Ultimate Spider-Man – A Peter Parker-éra II.

Egyéb minisorozatok és különszámok

2014. november 23. - The_Maniac

Mint említettem, még adós vagyok az Ultimate Spider-Man teljes Peter Parker-korszakából a minisorozatokkal és különszámokkal, amelyek hol jobban, hol kevésbé befolyásolták a fő cselekményszálat és Peter, illetve barátai, társai, rokonai életét. Ismét csak a teljesség igénye nélkül válogatok, bár úgy vélem, ezúttal minden fontosabb (és kevésbé fontosabb) címet sikerült összeszednem Pókembert és társait illetően.

Ahogy legutóbb, most is egy korábbi írásom, a kepregeny.net-en (ma már kilencedik.hu) megjelent Ultimate News Special #1 volt a forrásom, valamint az áldott Wikipedia az új tartalmaknál (igen, most is van újdonság azoknak, akik már olvasták 2009-es összefoglalómat, hurrá!). Lássuk hát…

EGYÉB FONTOSABB KIADVÁNYOK

Cím: Ultimate Marvel Team-Up #1-16
Írta: Brian Michael Bendis
Rajzolták: Matt Wagner, Phil Hester, Mike Allred, Bill Sienkiewicz, Jim Mahfood, John Totleben, Chynna Clugston-Major, Ted McKeever, Terry Moore és Rick Mays
Történet: Pókember első találkozásai olyan nevekkel, mint Rozsomák, a Fenegyerek, a Megtorló, a Gyík, Shang-Chi, Hulk, Vasember, Doktor Strange vagy a Fekete Özvegy. Közülük a legtöbben ebben a sorozatban szerepeltek először, bár mind még igen kezdetleges formájukban.

Cím: Ultimate Daredevil & Elektra #1-4 / Ultimate Elektra #1-5
Írták: Greg Rucka és Mike Carey
Rajzolta: Salvador Larroca
Történet: A Fenegyerek és Elektra ifjúkora, első találkozásuk és eredettörténetük. Vendégszerepben a Vezér.

Cím: Ultimate Origins #4
Írta: Brian Michael Bendis
Rajzolta: Butch Guice
Történet: Peter apjának múltja, első megbízása egy szuperkatona-projektben, valamint Peter és Hulk legelső találkozásának valódi története még bőven a Pókember előtti időkből.

Cím: Ultimate Power #1-9
Írták: Brian Michael Bendis, J. Michael Straczynski és Jeph Loeb
Rajzolta: Greg Land
Történet: Egy idegen dimenzió, a Szuperosztag világa és az Újvilág összecsapásának története, melyben Pókembernek is nagy szerep jut.
Magyarul: A Csodálatos Pókember #79-87 (2010. január – 2010. szeptember)

Cím: Ultimate Spider-Man Super Special
Írta: Brian Michael Bendis
Rajzolták: Alex Maleev, Dan Brereton, John Romita Sr., Frank Cho, Jim Mahfood, Scott Morse, Craig Thompson, Michael Avon Oeming, Jason Pearson, Sean Phillips, Mark Bagley, Bill Sienkiewicz, P. Craig Russell, Jacen Burrows, Leonard Kirk, Dave Gibbons, Mike Gaydos, James Kochalka, David Mack, Bret Weldele és Ashley Wood
Történet: Egy különszám, amelyben gyakorlatilag az Újvilág összes fontosabb szereplője felbukkan Pókemberrel.

Cím: Ultimate Spider-Man #1/2
Írta: Brian Michael Bendis
Rajzolta: Mark Bagley
Történet: Pókember első találkozása Vasököllel.
Magyarul: A Csodálatos Pókember #46 (2007. április)

Cím: Ultimatum #1-5
Írta: Jeph Loeb
Rajzolta: David Finch
Történet: Az Újvilágot elsöprő esemény, melynek rengeteg halálos áldozata volt, köztük kis híján Pókemberrel is. Olyan, Pókemberhez közel álló szereplők halnak meg a katasztrófák során, mint Doktor Strange, a Fenegyerek vagy az X-Men több tagja.

Cím: Ultimate Doomsday (Ultimate Enemy #1-4, Ultimate Mystery #1-4, Ultimate Doom #1-4)
Írta: Brian Michael Bendis
Rajzolta: Rafa Sandoval
Történet: A trilógia középpontjában az Ultimatum eseményei során feloszlott Fantasztikus Négyes áll, de fontos szerepet kap Pókember, a Póknő, Rick Jones, Jégember, és persze a S.H.I.E.L.D. és a Különítmény. Egy rejtélyes ellenség terrorizálja az Újvilág minden szegletét, aki egyértelmű fölényben van nem mindennapi eszközeivel és technológiai fejlettségével. A hősök összefognak, hogy kiderítsék, az ellenségük nem más, mint a megbomlott elméjű Reed Richards. Ezúttal sikerül ártalmatlanítaniuk, de ezt követően ő lesz az Újvilág egyik legveszélyesebb főgonosza, aki még többször visszatér. Érdekesség, hogy a történet során Pókember egy alkalommal megmentette Doktor Octopus életét, aki ezt követően valamivel barátságosabban állt hozzá Peterhöz.

Cím: Ultimate Fallout #1-3, #6
Írták: Brian Michael Bendis, Jonathan Hickman és Nick Spencer
Rajzolták: Mark Bagley, Gabriel Hardman, Bryan Hitch, Lee Garbett, Steve Kurth, Eric Nguyen, Carlo Pagulayan és Mitch Breitweiser
Történet: A Spider-Man No More alcímmel megjelent minisorozat egyrészt Peter Parkertől vett végső búcsút, másrészt egy teljes korszakot zárt le az Újvilágban, hogy aztán új címekkel indulhasson újra a következő érában. Az első három szám azt mutatja be, hogyan dolgozzák fel Peter rokonai, barátai, társai és ismerősei a gyászt, míg a 6. számból megtudjuk, mi a következő lépés May néni, Gwen, Kitty és Mary Jane számára. Közben a 4. számban már felbukkan a vadonatúj Pókember, Miles Morales is, akit – azóta már tudjuk – nagyon pozitívan fogadott minden olvasó, és méltó utódja lett Peternek.

Ezzel pedig tényleg vége. Peter Parker elhunyt, és bár lehet, hogy valamilyen módon feltámadt a Miles Morales: The Ultimate Spider-Man oldalain, ez mégis egy nagy korszak vége volt. Sokan mondják, hogy az Ultimate Spider-Man kezdeti számai jelentették az Újvilág aranykorát, és hogy azt a sikert és az akkori újdonság varázsát már soha, semmilyen formában nem lehet visszahozni. Tényleg így lenne…?

(Forrás: Ultimate News Special #1)

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr576926715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása