The Infinity Gauntlet – A Secret Wars világai VIII.

Végtelen Háború

2015. január 05. - The_Maniac

Ahogy arról már korábban írtam, az idei megaesemény, a Secret Wars köré a Marvelnél már tavaly óriási reklámkampányt kezdtek építeni, így már láthattunk például jó párat a Csatavilágon helyet kapó realitások közül kedvcsináló képek formájában. Ezeket próbálom ehhez kapcsolódó bejegyzéseimben minél részletesebben bemutatni, hiszen az Újvilág is részt vesz majd a sztoriban, és nagy valószínűséggel kapcsolatba fog kerülni ezekkel a világokkal valamilyen formában.

Jómagam azonban messze nem vagyok szakértője az itt bemutatásra kerülő címeknek, sztoriknak és univerzumoknak, ezért előre is elnézést, ha valamit rosszul tudok – ilyenkor bátran javítsatok ki! Igyekeztem minél több forrásból utánanézni az adatoknak, hogy ne valljak szégyent, és csak remélni merem, hogy sikerült. Ma egy kozmikus eseményt mutatok be, amelyben a Marvel szinte összes fontosabb karaktere részt vett, és a mai napig óriási népszerűségnek örvend: ez a The Infinity Gauntlet!

i1.jpg

Miről szólt?

Thanos, az őrült titán morbid módon mindig is odavolt Halál úrnőért. Hogy elnyerje a szerelmét, újdonsült hatalmával, a Végtelenség Ékkövei segítségével elpusztította a világegyetem élőlényeinek felét – ám Halál úrnő nem volt elragadtatva, és még így is elutasította Thanost. Erre persze nem maradt el az életben hagyott karakterek együttes válaszcsapása sem, és Adam Warlock vezetésével mindenki egy emberként vetette magát Thanos ellen.

Magyarul is megjelent?

Igen, Végtelen Hatalom címmel az alábbi kiadványokban:
Marvel+ 2014/1.

Marvel+ Különszám 2014/1-2.

hatalom1_thb.jpg    hatalom2_thb.jpg    hatalom3_thb.jpg

Milyen volt a fogadtatása?

Kiváló, sőt: bátran állíthatjuk, hogy a The Infinity Gauntlet minden idők legjobb Marvel-eseménye. Az író, Jim Starlin és a rajzolók, George Pérez és Ron Lim szinte tökéletes minőséget tettek le az asztalra, és hibátlanul érzékeltették a sztori kozmikus méretét. Ahogy a végén Thanos elveszíti az uralmat az ereje felett a saját önhittsége és unokája, Nebula miatt, az már-már shakespeare-i szinten van megírva. A végső küzdelem során Adam Warlock olyat tesz, amit ugyan elvileg korábban is megtehetett volna, de ettől igazán eltekinthetünk, és kijelenthetjük, hogy a The Infinity Gauntlet kötelező olvasmány minden rajongónak.

i2.jpg

Elhunyt valaki?

Nem, a végén minden rendbe jött, pedig az elmúlás közelsége végig jelen volt Halál úrnő személyében.

Hosszú távú következmények

A The Infinity Gauntlet eseményeinek közvetlenül két folytatása is volt: az egyik a The Infinity War, amelyben újjászületett Adam Warlock gonosz alteregója, a másik pedig a The Infinity Crusade, amelyben Warlock jóságos fele 30 Kozmikus Kockából létrehozta a Kozmikus Tojást.

i3.jpg

A Végtelenség Ékkövei és az azokat tartalmazó Végtelenség Kesztyűje azóta is a Marvel-univerzum legjelentősebb ereklyéi közé tartoznak. Amikor az Ékkövek elkerültek Warlocktól, a nagyobb hősök szétosztották őket maguk között, majd végül újra összeállították a Végtelenség Kesztyűjét, hogy Amerika Kapitány megakadályozhassa a saját Földjük és egy másik katasztrofális összeolvadását. A folyamat során az Idő Ékkövén kívül az összes többi megsemmisült.

i4.jpg

Secret Wars

A Dustin Weaver által rajzolt előzetes meglehetősen érdekes világot tár elénk: itt Thanosnál ugyan ott van a Kesztyű, de még nincs benne az összes Ékkő. A háttérben ott figyel Űrlord is, alul pedig mintha egy Nova-család lenne látható. A tippem az, hogy egy olyan realitást kapunk majd, amelyben Thanos még mindig az Ékköveket keresi, míg Űrlord és a Novák próbálják megakadályozni ebben.

A kedvcsináló videó és a térkép szerint ez a terület 40-es számmal jelölt „New Xandar” lesz, vagyis a Novák szülőbolygójának új változata. Egy kis szerencsével az Újvilág hősei akár el is kerülhetik a kozmikus hatalomra áhítozó Thanost, hiszen a 41-es számmal jelölt, az egész bolygón végigfutó „Fal” pont áll majd ennek a déli földdarabnak a határvonalán, és akármi is legyen ez, reméljük, hogy távol tartja majd a Végtelenség Ékköveinek pusztító erejét kedvenceinktől.

battleworld_thb.jpg

A The Infinity Gauntlet az előzetes szerint idén nyáron kezdődik vagy kap majd szerepet, a Secret Wars pedig májusban indul.

Erről ennyit, de hamarosan újabb világot mutatok be nektek!

(Elsődleges forrás: Comicbook.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr367040265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása