The Amazing Spider-Man #13

Fordul a kocka az Örökösök ellen?

2015. január 26. - The_Maniac

Új megjelenés! Bármily hihetetlen, úgy néz ki, lassan a végéhez ér a Spider-Verse is, és lezárul ez a minden létező Pókembert és Póknőt mozgósító megaesemény. Így, a Secret Wars előtt valószínűleg először és utoljára láthattunk együtt ennyi alternatív Pókot, és azt kell mondjam, minden tiszteletem Dan Slotté, hogy sikerült összehoznia ezt a sztorit anélkül, hogy az egész értelmetlen káoszba fulladt volna. Persze volt, amikor rezgett a léc, és még hátravan ugye a nagy finálé, de azért én bizakodó vagyok.

A Pókok legutóbb ismét új világba menekültek, és felbukkant egy alternatív Ben bácsi is, komoly érzelmi húrokat pendítve meg Peter számára – de hogy mennyire van ideje kibontakozni ennek a drámai mellékszálnak a végső összecsapás küszöbén, arról a továbbkattintás után olvashattok! (Ja, és Miles ezúttal sem kap sok szerepet, ezt is jó, ha már itt tisztázzuk, nehogy csalódjatok…)

THE AMAZING SPIDER-MAN #13


Univerzum: Marvel-multiverzum
Fejezetcím: Spider-Verse 5 – Spider-Men: No More
Írta: Dan Slott
Ceruzarajz: Giuseppe Camuncoli
Borítórajz: Olivier Coipel
Alternatív borítórajzok: Gabriele Dell'Otto és Salvador Larroca

• ITT KEZDŐDIK A VÉGSŐ ÖSSZECSAPÁS!
• MINDEN UNIVERZUM PÓKJÁNAK EGYÜTT KELL HARCOLNIA, ÉS EGYIKÜK SINCS BIZTONSÁGBAN!

Tehát Ben bácsi. Legutóbb vele maradt félbe a sztori, úgyhogy Slott nem kevés időt szentel neki ebben a fejezetben, hogy világos legyen a szerepe. De nem kell megijedni, teszi mindezt a tőle megszokott profizmussal, így egy percig sem érződik ő és a világa háttértörténete unalmasnak vagy erőltetettnek. Épp annyit tudunk meg, amennyit kell, de azért marad még annyi rejtély is, hogy idővel visszatérhessünk ehhez a lepusztult univerzumhoz további válaszokért. Meglepő módon egyébként Ben bácsinak nem is Peterrel olvasható a legjobb jelenete, hanem Octopusszal bizony, kétségtelenül ő lesz a nap hőse, amikor erőt önt a meghasonlott öregemberbe, annak ellenére, hogy időközben azt is kisakkozza, hogy Peter a jövőben vissza fogja szerezni tőle a testét. Tisztában van a sorsával, de mégsem hátrál meg, és még attól sem riad vissza, hogy a radioaktív világért, amelyben ragadtak, épp az ottani Doktor Octopus a felelős. Ironikus, nemde?

A sztorival és a karakterekkel tehát minden a lehető legnagyobb rendben, szóval térjünk is át a rajzokra. Akinek legutóbb bejött Camuncoli stílusa, az most sem fog csalódni, sőt, mivel már volt időnk megszokni a váltást Coipel távozása óta, ezúttal talán még szebbnek hatnak a képkockái. A szereplők érzelmei, a csatajelenetek, a mozgásuk, a hátterek mindenért jár egy nagy ötös, és ha ezúttal eltekintünk az összehasonlítástól Coipel stílusával, akkor még akár csillagos ötös is. Továbbra sem szűnik a történet sötét hangulata, hála a rajzoknak, de ugyanakkor itt-ott megbújik egy kis humor vagy reményteljes pillanat az ábrázolásban. Tényleg szép, bravó!

Ha mindenképp kéne negatívumot említenem, az talán Selyem vonala lenne. Mint említettem, a sztori rendben van, Slott most sokkal ügyesebben fogta össze a rengeteg mellékszálat, mint legutóbb, de valahogy Selyem mintha kicsúszott volna a kezei közül. Ennyire azért nem ostoba ez a lány, hogy olyan lépésre szánja el magát, ami veszélybe sodorhat mindenkit, hiszen pontosan tudja, hogy ő kulcsfigura az Örökösök számára. Ennek ellenére egyenesen Morlunék karjaiba rohan… Na, ez egy kicsit talán nehezen hihető volt nekem. Vitatható az is, hogy mennyire volt fair dolog ellőni itt a Scarlet Spiders 3. számának végét, mindenesetre aki azt is olvassa, az MINDENKÉPP kezdje azzal!!!

Összességében elmondható, hogy jóval kevesebb a problémám ezzel a számmal, mint az előzővel, tényleg nehezen lehet belekötni bármibe. Az egész a fináléban érkező végső csata felépítése, afféle vihar előtti csend, ez azért érződik benne, de persze ez nem feltétlenül baj. Viszont ezek után valami igazán elképesztő lezárást kell kapnunk! Addig is erre adok négy Pókfejet az ötből, tisztességes munka.

heads2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr387111373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása