Karakterevolúció: Sólyomszem

Clint Barton élete és szenvedései

2015. február 04. - The_Maniac

Mint tudjuk, az Újvilág már számos katasztrófán esett túl viszonylag rövid idő alatt, és az események során nem kímélték a karaktereket sem – úgyhogy nagyon meg kell becsülnünk azokat, akik még élnek, és szinte a kezdetektől velünk vannak. A karakterevolúciók bemutatása során ezekre a szereplőkre koncentrálok kisebb-nagyobb képgalériák formájában, mindig kiemelve egyet, aki már régóta visszatérő figura a Ultimate-címekben.

Az ilyen régi, nagy nevek persze elkerülhetetlenül is rengeteg változáson estek át első megjelenéseik óta, hiszen aki túlél olyan globális pusztításokat, mint az Ultimatum vagy a Cataclysm, hogy csak a két legnagyobbat említsem, az nyilvánvalóan lelkileg és testileg is átalakul. Nem kivétel ez alól mai karakterünk, Sólyomszem sem, aki egyike még a régi Különítmény kevés életben maradt tagjainak, és már annyi borzalmas tragédián esett át, hogy pár globális katasztrófától meg se rezzen. Jöjjön hát az ő története képekben!

ADATLAP


Teljes neve:
Clint Barton
Egyéb neve: Sólyomszem

Állampolgársága: Amerikai

Családi állapota: Özvegy

Testmagassága: 190 cm
Testsúlya: 104 kg

Szeme színe: Barna

Haja színe: Szőke

Faj: Ember

Első megjelenése Amerikában: The Ultimates #7 (2002)
Első megjelenése Magyarországon: A Csodálatos Pókember #52 (2007)

 

I. KORSZAK (2000-2009)

The Ultimates / The Ultimates 2

 

The Ultimates 3 / Ultimatum

 

II. KORSZAK (2009-2011)

Ultimate Avengers / New Ultimates

 

III. KORSZAK (2011-2014)

Ultimate Comics: Hawkeye

 

Ultimate Comics: The Ultimates / Cataclysm

 

IV. KORSZAK (2014-)

Ultimate FF

Ezzel zárom Sólyomszem karakterevolúcióját, és nagyon remélem, hogy nem végleg. Kétséges, hogy a Secret Wars utáni Marvel-univerzumban akad-e majd neki is hely, mindenesetre nagyon nem bánnám, hiszen egy remekül kitalált tragikus sorsú hősről van szó, aki minden helyzetből képes kivágni magát, és akiben még rengeteg kiaknázatlan lehetőség rejlik. Sajnos az utóbbi időben eléggé hanyagolták őt, nem is nagyon kapott mást mostanság, mint rövid mellék- és vendégszerepeket, úgyhogy nagyon rezeg a léc alatta… Annyi bizonyos, hogy a klasszikus Sólyomszemet nem fogják lecserélni rá, erre szerintem fogadhatunk is, viszont két Clint Barton félő, hogy nem fér meg egy világban. Kár lenne érte.

A bejegyzés trackback címe:

https://ultimatemarvel.blog.hu/api/trackback/id/tr37138969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.02.05. 13:53:38

ez nem is igazi evolúció, nah a 616os az igen az változott rendesen. :D

The_Maniac · http://ultimatemarvel.blog.hu/ 2015.02.05. 16:50:34

@doggfather: És nem kis mértékben az újvilági hatására! :)

Szujó Norbert 2015.02.08. 20:17:04

@doggfather: És úgy néz ki, jó időre révbe is ért a karakter. A mostanság induló sorozatában is folytatják a megkezdett koncepciót és szerintem ezen a Secret Wars sem fog változtatni.
süti beállítások módosítása