Attilan Rising – A Secret Wars világai X.

A Nememberek mindenek felett!

2015. január 14. - The_Maniac

Ahogy arról már korábban írtam, az idei megaesemény, a Secret Wars köré a Marvelnél már tavaly óriási reklámkampányt kezdtek építeni, így már láthattunk például jó párat a Csatavilágon helyet kapó realitások közül kedvcsináló képek formájában. Ezeket próbálom ehhez kapcsolódó bejegyzéseimben minél részletesebben bemutatni, hiszen az Újvilág is részt vesz majd a sztoriban, és nagy valószínűséggel kapcsolatba fog kerülni ezekkel a világokkal valamilyen formában.

Jómagam azonban messze nem vagyok szakértője az itt bemutatásra kerülő címeknek, sztoriknak és univerzumoknak, ezért előre is elnézést, ha valamit rosszul tudok – ilyenkor bátran javítsatok ki! Igyekeztem minél több forrásból utánanézni az adatoknak, hogy ne valljak szégyent, és csak remélni merem, hogy sikerült. Ma az eddigi legrejtélyesebb címet vizsgálom meg, amelyről jelen pillanatban azt sem tudjuk, hogy miféle alternatív valóságot vagy eseményt képvisel majd: ez az Inhumans: Attilan Rising!

01_33.jpg

Miről szólt?

Több elmélet is született már arról, mi is lesz az Inhumans: Attilan Rising szerepe a Secret Wars során, és én ezekből a két legvalószínűbbet fogom ismertetni. Ebből az egyik úgy hangzik, hogy ez a cím az 1995-ös Atlantis Rising elnevezésű sztorira utal, amelyben a Fantasztikus Négyes és a Nememberek (vagy Embertelenek, tudom, de inkább maradjunk a Nemembereknél) tagjai egyaránt szerepeltek. A két cím valóban hasonló, így elképzelhető, hogy tényleg erről van szó.

02_32.jpg

A történet szerint Morgan le Fay felemelte Atlantisz birodalmát az óceán mélyéről, amely persze komoly problémát jelentett a csak vízben létezni képes lakosoknak. A kormány a Fantasztikus Négyest kérte fel az ügy megoldására. Eközben Nathaniel Richards, Reed Richards apja helyrehozhatatlan károkat okozott a Nememberek otthonában a Holdon, így a Nememberek a Földre utaztak, hogy magukénak követeljék Atlantiszt.

03_33.jpg

Magyarul is megjelent?

Sajnos nem.

Milyen volt a fogadtatása?

Őszinte leszek: ebbe a sztoriba még csak bele se olvastam soha életemben. Sőt, semmilyen formában nem is leltem rá sehol, és a fogadtatásáról se tudok sokat, úgyhogy ha valaki olvasta, az segítsen majd ki – előre is köszönöm.

Mindenesetre amit találtam róla, az bizony nem győzött meg arról, hogy olyan nagyon el akarjam olvasni. A rajzokról ordít a 90-es évek elnagyolt és túlzó stílusa, a sztori meg rettenetesen túlbonyolítottnak tűnik (én csak a leglényegesebb pontjait emeltem ki feljebb). Ettől függetlenül továbbra is érdekel pár vélemény vagy adat valakitől, aki átrágta már magát rajta.

04_31.jpg

Elhunyt valaki?

A sztori elején Namor véletlenül végez a Nememberek közé tartozó Tritonnal. Ő egyfajta „áldozatként” funkcionál Morgan le Faynek, aki így be tudja fejezni az Atlantiszt felemelő varázslatát, elindítva ezzel az egész eseményt.

05_29.jpg

Hosszú távú következmények

A legfontosabb következmény a Nememberek visszatérése volt a Földre. Ezt követően készülhetett el Paul Jenkins és Jae Lee Inhumans-sorozata, amely a mai napig a legnépszerűbb modern Nememberek-kötet.

06_26.jpg

Secret Wars

Ez volt tehát az első elmélet, ám a második talán még ennél is valószínűbbnek tűnik. A W. Scott Forbes által rajzolt előzetesen a Nememberek lábai előtt hever az összes fontosabb aktuális hős a klasszikus Marvel-univerzumból, tehát nagyon úgy néz ki, hogy ezúttal nem egy alternatív világot kapunk, ahol Attilan népe uralja a Földet, hanem ez maga lesz az eredeti, klasszikus Marvel-világ.

Ha ehhez még hozzávesszük a kedvcsináló videót és a Csatavilág térképét, akkor bizony minden jel arra utal, hogy ez az elmélet bizonyul majd helyesnek. Látható, hogy a Nememberek pontosan ugyanazon a 20-as számmal jelölt, apró területen fognak helyet kapni, ahol az Újvilág és a klasszikus univerzum Manhattane is. Sőt, Attilan egyenesen ott trónol majd a klasszikus Manhattan kellős közepén tökéletes stratégiai ponton ahhoz, hogy uralmuk alá hajtsák a körülöttük lévőket. Az előzetes kép szerint a klasszikus hősök nem jelentenek majd gondot nekik, és nyilván a fiatalabb, tapasztalatlanabb újvilágiak sem állhatják útjukat, ha úgy kívánják. Ki tudja, talán még a hasznára is válhat majd az Újvilágnak, ha az igen komoly hatalommal bíró Nememberek vezetik őket a többi realitás lakói ellen…

A nagy kérdés persze az, hogy vajon felbukkannak-e majd az újvilági Nememberek is, mert annak biztos nem lenne jó vége.

battleworld_thb.jpg

Az Inhumans: Attilan Rising az előzetes szerint idén nyáron kezdődik vagy kap majd szerepet, a Secret Wars pedig májusban indul.

Erről ennyit, de hamarosan újabb világot mutatok be nektek!

(Elsődleges forrás: Comicbook.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr207073867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása