani neki, ami kétséges. Igazából időrendileg most jönne a Venomized című minisorozat, amely már véget ért, szóval jól megkavarták az eseményeket, de sebaj, így legalább hamarabb ugorhatunk a Jimmyre fókuszáló, következő történetre. 

Újvilági vonatkozás: Először a szomorú hír: három újvilági túlélővel ismét összébb vagyunk, ugyanis az Új Martalócok rövid pályafutása véget ért… Miss Sinister egyetlen csettintéssel végzett mindhármukkal, mielőtt még igazán kibontakozhattak volna, amit én személy szerint óriási pazarlásnak érzek. Így visszatekintve nem is igazán értem, mi szükség volt átmenteni őket az Újvilágból, hogy aztán ilyen gyorsan és könnyedén végezzenek mindnyájukkal. Ami Jimmyt illeti, ő szerencsére még megvan, de hogy meddig lesz a csapat tagja, az kérdéses, főleg ha megnézzük a júniusi fejezetek borítóit és előzeteseit… 

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr1414013132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása