Karakterevolúció: Jean Grey

Miből lesz a Főnix?

2015. január 03. - The_Maniac

Új év, új cikksorozat! Mint tudjuk, az Újvilág már számos katasztrófán esett túl viszonylag rövid idő alatt, és az események során nem kímélték a karaktereket sem – úgyhogy nagyon meg kell becsülnünk azokat, akik még élnek, és szinte a kezdetektől velünk vannak. A karakterevolúciók bemutatása során ezekre a szereplőkre koncentrálok majd kisebb-nagyobb képgalériák formájában, mindig kiemelve egyet, aki már régóta visszatérő figura a Ultimate-címekben.

Az ilyen régi, nagy nevek persze elkerülhetetlenül is rengeteg változáson estek át első megjelenéseik óta, hiszen aki túlél olyan globális pusztításokat, mint az Ultimatum vagy a Cataclysm, hogy csak a két legnagyobbat említsem, az nyilvánvalóan lelkileg és testileg is átalakul. Nem kivétel ez alól mai karakterünk, Jean Grey sem, aki volt már az X-Men tagjaként Csodalány, kiszámíthatatlan erővel bíró Főnix, valamint könyörtelen hadvezér is. Jöjjön hát az ő története képekben!

ADATLAP


Teljes neve:
Jean Grey
Egyéb nevei: Csodalány, Főnix, X-12, Karen Grant

Állampolgársága: Amerikai

Családi állapota: Hajadon

Testmagassága: 165 cm
Testsúlya: 61 kg

Szeme színe: Zöld

Haja színe: Vörös (egy időben festett fekete)

Faj: Mutáns

Első megjelenése Amerikában: Ultimate X-Men #1 (2001)
Első megjelenése Magyarországon: Újvilág: X-Men #1 (2005)

 

I. KORSZAK (2000-2009)

A kezdetek

 

Ébredő Főnix-erő és kínzó látomások

 

Teljes Főnix-forma

 

II. KORSZAK (2009-2011) / III. KORSZAK (2011-2014)

Karen Grant

 

III. KORSZAK (2011-2014)

Jean Grey visszatér

 

A Főnix-erő is visszatér

 

III. KORSZAK (2011-2014) / IV. KORSZAK (2014-)

Jean újra önmaga

Itt ér véget Jean karakterevolúciója, de csak azért, mert ezzel elérkeztünk a jelenhez, az All-New X-Men aktuális sztorijához. A magam részéről remélem, hogy még sokat látjuk a kisasszonyt a jövőben, mert egy igazán érdekes, sokat megélt, a sötét oldalt is megjárt szereplőről van szó, aki több életre elegendő tragédiát szenvedett már el, de mégis képes volt újra és újra talpra állni, és visszatalálni a helyes útra. Az sem elhanyagolandó szempont, hogy Jean talán az egyetlen olyan újvilági karakter, akinek jelenlegi klasszikus verziója fiatalabb és tapasztalatlanabb nála – ez ugye általában fordítva szokott lenni, de mivel az eredeti Jean már elhunyt, most csak a múltból előrehozott tini Jean létezik a klasszikus Marvel-univerzumban. Biztos vagyok benne, hogy kettejük találkozása az All-New X-Men oldalain tartogat még meglepetéseket!

Image hosted by servimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr967037427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása