Old Man Logan – A Secret Wars világai IX.

Öreg Logan nem vén Logan

2015. január 10. - The_Maniac

Ahogy arról már korábban írtam, az idei megaesemény, a Secret Wars köré a Marvelnél már tavaly óriási reklámkampányt kezdtek építeni, így már láthattunk például jó párat a Csatavilágon helyet kapó realitások közül kedvcsináló képek formájában. Ezeket próbálom ehhez kapcsolódó bejegyzéseimben minél részletesebben bemutatni, hiszen az Újvilág is részt vesz majd a sztoriban, és nagy valószínűséggel kapcsolatba fog kerülni ezekkel a világokkal valamilyen formában.

Jómagam azonban messze nem vagyok szakértője az itt bemutatásra kerülő címeknek, sztoriknak és univerzumoknak, ezért előre is elnézést, ha valamit rosszul tudok – ilyenkor bátran javítsatok ki! Igyekeztem minél több forrásból utánanézni az adatoknak, hogy ne valljak szégyent, és csak remélni merem, hogy sikerült. Ma egy újabb alternatív jövőt mutatok be nektek, ahol szinte az összes hős halott, és csakis egy valaki képes változtatni a reménytelen helyzeten: ez az Old Man Logan!

o1_1.jpg

Miről szólt?

A jól összeszokott páros, Mark Millar és Steve McNiven, akik többek között már a Civil War során is együtt dolgoztak, ezúttal egy Rozsomák-sztorit készítettek, amely egy sötét, sivár jövőben játszódott. Millar egyik saját képregénye, a Wanted szolgáltatta az alapot a történethez, mely szerint a Marvel-univerzum gonosztevői egyesítették erőiket, hogy leszámoljanak szinte minden szuperhőssel. A hősök lemészárlását követően a győzelmet aratott gonoszok felosztották egymás között az Egyesült Államok területeit, és megkezdték uralmukat.

Rozsomák szerencsésen túlélte ugyan a támadást, de a történteket sosem volt képes kiheverni. Nem használta többé a Rozsomák nevet, csak egyszerűen Loganként folytatta az életét, és azóta egyszer sem pattintotta elő a karmait. Végleg hátrahagyta erőszakos múltját, és a háttérben meghúzódó pacifista lett, aki csak békében akart élni feleségével és két gyermekével egy kis farmon egy Hulkok által uralt területen.

Logan azonban nem volt képes fizetni a Hulkoknak a nekik járó lakbért, ezért útra kelt egy másik életben maradt hőssel, Sólyomszemmel (aki ekkorra már vak öregember lett), hogy egy csomag leszállításával pénzhez jusson.

Magyarul is megjelent?

Sajnos nem.

Milyen volt a fogadtatása?

Nagyon jó. Millar Mad Maxként képzelte újra az idős Logan karakterét, a Marvel-univerzum pedig egy kopár, sivár világ lett, és ez szinte mindenkinek bejött. A Hulkok családja gyakorlatilag egy csapat tanyasi bunkó volt, a Szellemlovasok egy veszélyes motorosbanda lángoló kerekű motorokkal, a Moloidok pedig a föld alól pusztítottak el egész városokat. Akik olvasták a sztorit, mind egyetértenek abban, hogy ez a posztapokaliptikus világ az egyik legérdekesebb a Marvel alternatív jövői közül.

McNiven sem okozott csalódást: a rajzaival mintha egy filmet idézne meg a lapokon, és pont megfelelő ütemben diktálja velük a tempót. Az akciójelenetek grandiózusak, az érzelmi vonal pedig (különösen az a rész, amikor kiderül, mi történt Logannel azon a bizonyos szörnyű éjjelen) szintén tökéletesen átjön.

Az egész sztori tulajdonképpen egy menő Rozsomák-akciófilm képregényben.

o2_1.jpg

Elhunyt valaki?

Majdnem mindenki. Az Old Man Logan esetében egyszerűbb lenne felsorolni, ki marad életben a történet végére, mint hogy ki hal meg. Vannak különösen fontos elhalálozások, amelyek nagyban hozzájárulnak a sztori végső alakulásához, de ezeket most kivételesen nem fogom lelőni. Tessék elolvasni, és minden kiderül!

Hosszú távú következmények

Az Old Man Logan semmilyen hatással nem volt a klasszikus Marvel-univerzumra, hiszen egy önálló, lezárt történet egy alternatív jövőben. Ez a világ eddig még semmilyen formában nem érintette a klasszikus címeket, megmaradt a maga kis realitásában, bár a befejezés nyitva hagyta egy esetleges folytatás lehetőségét…

o3_1.jpg

Secret Wars

… és a Steve McNiven által rajzolt előzetes talán épp erre utal. Lehet, hogy az új Old Man Logan ott folytatódik majd, ahol az előző abbamaradt, bár az sem kizárt, hogy egy előzménysztorit kapunk, hiszen a fenti képen sok olyan karakter van még, aki a történet végére már nem élt. Vagy valamilyen formában újramesélik majd az egészet a Titkos Háború keretei között?

A kedvcsináló videó és a térkép szerint az öreg Logan világa egy jókora területre, a 31-es számmal jelölt „The Wastelands” elnevezésűre kerül majd. Ez a név egyértelműen arra a sivatagos, kopár vidékre utal, amelyben az eredeti sztori játszódik, de hogy hogyan kapcsolódhat be egy univerzumok közötti háborúba pár idős, meghasonlott, megfáradt karakter, akik még egymással is harcban állnak, az számomra egyelőre rejtély. Ahogy írtam, vagy folytatják a történetet, vagy teljesen újraírják a cselekményét új előzményekkel vagy az egész újramesélésével a Csatavilágban. Mindkét opció érdekesen hangzik.

battleworld_thb.jpg

Az Old Man Logan az előzetes szerint idén nyáron kezdődik vagy kap majd szerepet, a Secret Wars pedig májusban indul.

Erről ennyit, de hamarosan újabb világot mutatok be nektek!

(Elsődleges forrás: Comicbook.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr597058271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása