Future Imperfect – A Secret Wars világai XII.

Tökéletlen jövő

2015. január 18. - The_Maniac

Ahogy arról már korábban írtam, az idei megaesemény, a Secret Wars köré a Marvelnél már tavaly óriási reklámkampányt kezdtek építeni, így már láthattunk például jó párat a Csatavilágon helyet kapó realitások közül kedvcsináló képek formájában. Ezeket próbálom ehhez kapcsolódó bejegyzéseimben minél részletesebben bemutatni, hiszen az Újvilág is részt vesz majd a sztoriban, és nagy valószínűséggel kapcsolatba fog kerülni ezekkel a világokkal valamilyen formában.

Jómagam azonban messze nem vagyok szakértője az itt bemutatásra kerülő címeknek, sztoriknak és univerzumoknak, ezért előre is elnézést, ha valamit rosszul tudok – ilyenkor bátran javítsatok ki! Igyekeztem minél több forrásból utánanézni az adatoknak, hogy ne valljak szégyent, és csak remélni merem, hogy sikerült. Ma ismét Hulk kerül a középpontba, illetve egy gonosz, alternatív verziója egy kegyetlen, kopár realitásban: ez a Future Imperfect!

f1.jpg

Miről szólt?

A Future Imperfect tulajdonképpen a megkoronázása Peter David 12 éves munkásságának, amelyet a The Incredible Hulk írójaként töltött (ez a mai napig Hulk karakterének legmeghatározóbb időszakaként van számon tartva). A történet szerint Rick Jones unokája előrerepítette Hulkot 100 évvel a jövőbe, egy olyan világba, ahol a Föld kihalt, kopár pusztasággá változott az emberiség állandó háborúskodásai következtében. A civilizáció utolsó bástyája egy Disztópia nevű város volt, amelyet azonban egy őrült zsarnok, Maestro épített és uralt. Hamar kiderült az is, hogy ez a bizonyos Maestro maga Hulk jövőbeli változata: egy kegyetlen uralkodó, akit csak még erősebbé tett az egy évszázadnyi sugárzás a háborúk után. Hulknak tehát saját maga idősebb verziójával kellett szembenéznie, hogy felszabadítsa az emberiséget, és megadja nekik az esélyt az újrakezdésre.

f2.jpg

Magyarul is megjelent?

Sajnos nem.

Milyen volt a fogadtatása?

Kiváló, és nem véletlenül! A rajzoló, George Pérez még rosszabb napjain is könnyedén leköröz bárkit, de amit itt véghez vitt, arra nincs jobb szó, mint a mestermű. A rajzstílus, amellyel megalkotta ezt az alternatív jövőt, talán leginkább az európai képregények látványvilágához áll közel, és minden egyes oldal csak úgy ragyog. Már csak a rajzokért is megérné végiglapozni a Future Imperfect számait, ha nem lenne hozzájuk szöveg, akkor is.

Pedig van ám szöveg is, nem is akármilyen: Peter David szintén felülmúlta önmagát, mert ugyan a történet elég egyszerűnek tűnik, de Maestro személyében megkaptuk Hulk talán legtökéletesebb ellenfelét. Minden szempontból felülmúlja Hulkot, és az őrülete már annyira megváltoztatta, hogy egészen más karakternek tűnik. Szadista módon kínozza múltbéli önmagát, a személyisége pedig teljességgel kiszámíthatatlan és kétszínű. A Marvel egyik legellenszenvesebb gonosztevője, ez nem kérdés, ám meg kell hagyni, az érvek, amelyeket felsorakoztat Hulk ellen, gyakran igazak és elgondolkodtatók, így Maestro egyszerre lesz gonosz és érdekes.

David története bővelkedik a Hulk-rajongók számára megrendítő pillanatokban is – például amikor fény derül Betty sorsára, vagy éppen Rick Jones temetése. Akad még továbbá néhány jópofa, rejtett poén, végezetül pedig kapunk egy hibátlan befejezést. Mindezt egybevetve nem nehéz belátni, miért ez a történet az egyik legbecsesebb a Hulk-sztorik közül. Aki nem kedveli a zöld óriást, még az is elismeri, milyen kitűnő alkotással van dolgunk.

f3.jpg

Elhunyt valaki?

Mint azt említettem, egy sivár, kegyetlen jövőben járunk, ahol szinte minden fontosabb karakter már rég halott. Mégis, a leginkább talán Rick Jones hősi halála érintette meg Hulkot, aki méltó módon tisztelgett aztán elhunyt barátja előtt, megérintve minden olvasó szívét. Bár Betty Ross halála a történet cselekménye előtt következett be, az is nagy hatással volt Hulkra, és igazán szép volt, ahogy a nő „segített” neki a Maestro elleni végső összecsapásban.

Hosszú távú következmények

Ugyan a Future Imperfect egy lezárt, önálló történet, Maestro karaktere annyira népszerű lett, hogy később is felbukkant itt-ott, és a mai napig előszeretettel használják őt mindenféle sorozatban.

f4.jpg

Secret Wars

A Dale Keown által rajzolt előzetesen Maestro látható a trónján, körülötte pedig az elhullott karakterek ereklyéi és jelképei. Ezek talán Rick Jones gyűjteményére utalnak, de az is lehet, hogy csak azt jelzik, kikkel végzett már az őrült óriás. Fent persze ott van maga Hulk is Bruce Bannerrel kiegészülve, így nyilván ők is fontos szerepet kapnak majd az új Future Imperfect eseményeiben. A kérdés csak az, hogy valamilyen módon folytatódik-e a történet, vagy újramesélik-e az egészet a Titkos Háború keretei között.

A kedvcsináló videó és a lenti térkép alapján Maestro a 2-es számmal jelölt „Disztópia” nevű területet birtokolhatja majd, és ez a név nyilván ismét az eredeti sztorira utal. Ez a kis földdarab a jóval nagyobb „Zöldföld” mellett helyezkedik majd el, amely pedig ugye a Planet Hulk világának fog otthont adni. Egy rakás Hulk fog tehát harcolni egymással a Csatavilág északi részén? És ha igen, hogyhogy pont Maestróé lesz a legkisebb terület? Elképzelhető, hogy a többi Hulk egyesített erejével ő sem mer majd szembeszállni?

Akárhogy is, Disztópia túlontúl veszélyes ellenfélnek tűnik az Újvilág számára, úgyhogy reméljük, a kedvenceink nem kerülnek majd szembe Maestro haragjával.

battleworld_thb.jpg

A Future Imperfect az előzetes szerint idén nyáron kezdődik vagy kap majd szerepet, a Secret Wars pedig májusban indul.

Erről ennyit, de hamarosan újabb világot mutatok be nektek!

(Elsődleges forrás: Comicbook.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr547082985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása