Újvilági lapszemle – 2021. 17. hét

Sosem szabadulunk a Klónsztoritól!

2021. április 28. - The_Maniac

rounded_corners_8.png

Nem telhet el év úgy, hogy a Marvel ne indítson új korszakot több tucatnyi új és újrainduló címmel, visszatérő karakterekkel, illetve számtalan, betarthatatlannak tűnő ígérettel (amelyek nagy részét aztán valóban nem is tartják be). Ezúttal ennek a korszaknak ugyan nincs hivatalos neve, mégis a legtöbb helyen a „Fresh Start” jelzővel illették, szóval nevezzük mi is így. Már ismeritek a dörgést, ugye? Egy rakás 1. szám, amelyek új fejezetet nyitnak, és persze növelhetik az eladásokat…

Újvilági rajongóként sajnos ez a „friss kezdet” korántsem tűnik kecsegtetőnek. Az új Marvel-univerzumban ténykedő újvilági karakterek lassan mind mellékszereplőkké zsugorodtak, vagy eltűntek, vagy legrosszabb esetben elhunytak, magát az újjászületett Újvilágot pedig sehol senki nem használja. Nem lesz tehát könnyű olyan címeket gyűjtenem a lapszemléimben, amelyeknek még van bármiféle újvilági vonatkozásuk, de azért megpróbálom: e héten itt van például a Miles Morales: Spider-Man!

freshstart.png

MILES MORALES: SPIDER-MAN #25

Tartalom: Emlékszem, volt olyan időszak a Marvelnél, amikor Milest megpróbálták az eredeti Pókembertől minél inkább elhatárolni azzal, hogy új ellenségeket, szövetségeseket és történeteket írtak neki, hogy valóban egy önálló, egyedi karakterré válhasson, és túlnőhessen Peter Parker árnyékán. Nos, a jelek szerint ez a kezdeményezés végképp kudarcba fulladt: ahelyett, hogy valami rendhagyóval rukkolnának elő, előszedték a már unalomig ismert Klónsztorit, amelyet a jelek szerint egyetlen Pókember sem úszhat meg. Túl van már ezen a klasszikus Peter, az újvilági Peter, és most jöhet Miles… Milyen eredeti. Meglájuk, mi sül ki ebből, egyelőre három klónnal futunk össze a nyitófejezetben, és hát meh, nem is tudom… Részemről egyik sem hoz igazán lázba.

Újvilági vonatkozás: Ha egy újvilági karaktert leklónoznak az új Marvel-univerzumban, akkor az a klón újviláginak számít, vagy már a Marvel-univerzum lakójának? Valószínűleg az utóbbi, úgyhogy nem is kívánok részletesebben foglalkozni velük. Amúgy Miles szülei és Ganke is felbukkannak a kiadványban, ám a klónok miatt rájuk alig jut némi idő, szóval ez a jubileumi szám sem arról lesz emlékezetes, hogy mennyire kapcsolódik az Újvilághoz. Viszont ha már jubileum: kicsit mintha túltolták volna a borítók mennyiségét, nem?

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr1416516044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása