Fedezd fel az Újvilágot!

Rövid ismertető újoncoknak

2014. november 21. - The_Maniac

„De mi az az Újvilág és Ultimate Marvel?” – merülhet fel joggal a kérdés egyesekben, akik még nem ismerik a Marvel-képregények ezen alternatív világát. Kezdjük hát a legelején:

2000-ben a Marvel úgy döntött, hogy az egyik legnépszerűbb karakterüket, Pókembert újraértelmezik egy hatrészes minisorozatban, amely az Ultimate Spider-Man címet fogja viselni. Ebben visszatértek a kiindulóponthoz, amikor is a főhős, Peter Parker még csak gimnazista, így a rajongók újra a kezdetektől izgulhatták végig kedvencük kalandjait. Rengeteg új, fiatalabb olvasót sikerült ezzel megnyerni, akiknek végre nem „menet közben” kellett bekapcsolódnia a már több mint száz számot megélt sorozatokba, hanem az alapoknál kezdhettek mindent. Ugyanakkor a régebbi olvasók is sok újdonságot találhattak a klasszikus történetek újragondolt változataiban, amelyek hol kevésbé, hol viszont igen jelentős mértékben tértek el az eredetiktől. A siker szinte garantált volt, az Ultimate Spider-Man egy csapásra az eladási listák csúcsára került. Egyértelmű volt tehát a döntés, hogy az eredetileg hatrészes minisorozat önálló, havi megjelenésű képregénnyé nője ki magát, sőt hamarosan újabb Ultimate-címek is csatlakoztak mellé, és így szép lassan megszületett egy külön kis univerzum: az Újvilág.

usm01_th.jpg

Kezdetekben négy Ultimate- (azaz „újvilági”) sorozat futott Amerikában (amelyek pár hónap erejéig rendre kiegészültek hosszabb-rövidebb minisorozatokkal). Az első a már említett Ultimate Spider-Man volt, amely 2001-ben A Csodálatos Pókember címen Magyarországra is megérkezett. Ezt követte az Ultimate X-Men, amelynek több száma szintén hozzáférhető magyarul is Újvilág: X-Men címen. Végül a Bosszú Angyalai (The Ultimates) és a Fantasztikus Négyes (Ultimate Fantastic Four) is csatlakoztak az Újvilághoz – nálunk előbbiből sajnos csupán egyetlen kötet jelent meg A Különítmény címmel, míg utóbbi 12 számot élt meg Újvilág: Fantasztikus Négyes címen. Az újvilági Pókemberre, X-Menre és Fantasztikus Négyesre egyaránt jellemző volt, hogy az eredeti karakterekhez képest mind meglehetősen fiatalok és tapasztalatlanok voltak; olyan szuperhősök, akik még csak ekkor ismerkedtek a képességeikkel. Az újvilági Bosszú Angyalai, vagyis a Különítmény tagjai ezzel szemben itt is a globális, vagy akár a földi léptéket is meghaladó problémák megoldására toborzott felnőtt hősök voltak egy komoly, katonai szervezet támogatásával.

uxm01_th.jpg ultimates01_th.jpg uff01_th.jpg

Ez volt tehát az Újvilág nyitánya, az Ultimate Marvel-kiadványok felbukkanása, és a teljes Ultimate-univerzum születése. És persze rajongásom kezdete, ami nélkül most ti sem olvasnátok ezen sorokat.

(Forrás: A Különítmény #1 – Több mint ember bevezetője)

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr76922237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása